Warta Breaking Travel News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Warta Pecah Zimbabwe

Ditangkap amarga Korupsi: Prisca Mupfumira, Zimbabwe

Prisca-Mupfumira
Prisca-Mupfumira
ditulis dening editor

Pariwisata ing Zimbabwe katon minangka penghasil dhuwit paling gedhe sing ditinggalake ing Zimbabwe sawise digulingake rezim Mugabe. Sing ngatur pariwisata minangka Menteri Prisca Mupfumira sing terhormat. Nganti saiki, menteri iki ana ing kunjara Harare, sing dicekel Komisi Anti-Korupsi Zimbabwe.

Prisca Mupfumira dadi pejabat Menteri Layanan Umum sajrone pamrentah Mugabe lan nalika semana Dr. Walter Mzembi njabat dadi Menteri Zimbabwe paling dawa.

Ing wulan Maret 2018, dheweke ujar marang wartawan ing sawijining konferensi warta ing ITB Berlin manawa pariwisata Zimbabwe mbukak bisnis. Bebarengan karo pangareping kantor pariwisata Zimbabwe, dheweke marang eTN nalika semana, negara kasebut pulih sawise jaman korupsi Mugabe. Dheweke nambahake Dr. Walter Mzembi, sing dadi menteri sing ngurus pariwisata sadurunge, pidana lan bakal dipenjara.

Miturut sumber, Prisca Mupfumira dipecat dening mantan presiden Mugabe sawise dirombak kabinet ing 2017 nalika dheweke ngurusi urusan umum. Miturut sumber eTN, tuduhan korupsi kasebut uga diangkat ing 2017 nanging ora digawa sadurunge digulingake pamrentah Mugabe.

Nganti saiki menteri kasebut katon minangka salah sawijining pandhereke pamrentah sing paling setia ing Zimbabwe.

Komisi Anti-Korupsi Zimbabwe saiki wis negesake manawa dheweke milih Menteri Pariwisata Prisca Mupfumira amarga tuduhan sing nyalah gunakake dana NSSA kaya sing diandharake dening Auditor Jenderal ing laporan kasebut.

"Kita bisa negesake manawa Menteri Pariwisata saiki ditahan supaya bisa ditakokake lan bisa uga proses sing kudu ditindakake. Saiki kita ora bisa nanggapi pitakon amarga iki minangka proses langsung. Pers bakal dilaporake liwat rilis mengko dina kasebut. Kita bakal terus nganyari. ” ZACC ujar ing sawijining pernyataan.

Komisi njamin wong-wong Zimbabwe yen dheweke ngupayakake manawa undang-undang kasebut ditindakake.

Anggota Parlemen Konstituensi Norton Temba Mliswa nyathet yen Mupfumira nyolong lan nyalah gunakake dana NSSA kanggo ngontrol pejabat ZANU-PF.

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.