Breaking News Internasional Breaking Philippines News Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

8 wong tiwas, puluhan wong lara ing gempa bumi Filipina sing mematikan

Pilih basa sampeyan
8 wong tiwas, puluhan wong lara ing gempa bumi Filipina sing mematikan
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Paling ora 8 wong tiwas lan puluhan wong lara ciloko sawise sawetara pasukan kuat lindhu nyerang sisih lor Philippines propinsi Nusantara Batanes.

Kerusakan gedhe dilaporake ing kotamadya Itbayat sawise rong gempa bumi berurutan 5.4 lan 5.9 nyerang wilayah kasebut udakara jam 4:16 esuk lan 7:30 esuk wektu lokal, banjur aftershock.

Ing tengah operasi penyelamatan skala gedhe, gempa kaping telu ukuran 5.7 nyerang wilayah sing padha jam 09:24 esuk.

Paling ora 8 wong tiwas lan 60 wong liyane cilaka, miturut informasi awal saka Kantor Pengurangan dan Manajemen Risiko Bencana Provinsi Batanes.

Kabeh gegeran kasebut dipusatake ing jarak 15 kilometer Itbayat. Kotamadya, sing dadi omahé udakara 3,000 wong, ngalami gangguan listrik. Sawetara karusakan uga kacarita ing bandara Jorge Abad lokal. Gereja Maria de Mayan sing bersejarah uga rusak.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov