Breaking Republik Dominika Breaking Jamaica News Warta Breaking Travel Breaking News US Warta Pamrentah News Pengumuman Pers Pariwisata News Wire Plancongan Singapur

Napa Pariwisata Jamaika saya rame nalika Republik Dominika mlaku-mlaku kanthi bebas?

Pilih basa sampeyan
tarlow
tarlow
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Apa aman kanggo lelungan menyang Jamaika? Apa aman kanggo lelungan menyang Republik Dominika? Akeh wong Amerika sing takon sadurunge takon plancongan impen Karibia. Napa plancongan menyang Jamaika saya rame lan Republik Dominika lagi tiba ing musim gugur? Ahli pariwisata uga takon babagan iki.

Jamaika lan Republik Dominika minangka rong negara sing duwe visi sing beda banget babagan cara ngatasi krisis plancongan lan pariwisata. Statistik anyar nuduhake manawa Jamaika nambah pariwisata udakara 54.3%.

Sayange, perkara sing padha ora bisa diarani Republik Dominika. Statistik paling anyar nuduhake penurunan 143% saka wisatawan sing teka. Bedane? Jamaika jujur ​​lan proaktif nalika pariwisata lan keamanan pariwisata. Nalika ngadhepi masalah, Jamaika ngerti tantangan kasebut lan banjur ngatasi.

Kawicaksanan proaktif iki beda banget karo persepsi Republik Dominika. Sajrone krisis pungkasan, Republik Dominika katon minangka posisi defensif lan ora ngakoni masalah, turis nganggep nyoba nyoba ngilangi.

Pariwisata ing Jamaika saya rame sawise Menteri Pariwisata Jamaika, Hon. Edmund Bartlett ngerti masalah lan ngupaya ndandani.

Sanalika, pariwisata Republik Dominika isih bebas tiba sawise 13 wong Amerika tilar donya mung sajrone sewulan. Pengunjung Amerika sing tilar donya nginep ing hotel RIU lan Hard Rock. Masalah kasebut dadi luwih parah nalika ana laporan sing nyerang kasar.

The Hotel Hard Rock lan Hotel RIU milih ora nanggapi pitakon babagan publikasi iki. Menteri Pariwisata Republik Dominika, Francisco Javier Garcia, nyalahake konsumsi alkohol pengunjung minangka panyebab pati kanggo luwih saka selusin turis Amerika. Tanggepan Hotel RIU teka saka Jerman. Kepala Komunikasi, Martin Riecken, ing TUI in Hannover marang eTN: "Kita nganggep panjaluk iki kanggo nanggepi yen rampung amarga eTN mung nggawe akuisisi. TUI Jerman duwe saham utama ing hotel RIU.

Jamaika wis njupuk jalur liyane. Nalika ngadhepi masalah kejahatan properti lan serangan seksual, Jamaika nganggep serius tuduhan kasebut, nggunakake kabijakan keamanan sing proaktif, lan negesake manawa ora mung investigasi lengkap lan lengkap, nanging bakal nindakake apa wae sing dibutuhake kanggo njamin keamanan lan keamanan para pengunjung. Asil saka kabijakan proaktif iki minangka bathi tumrap wisatawan sing tekan 54.3%.

Grup hotel resor sing misuwur ing Jamaika Sandal lan umume klompok perhotelan liyane kerja sama karo kedutaan asing lan kepala tim keamanan pariwisata Jamaika, Dr. Peter Tarlow saka Texas safertourism.com. Kerjasama iki langsung nyumbang kanggo kapercayan anyar ing Jamaika minangka tujuan lan nyediakake wiwitan ing tekane turisme bangsa kasebut.

Napa Pariwisata Jamaika saya rame nalika Republik Dominika mlaku-mlaku kanthi bebas?

Beda karo hotel Republik Dominika, Jamaika responsif eTurboNews, kajaba RIU Jamaika ing wulan Januari Komunikasi perusahaan RIU ing Mallorca, Spanyol, nolak ora ana masalah ing Jamaika, sanajan kasunyatane jaringan hotel diwenehi dhaptar masalah keamanan lan keamanan sing wis kabukten dening panulis iki.

Ing wektu sing padha, Republik Dominika nyewa agensi PR sing berbasis ing AS kanggo nyuda nomer, lan peneliti kanggo nyewa, ForwardKeys, nerbitake laporan sing ujar manawa krisis kasebut katon saya sithik. Ing kasunyatan, tekane Republik Dominika ing wulan Juni nuduhake penurunan 143%. Sanajan hotel ing Republik Dominika ora ngakoni, sumber sing bisa dipercaya nuduhake manawa sawetara hotel duwe tingkat hunian 20% utawa kurang.

Mung setaun kepungkur ing 2018, tingkat kematian Amerika sing ora wajar ing Jamaika yaiku 1.04 saben 100,000. Sing luwih dhuwur tinimbang ing Bahama (0.71 saben 100,000) lan Republik Dominika (0.58 saben 100,000). Ing 2017, tingkat pembunuhan, pembunuhan manungsa, lan pembunuhan tanpa pamrih ing AS yaiku 5.3 saben 100,000, miturut Pusat Riset Pew, nyebutake data saka FBI. Kabeh iki nggawe Republik Dominika, Jamaika, utawa Bahama dadi papan sing luwih aman kanggo dibukak dibandhingake karo Amerika Serikat ing 2018.

Cliff Spiegelman saka Departemen Statistik Texas ujar manawa jumlah kasebut ora adil. Dheweke ujar manawa pati saben 100,000 turis diitung kanthi preinan 1-2 minggu. Dadi tingkat siji pati saben 100,000 turis kudu nerjemahake kanthi tarif taunan udakara 25-50 wong saben 100,000 warga yen dibandhingake karo tingkat warga sing urip sajrone setaun. Ngelingi kasunyatan iki, 13 wong Amerika sing mati mung plancongan siji wulan ing Republik Dominika bakal nambah nomer kasebut.

Ngatasi krisis dudu solusine, jarene Dhokter Peter Tarlow Safertourism, ahli internasional babagan keamanan pariwisata lan manajemen krisis. Nanging, Menteri Pariwisata Jamaika Bartlett, wis njaluk Dr. Tarlow kanggo dadi kepala tim sing nganakake audit pariwisata lan keamanan lengkap kanggo Jamaika lan nggawe rencana keamanan turisme nasional. Asil pisanan bakal ditampilake minggu ngarep, sajrone jangka wektu wiwit tanggal 28 Juli 2019, nalika Dhokter Tarlow dijadwalake saiki ing Menteri Pariwisata Jamaika ing Kingston.

Bebarengan, Menteri Bartlett wis mbukak Pusat Manajemen Ketahanan & Krisis Pariwisata Global sing ana ing Universitas Hindia Barat. Perdana Menteri negara kasebut, ing Hon. Andrew Holness, nyengkuyung tonggak penting iki ing lelungan global lan keamanan pariwisata, nggawe Jamaika minangka papan ketahanan pariwisata lan tolok ukur keunggulan pariwisata sadonya. Negara liya, kalebu Malta lan Nepal, saiki dadi bagean saka model Jamaika lan uga wis mbukak pusat satelit.

Jamaica wis ora katon maneh minangka negara sing ngalami krisis. Mantan Presiden AS Clinton seneng banget nalika ngrembug babagan Pusat Ketahanan lan Krisis Pariwisata Global karo Menteri Jamaika, Bartlett, nalika KTT Dewan Perjalanan & Pariwisata Dunia (WTTC) sing anyar ing Seville, Spanyol.

Kesimpulan awal sing bakal ditindakake yaiku negara-negara sing nganut keamanan lan keamanan pariwisata ora mung dadi pimpinan jagad nanging uga nambah pertumbuhan ekonomi lan kemakmuran bangsane.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.