Asosiasi Warta Breaking News Internasional Breaking Sri Lanka News Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Investments News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Sri Lanka nawakake visa gratis kanggo ngrampungake turis sawise serangan teror

Pilih basa sampeyan
ditulis dening editor

Teroris ing Minggu Paskah taun iki ing tanggal 21 April ngebom gereja lan hotel mewah ing Sri Lanka, tiwas luwih saka 250 wong, kalebu 42 warga negara asing. Asile, akeh negara sing nerbitake penasihat perjalanan, ngrusak industri pariwisata penting ing negara kasebut.

Pengunjung asing ing Mei ambruk 70.8 persen paling endhek, paling asor wiwit pungkasan perang sipil Sri Lanka dasawarsa kepungkur. Lalu lintas turis umume kanggo paruh pertama taun iki mudhun 13.4 persen.

Kanggo nyoba lan nggawa turis bali, ing Menteri Pariwisata Sri Lanka nawakake visa pariwisata gratis nalika tekan 48 negara, kalebu China, India, Inggris, Thailand, Amerika Serikat, Australia, Korea Selatan, Kanada, Singapura, Selandia Baru, Malaysia, Swiss, Kamboja, Denmark, Swedia, Norwegia, Finlandia, Islandia, Rusia, lan negara-negara UE.

Visa turis biasane regane $ 20 nganti $ 40 lan ditrapake kanggo online utawa ing kedutaan lan konsulat Sri Lankan. Pejabat saka Menteri Pembangunan Pariwisata negesake manawa tawaran kasebut bakal tetep berlaku suwene 6 wulan nalika pamrentah bakal netepke kelangan penghasilan visa. . Menteri Pembangunan Pariwisata John Amaratunga ujar manawa dheweke ngarepake langkah kanggo ningkatake para rawuh, nanging ora duwe perkiraan penghasilan saka pembayaran visa.

Pariwisata minangka sumber mata uang asing paling gedhe nomer telu lan paling cepet ing taun 2018 ing taun 4.4, meh $ 4.9 milyar utawa XNUMX persen produk domestik bruto.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.