24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Bangladesh Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

1,000 wong sing didiagnosis sedina: Wabah demam dengue paling parah nyerang Bangladesh

1,000 wong sing didiagnosis sedina: Wabah demam dengue paling parah nyerang Bangladesh
ditulis dening Kepala Editor Tugas

1,000 wong, umume bocah, wis didiagnosis kena demam dengue sajrone 24 jam kepungkur ing wabah bersejarah ing Bangladesh.

Tokoh resmi negesake manawa ana wolu wong sing tiwas amarga infeksi wiwit wulan Januari, sanajan media lokal nyebabake korban kematian nganti 35, dene udakara 13,000 pasien didiagnosis kena penyakit iki nganti taun iki. Mung ana 8,343 kasus ing wulan Juli.

Angka kasebut tambah akeh saka 1,820 ing wulan Juni lan 184 ing wulan Mei. Ibukutha, Dhaka, omah kanggo luwih saka 20 yuta wong, wis dadi distrik sing paling kena pengaruh ing negara kasebut. Rumah sakit kebanjiran lan media sosial diisi karo panjaluk donor getih.

"Nomer iki paling dhuwur wiwit kita wiwit nyathet pasien dengue meh rong dekade kepungkur," ujare pejabat senior Kementerian Kesehatan Ayesha Akter.

Infeksi virus sing nyandhang nyamuk nyebabake gejala kaya flu kalebu demam dhuwur, nyeri otot lan sendi, nyeri sirah, lan ruam awak sing kebak. Yen ora diobati, bisa dadi demam berdarah sing mematikan, lan ora ana vaksin utawa obat khusus kanggo ngobati penyakit saiki.

Organisasi Kesehatan Dunia (WHO) ngramalake manawa ana jutaan sing kena infeksi dengue ing saindenging jagad saben taun, ana 12,500 sing mati, dene 500,000 wong maneh kudu dirawat ing rumah sakit. Divisi Kontrol Penyakit Bangladeshi kanthi resmi njaluk pitulung saka WHO kanggo nyingkirake lan ngontrol populasi nyamuk negara kasebut ing upaya nyegah pasang infeksi.

Filipina uga gelut karo wabah demam berdarah dengue sawise mundhak anyar ing kasus 85 persen taun-taun.

Ana akeh kuatir yen kenaikan suhu rata-rata global amarga perubahan iklim bisa nyebabake nyamuk aedes aegypti wanita sing nggawa virus dengue pindhah saka Asia Tenggara lan menyang negara-negara kaya AS, pedalaman Australia lan wilayah pesisir Jepang lan China.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov