Breaking News Internasional Warta Breaking Travel angkara Warta Pamrentah Hak-hak manungsa News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Warta Breaking Uruguay USA Breaking News

Uruguay ngelingake warga supaya ora lelungan menyang AS sawise penembakan massal anyar

0a1a 51
0a1a 51
ditulis dening Kepala Editor Tugas

UruguayPamrentah wis menehi saran perjalanan, ngelingake warga supaya ora lelungan menyang Amerika Serikat amarga ana rong penembakan massal, amarga bebaya panganiaya, tindak pidana sengit lan rasisme lan 'ketidakmampuan' panguwasa AS kanggo mungkasi.

Menteri Luar Negeri ing Montevideo nerbitake penasihat dina Senin, ndhesek wong Uruguay supaya "ngati-ati tumrap penganiayaan sing tanpa diskriminasi, umume sengit marang tindak pidana, rasisme lan diskriminasi" yen lelungan menyang AS, nyathet yen dheweke wis korban jiwa ing 250 pitung wulan pertama taun 2019.

Jiwa sing wani sing melu ing sisih lor disaranake supaya ora rame ing papan lan acara umum "kayata taman hiburan, pusat perbelanjaan, festival seni, kegiatan religius, pameran gastronomis, lan jinis acara budaya utawa olahraga," luwih-luwih yen nggawa bocah-bocah .

Uruguayans uga didesak supaya ora ngindhari sawetara kutha, kayata Detroit, Michigan; Baltimore, Maryland; lan Albuquerque, New Mexico - sing kacathet ing antarane rong puluh "paling mbebayani ing jagad" ing survey anyar dening majalah bisnis Ceoworld.

Penasihat perjalanan Montevideo ditindakake sawise kedadeyan penembakan massal ing akhir minggu, sing nyababake 31 wong mati. Ing El Paso, Texas, 22 wong tiwas lan puluhan liyane cilaka dening wong lanang siji-sijine wong sing nempuh tembakan menyang Walmart dina Setu, sadurunge nyerah menyang polisi. Pirang-pirang jam mengko, dina Minggu, penembake liyane nyasarake papan hiburan populer ing Dayton, Ohio, mateni sangang wong lan cidera 27 wong liyane sadurunge dheweke tiwas nalika ditembak karo polisi.

Sanajan panguwasa ora percaya manawa kedadeyan kasebut ana gandhengane, nanging ana spekulasi babagan motif politik saka siji utawa kalorone panyerang - uga njaluk undang-undang kontrol gun sing luwih ketat.

Advisory Uruguay ujar manawa "mokal" pejabat AS kanggo nangani penembakan massal, amarga "duwe senjata api tanpa sengaja kanggo masarakat." Amandemen kaping pindho kanggo Konstitusi AS - diratifikasi ing taun 1791 - 'njamin' kepemilikan senjata api pribadi, nyebabake wong Amerika duwe kira-kira 40 persen kabeh senjata api ing planet iki.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov