24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Travel News Keslametan Pariwisata News Wire Plancongan Singapur Warta Pecah Zimbabwe

Ora Ana Jaminan! Menteri Pariwisata Zimbabwe lagi dipenjara 40 taun

Zimbabwe
Zimbabwe
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Menteri Pariwisata Zimbabwe Prisca Mupfumira lagi diukum 40 taun kunjara, miturut laporan media lokal.

Mupfumira dituntut amarga tuduhan nyalahake jabatan kriminal sawise diduga njupuk dana US $ 100 yuta sajrone dadi Menteri Pelayanan Publik ing pamrentah Mugabe.

Sawise dicekel, penuntut umum (PG) Kumbirai Hodzi nerbitake sertifikat sing nglasifikasikake kasus kasebut minangka kompleks sing njaluk kurungan dheweke suwene 21 dina nalika diselidiki, kasus unik ing penuntutan negara kasebut. Sajrone sidhang kasebut diajukake sadurunge Hakim Pengadilan Tinggi Erica Ndewere, Senin, penuntut Michael Reza nolak dheweke menehi jaminan nalika investigasi saiki nemokake luwih akeh pelanggaran pidana sing dinuga ditindakake menteri kasebut sadurunge dadi menteri Pariwisata.

Penyelidikan nggawe manawa pelamar duwe akun bank CBZ pribadi 04422647590013 sing dhuwit langsung dilebokake.

Menteri kasebut kemungkinan bakal nemoni paling ora telung tuduhan kalebu penipuan, pencucian uang lan penyalahgunaan pidana ing jabatan. Pencucian uang narik 25 taun penjara, pelanggaran pidana narik 15

Mupfumira ngadhepi pidana ing kantor publik sing nglanggar US $ 95 yuta.

Dheweke ditahan minggu kepungkur sawise Negara kasebut nggunakake Bagian 32 Undhang-undhang Prosedur lan Bukti Pidana, sing ngidini golek tahanan luwih dicurigai nganti 21 dina kanggo nindakake investigasi luwih lanjut.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.