24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Travel News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Warta Pecah Zimbabwe

Kepemimpinan Pariwisata Zimbabwe ora ana lan Chaos nuli: Transkrip surat pengunduran diri

Pariwisata Zimbabwe kayane ana ing freefall lan kahanan lam. Menteri Pariwisata Prisca Mupfumira ana ing kunjara lan saiki dipenjara 40 taun. Ketua lan Direktur Otoritas Pariwisata Zimbabwe (ZTA), Pak Osbourne Majuru mundur kanthi efek langsung amarga gangguan lan pamrentah sing ala dening Pejabat Eksekutif. Kajaba iku, anggota Dewan ZTA Precious Nyika uga mudhun.

Majuru ngumumake ing surat pengunduran diri tanggal 12 Juli 2019 menyang Menteri Lingkungan, Pariwisata lan Industri Perhotelan, Priscah Mupfumira, sing saiki dipenjara, manawa CEO Pimpinan ZTA, Ibu Rita Likukuma wis efektif nggawe dewan kasebut ora efektif.

Kepemimpinan Pariwisata Zimbabwe ora ana lan Chaos nuli: Transkrip surat pengunduran diri

Nyika al sing larang regane

Dina iki, Anggota Dewan Otoritas Pariwisata Zimbabwe liyane, Precious Nyika, wis mundur sawise mundur saka ketua dewan Osbourne Majuru.

eTN entuk transkrip surat Ketua Dewan Direktur Pariwisata Zimbabwe (ZTA), Mr Osbourne Majuru nulis marang menteri tanggal 12 Juli.

transcript

Senator kanggo Makonde, Yang Terhormat Priscah Mupfumira
Menteri Lingkungan lan Industri Perhotelan
Lantai 12, Bangunan Kaguvi
Sudut 4th Street lan Central Avenue
Harare ZIMBABWE.

 

Ingkang kinurmatan Menteri

RESIGNASI SEBAGAI ZIMBABWE TOURISM AUTHORITY BOARD Pimpinan

Nuwun sewu banget nalika aku nulis kanggo menehi saran babagan mundur babagan aku dadi Direktur lan Ketua Dewan Otoritas Pariwisata Zimbabwe. Pengunduran diri ku bakal ditrapake langsung. Alesan utama aku mundur yaiku aku sejatine rumangsa wibawa Dewan wis diremehake utamane sawise diangkat dadi Ketua Eksekutif, Mrs Rita Likukuma. Bagean 17.4 Undhang-undhang Pariwisata Zimbabwe kanthi jelas negesake manawa Kepala Eksekutif Otoritas tundhuk marang arahan lan pengawasan Dewan. Bagean 18 luwih lanjut negesake manawa "Dewan (dudu Kepala Eksekutif) lapor marang Menteri babagan operasi, kegiatan lan kegiatan Otoritas…. “.

 

Bagean 20 uga nyedhiyakake supaya Menteri MUNGSA menehi pandhuan marang Dewan (dudu Kepala Eksekutif) babagan perkara KEBIJAKAN (dudu masalah operasional) sing dianggep pas.

Tatanan iki bisa digunakake kanthi sampurna nalika Dr Karikoga Kaseke isih jabatan, nanging sayangé owah nalika dheweke ditumpaki ing amben medis. Menteri sing dakkarepake yaiku panguwasa Dewan ZTA wis dirusak lan dirusak kanthi signifikan nganti ndadekake Dewan ora efektif.

Akting CE ora maneh njupuk instruksi saka Dewan, nanging saka kantor sampeyan. Proyek Audit Skills sing isih ana saiki wis ana. Dewan sampeyan menehi mandhiri manajemen babagan interaksi sing pertama ing Meikles Hotel (sawise janjian) kanggo nggawe Audit Skills. Kita negesake maneh posisi iki ing Retret Strategi sing diresmekake lan rapat Dewan sabanjure.

Aku kaget nalika Akting CE menehi Anggota kurang luwih 48 jam kanggo menehi komentar babagan laporan Skills Audit saka Konsultan liwat robin babak amarga dheweke kudu lapor marang Menteri (fungsi Dewan). Dewan wis ngenteni laporan Audit Skills iki pirang-pirang wulan, lan ujug-ujug kudu musyawarah lan menehi keputusan babagan proyek sing kritis banget sing nyebabake karyawan sawetara sing sawetara wis nylametake Otoritas sajrone urip kerjane.

Minangka Dewan, kita tanggung jawab kanggo kesejahteraan karyawan ZT A lan pengin nggawe manawa rencana rasionalisasi ditindakake kanthi empati lan apikan. Mau bengi dheweke njaluk supaya aku menehi karet kanggo siaran pers babagan rasionalisasi staf, nanging dheweke durung menehi update apa-apa wiwit rapat Dewan pungkasan babagan kemajuan ing peta dalan sing diwenehake Dewan supaya bisa diterusake audit Skills. implementasine Ana instruksi paralel saka Dewan lan kantor sampeyan ing Papan Medis Dr. Karikoga Kaseke nanging jelas banget babagan Seksi 17.1 manawa pejabat sing milih jabatan Kepala Eksekutif (tundhuk karo persetujuan Menteri) yaiku Dewan, dudu Menteri utawa Kabinet.

Kita nyiyapake Tim Pariwisata kanggo nggawe platform sing terkoordinasi kanggo ngrampungake masalah industri. Aku tugas karo Akting CE kanggo nggawe rapat kanggo nggawe otak ing salah sawijine reruntuhan Harare International Airport lan aula kedatangan utawa bandara Kariba. Aku menehi dheweke jeneng macem-macem CEO sing wis dakkandhakake karo aku lan banjur setya ndhukung prakarsa kasebut. Dheweke ora nate lapor nuli menehi panjaluk marang aku, sanajan wis ngelingake. Akhir-akhir iki, Anggota Dewan Pak Blessing Munyenyiwa nawakake papan ing Hwange kanggo nganakake mundur maneh Pariwisata Tim sabanjure. Kita ngrembug babagan masalah iki ing Dewan pungkasan lan setuju yen tema mundur kanggo turisme Tim yaiku nggawe otak babagan Koridor Pariwisata ing cekungan Zambezi, sing nutupi Kariba, Victoria Falls lan Hwange.

Contone, pajak lan insentif liyane apa sing bisa ditawakake pamrentah potensial kanggo narik investasi menyang koridor iki? Kita tugas karo Akting CE lan manajemen kanggo koordinasi mundur lan dheweke ora nate nglaporake bali menyang Dewan babagan iki. Masalah utama Menteri Kehormatan yaiku yen Pimpinan CE rumangsa tanggung jawab lan bisa dijawab karo sampeyan lan dudu Dewan. Dheweke nulis marang aku sing ujar manawa manajemen bisa dijawab karo Menteri, sing bertentangan karo ketentuan UU ZTA kaya sing dakkandhakake sadurunge.

Apa aku ngerti kanthi jelas manawa masalah iki bakal tetep ana ing Dewan iki lan uga Dewan mbesuk yen kantor sampeyan melu operasi ing fungsi institusi / panguwasa sing duwe Dewan dhewe sing kanthi ironis sampeyan dhewe wis milih?

Dewan ZTA minangka Papan Non-Eksekutif (yaiku, dudu Dewan operasional) lan mung bisa efektif lan efektif kanggo nanggung mandate yen duwe hubungan kerja sing kuat karo CE lan manajemen eksekutif. Cara sing paling efektif kanggo nguatake Dewan ZTA yaiku njamin manawa eksekutif ngerti manawa dheweke nglaporake menyang Dewan lan dudu Menteri.

Muga-muga aku matur nuwun marang sampeyan, Menteri sing wis milih aku milih jabatan iki kanggo ngladeni negara sing apik banget sing kabeh kita tresnani.

Aku bakal terus ngawula kanthi tenang ing latar mburi kanggo entuk manfaat saka Zimbabwe sing apik lan apik.

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Dmytro Makarov

Dmytro Makarov asale saka Ukraina, urip ing Amerika Serikat meh 10 taun dadi mantan pengacara.