Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel China Breaking News Warta Pamrentah Industri Hospitality News Filipina Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Filipina ngenalake cap visa anyar kanthi peta wilayah sing regejegan kanggo paspor pengunjung China

0a1a 70
0a1a 70
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Pengunjung Cina menyang Philippines bakal paspor dicap karo cap visa khusus sing nampilake peta wilayah sing dibantah kanggo protes nglawan klaim Beijing.

Sekretaris Luar Negeri Filipina Teodoro Locsin Jr ngumumake kabijakan anyar kasebut ing Manila, Senin, lan Presiden Rodrigo Duterte ngumumake persetujuan kasebut ing dina Selasa. Perangko anyar, sing digunakake khusus kanggo paspor Tiongkok, bakal nyakup zona ekonomi eksklusif Filipina - sing kalebu bagean ing Laut China Selatan sing diklaim Beijing minangka duweke.

Langkah kasebut yaiku demonstrasi marang paspor warga China sing nampilake peta sing padha, nanging ditandhani sesuai karo kabijakan teritorial Beijing. Iki ngganti langkah sadurunge masang prangko visa ing formulir aplikasi pengunjung China tinimbang paspor, sing uga ditindakake kanggo "supaya Filipina ora disalahpahami minangka legitimasi" klaim Beijing.

"Dadi penting kanggo tat," ujare Locsin ing tweet. Dheweke uga ujar manawa kabijakan anyar iki bakal luwih gampang nglacak pengunjung Tionghoa, sing visa "nganti saiki dicithak ing selembar kertas sing ora ana sing bisa nglacak."

Waters ing Laut China Selatan tundhuk karo pratelan saingan dening sawetara negara ing sekitare, kalebu China 'garis sembilan-garis', sing ndadekake sebagian besar wilayah kasebut dikuasai Beijing. Filipina kalebu kira-kira setengah wilayah kasebut ing zona ekonomi eksklusif, lan ing 2016 entuk keputusan PBB sing ora naleni sing mbatalake klaim China.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov