Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Industri Hospitality Hak-hak manungsa Warta Breaking Lithuania News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Papan pangibadah terakhir ibukutha Lithuania ditutup sawise ancaman neo-Nazis

0a1a 87
0a1a 87
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Sawise nampa pirang-pirang ancaman, LithuaniaKomunitas Yahudi wis mutusake shutter tanpa wates sing bakal digunakake ing kutha ibukutha mung sing duwe fungsi Vilnius. Iki kedadeyan ing tengah debat publik babagan adulasi negara kolaborator Nazi.

Pusat Yahudi lan Sinagog Choral sing bersejarah ing Vilnius bakal ditutup kanggo "wektu sing durung ditemtokake," ujare Komunitas Yahudi Lithuania (LJC) ing sawijining pernyataan ing situs web kasebut. Keputusan kasebut digawe sawise LJC nampa "telpon lan surat ngancam ing sawetara dina pungkasan."

Nasionalis lan unsur sayap kanan ing ibukota Lithuania nesu amarga ngilangi plak sing ngelingake kolaborator Nazi ing lawang mlebu Akademi Ilmu Pengetahuan Lithuania Ing pamindhahan sing padha, kotamadya Vilnius minggu kepungkur ganti jeneng dalan sing diwenehi jeneng sawise diplomat perang lan sekutu Hitler.

Wong-wong Yahudi Lithuania ngucapake keputusan kasebut minangka wektu tundha - nalika nasionalis ngancam demonstrasi ing negarane.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov