24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Warta Breaking Indonesia Investments Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan Maneka Warta

78 tiwas lan pendakian ing Sulawesi Kulon, Indonesia

indo7
indo7
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Gempa bumi kuat ing Sulawesi Barat Indonesia nyebabake 78 wong tiwas. Nomer iki bisa uga bakal munggah.
Akeh sing ora duwe omah. Pejabat berwenang nyoba ngatasi kahanan sing kedadeyan.

Print Friendly, PDF & Email

Korban korban gempa bumi ing Sulawesi Kulon wis mundhak dadi 78, ujare panguwasa Senin, kanthi ewu sing ora duwe omah nalika para penyelamat balapan golek wong sing isih urip ing sangisoré gunung-gunung puing.

Rumah sakit kebanjiran atusan wong cilaka sawise gempa skala 6.2 ing awal Jumuah, nyebabake panik ing antarane warga pulau kasebut, sing ditimpa bencana gempa tsunami 2018 sing mateni ewonan. Para penyelamat wis ngenteni pirang-pirang dina ngangkut mayit saka ngisor bangunan sing renyuk ing Mamuju, kutha sing ana 110,000 wong ing provinsi Sulawesi Barat, ing rumah sakit sing rata lan pusat perbelanjaan rusak. Wong liyane tiwas ing sisih kidul kutha.

Korban tewas resmi isih bisa munggah. Gambar udara saka kutha pinggir segara sing rusak nuduhake gedhung-gedhung sing bengkok dadi logam bengkok lan potongan beton, kalebu kantor gubernur regional.

Ora dingerteni pira maneh mayit sing ana ing sangisore lebu, utawa yen ana wong sing isih kepepet nanging urip luwih saka rong dina sawise bencana kasebut. Panguwasa durung menehi angka babagan jumlah korban sing bisa ditulungi.

Mayit pulih saka rumah sakit sing ambruk, dene lima anggota kulawarga wolung wong tiwas ditemokake ing sisa-sisa omah sing repuk.

Ewonan ewu sing ora duwe omah ing gempa kasebut njupuk papan perlindungan - sawetara luwih saka kémah sing ditutupi terpal sing kebak kulawarga - sing ditabuh udan deras.

Dheweke ujar yen kekurangan panganan, selimut lan pitulung liyane, amarga pasokan darurat diburu menyang wilayah sing angel banget. Akeh wong sing slamet ora bisa bali menyang omah sing wis rusak utawa wedi banget kanggo bali wedi karo tsunami sing disebabake aftershock, sing umume sawise gempa bumi kuat.

Ing Kalimantan, bagean saka pulau Kalimantan, paling ora ana lima wong sing tilar donya amarga banjir parah, nanging puluhan wong liyane sing ilang, miturut laporan, nalika banjir nyababake paling ora limang wong ing Manado, atusan kilometer sisih lor bencana gempa ing Sulawesi .

Longsor ing Jawa Barat mateni paling ora 28 minggu iki nalika musim udan ngalami kasangsaran ing bagean-bagean saka negara sing nyebar. Ing pungkasan sisih wétan Pulo Jawa, gunung Semeru sing gumrudug njeblug ing dina Setu, nembak segumpukan awu lan lebu udakara 4.5 kilometer menyang langit, nalika lahar abang sing padhang mili mudhun menyang kawah.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.