24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Dewan Pariwisata Afrika Warta Breaking Bahrain Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Warta Breaking Georgia Warta Pamrentah Warta Breaking Hawaii Investments News Keslametan Spanyol Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

UNWTO sing ora sopan marang Bahrain minangka pelanggaran Ketentuan Etika JIU

BAHGEO
BAHGEO
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Panganan lan anggur ing politik mesthi duwe peran penting. Nanging nglanggar aturan sing jelas dening Unit Inspeksi Bersama PBB ing nedha bengi Pemilihan UNWTO, isin karo standar andy. Negara sing rawuh ing wayah wengi ing wayah wengi Senin kudu dilanggar konspirasi iki.

Print Friendly, PDF & Email

Yen ana 35 negara anggota Dewan Eksekutif UNWTO sing ngidini delegasi utawa proxy kanggo nekani nedha bengi Senin ing Madrid dina iki, bakal ditampilake rasa ora sopan marang Kraton Bahrain lan jagad Arab.

34 saka 35 Negara-negara Dewan Eksekutif 113 kanggo Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO) kudu menehi reaksi nanging tetep tenang, bisa uga bersekongkol karo Republik Georgia lan UNWTO supaya aturan Unit Inspeksi Bersama PBB dilanggar.

Ing 2009 ing  Inspeksi Bersama UniPerserikatan Bangsa-Bangsa ing Jenewa ngetokake Seleksi lan Ketentuan Layanan Kepala Eksekutif ing Sistem Organisasi PBB.

Unit Inspeksi Bersama (JIU) nerbitake 13 aturan supaya kabeh negara anggota PBB kudu ngetutake lan nyebutake 13 rekomendasi.

Laku sing Ora Etis

Ayat 7 ngandhani:
Badan legislatif / pamrentah organisasi sistem PBB kudu ngukum lan nglarang praktik sing ora etis kayata janji, nikmat, undhangan, hadiah, lan liya-liyane, sing diwenehake calon kanggo jabatan kepala eksekutif utawa pamrentah sing ndhukung sajrone
kampanye pilihan / pamilihan, minangka imbalan swara sing disenengi
calon.

eTurboNews kacarita babagan upaya Sekretaris UNWTO Zurab kanggo entuk keuntungan tinimbang pesainge HE Shaikha Mai Al Khalifa kanthi metode sing ora etis sing ora mung sogok.

Tanpa diragukan, Zurab Pololikashvili, Sekretaris Jenderal UNWTO jelas-jelas nglanggar aturan JIU negarane setuju kanggo ngajeni. Pamrentah Georgia ngirim menteri luar negarane kanggo nganakake acara makan malam penting minangka bagean saka rapat Dewan Eksekutif resmi ing wengi sadurunge pemilihan kanggo Sekretaris Jenderal UNWTO sabanjure minangka pelanggaran nyata tumrap praktik sing ora etis. Nedha bengi kasebut kanthi tenang ditambahake ing program resmi mung rong dina sadurunge rapat dewan ing akhir minggu, ora menehi pilihan kanggo Bahrain mbantah utawa kalebu ing sawijining acara.

Tekanan politik sing ditindakake Georgia ing negara-negara kanggo milih calone, mula menteri luar negeri sing mangan nedha bengi iki ora bakal dikalahake yaiku keberanian sing ora bisa diucapake.

Apa Unit Inspeksi Joing saka Perserikatan Bangsa-Bangsa?

Unit Inspeksi Bersama (JIU) minangka siji-sijine badan pengawasan eksternal independen saka sistem Perserikatan Bangsa-Bangsa sing diwajibake nganakake evaluasi, inspeksi lan investigasi ing saindenging sistem.

Amanaté yaiku nyinaoni masalah-masalah silang lan tumindak minangka agen pangowahan ing saindenging sistem Perserikatan Bangsa-Bangsa. JIU digunakake kanggo ngamanake efisiensi manajemen lan administrasi lan ningkatake koordinasi sing luwih gedhe ing antarane agensi PBB lan karo badan pengawasan internal lan eksternal liyane. Sajrone 50 taun kepungkur, Unit iki darmabakti kanggo mbantu badan legislatif ing pirang-pirang organisasi Persatuan Bangsa-Bangsa kanggo ngrampungake tanggung jawab pamrentahan. JIU nyedhiyakake dhukungan babagan konteks fungsi pengawasan agensi kasebut babagan sumber daya manungsa, finansial lan sumber daya liyane. Ing laporan lan cathetan, Unit kasebut ngenali praktik paling apik, ngusulake patokan lan nggampangake nuduhake informasi ing kabeh organisasi sistem PBB sing nggunakake Statuta.

Unit kasebut dioperasikake karo organ legislatif lan sekretariat agensi khusus kasebut lan organisasi internasional liyane, ing sistem PBB, sing wis nampa Statuta kasebut. Entitas kasebut asring diarani organisasi sing melu JIU. JIU duwe 28 organisasi sing melu ing taun 2018 sing duwe peran penting ing fungsi Unit kasebut.

Unit kasebut dioperasikake karo organ legislatif lan sekretariat agensi khusus kasebut lan organisasi internasional liyane, ing sistem PBB, sing wis nampa Statuta kasebut. Entitas kasebut asring diarani organisasi sing melu JIU (PO). JIU nduwe total 28 organisasi sing melu sing duwe peran penting ing fungsi Unit kasebut.

Kanggo ningkatake koordinasi sing luwih gedhe ing antarane organisasi sistem PBB;

Klik kene kanggo maca kabeh dokumen, aturan lan peraturan dening JIU

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.