Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Breaking Finlandia Warta Pamrentah Industri Hospitality News tanggung jawab Teknologi Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

City of Helsinki ngluncurake program keberlanjutan lokal

City of Helsinki ngluncurake program keberlanjutan lokal
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Miturut survey sing ditindakake dening Kutha Helsinki ing taun 2018, rong pertiga penduduk nemtokake krisis iklim minangka keprigelan utama nalika mikir babagan masa depan kutha. Kanggo nanggepi, Helsinki ngluncurake Think Sustainable, layanan online pertama ing donya sing ngidini nggawe pilihan berkelanjutan gampang ditindakake kaya aplikasi.

Mikir Berkesinambungan nyedhiyakake warga, pengunjung lan pamilik bisnis kanthi alat praktis kanggo mikir maneh tumindake saben dinane lan njupuk keputusan gaya urip lan bisnis sing luwih sustainable.

Layanan sing disaring liwat program online kalebu restoran, toko, acara, pengalaman lan akomodasi, saben ditandhani karo kriteria khusus sing digawe dening Kutha Helsinki kanthi kolaborasi karo pamikir independen Demos Helsinki, klompok kepentingan lokal lan ahli keberlanjutan. Layanan kasebut uga kalebu fitur perencana rute sing ngidini milih opsi transportasi tanpa emisi menyang macem-macem pengalaman sing ditawakake ing kutha. Perencana rute nyedhiyakake emisi CO2 ing gram saben wong saben plancongan. Saiki nglumpukake umpan balik saka pangguna, layanan Think Sustainably kasedhiya ing publik kanthi rencana kanggo ngluncurake program kasebut luwih dhisik lan maneh pengaruhe ing taun 2020.

Kutha manggon luwih saka separo populasi ing jagad iki lan tanggung jawab luwih saka 70 persen emisi karbon sing ana gandhengane karo energi (C40). Kutha Helsinki ngakoni manawa kutha-kutha dadi prioritas utama kanggo nglawan perubahan iklim lan ngetrapake kabijakan inovatif. Kutha iki ngerti kabutuhan perubahan sistemik ing pakulinan lan program kasebut minangka inisiatif paling anyar kanggo nyokong target netral karbon 2035. Nalika ngembangake Think Sustainable, Kutha iki ngakoni peran unik sing dimainake kutha-kutha kanggo nggawe solusi supaya bisa nambah gaya urip saben dina kanggo ngatasi krisis iklim global.

Kaisa-Reeta Koskinen, Direktur Inisiatif Netral Karbon Helsinki Kota Helsinki ujar:

"Pangowahan menyang netralitas karbon mbutuhake perubahan struktural utama lan tumindak saben dinane. Pilihan individu penting: Miturut panaliten pungkasan, kanggo mungkasi pemanasan iklim luwih akeh, saben Finn kudu nyuda jejak karbon saka 10.3 ton dadi 2.5 ton ing taun 2030. Yen ana siji wong ing 2.6 yuta rumah tangga sing ana ing Finlandia bakal nyuda tilas karbon nganti 20 persen, kita bakal tekan 38 persen target sing ditemtokake kanggo Finlandia ing perjanjian iklim Paris kanggo nyuda emisi. ”

Proses ngembangake layanan Think Sustainable kalebu riset faktor-faktor kelestarian ekologis sing paling penting sing ana gandhengane karo kategori layanan sing beda. Iki biasane urusan karo emisi omah kaca sing disebabake produksi energi, pengaruh mobilitas lan panganan, pengelolaan sampah, faktor sing ana gandhengane karo ekonomi bunder, nglindhungi keanekaragaman hayati, aksesibilitas, lan lapangan kerja lan nyegah diskriminasi. Kriteria kasebut nyengkuyung kabeh panyedhiya layanan kanggo nambah tumindak menyang cara operasi sing berkelanjutan lan wis nyebabake sawetara panyedhiya layanan nggawe perubahan kayata ngoper kontrak energi lan pemanas menyang opsi sing luwih ramah lingkungan. Tujuan kriteria kasebut uga bisa diakses macem-macem jinis panyedhiya layanan amarga Kota Helsinki percaya manawa kabeh wong kudu duwe kesempatan kanggo dadi bagian saka gelombang pangowahan sing luwih gedhe.

Tia Hallanoro, Direktur Komunikasi Merek & Pengembangan Digital ing Helsinki Marketing ujar:

"Warga lokal ing Helsinki kuwatir banget karo krisis iklim, luwih saka rong pertiga kita nganggep perkara paling kuwatir sing bakal nyebabake masa depan kita. Akeh sing rumangsa frustasi amarga ora ana sing bisa nyegah. Ana panjaluk banget supaya frustasi disalekake menyang produktif sing ngidini kita mikir maneh gaya urip lan pola konsumen. Minangka layanan, Think Sustainable menehi alat konkrit kanggo sampeyan. Kita mesthi butuh kabeh wong sing ana ing papan kasebut. "

Ing wulan Juni 2019, Helsinki dinobat dadi wilayah paling inovatif ing Uni Eropa dening Komisi Eropa, lan dadi Ibukutha Pariwisata Eropa Cerdas 2019. Kutha iki minangka kutha Eropa pertama lan, nomer loro global (sawise New York) nglaporake kanthi sukarela menyang PBB babagan implementasine Tujuan Pembangunan Berkelanjutan lan menehi eksperimen karo kabijakan lan inisiatif berkelanjutan. Saliyane nawakake opsi transportasi umum sing bebas emisi ing saindenging kutha, Helsinki minangka papan kanggo Flow Festival, salah sawijining festival musik netral karbon sing misuwur ing donya; restoran nolla pertama ing wilayah Nordic, Nolla, lan Kompensasi dhasar nirlaba sing digawe kanggo nglawan perubahan iklim kanthi nggunakake pembayaran ganti rugi kanggo nyumbang kanggo proyek sink karbon internasional.

Laura Aalto, CEO ing Helsinki Marketing, ujar:

“Helsinki minangka test-bed sing sampurna kanggo solusi sing mengko bisa ditingkatake kanggo megacities ing donya. Operasi kaya laboratorium skala kutha, Helsinki kepengin banget nyoba karo kabijakan lan inisiatif sing ora bisa ditindakake ing panggon liya. Kutha kasebut bisa ngasilake pangowahan kanthi cara iki amarga ukurane kompak, infrastruktur sing apik lan klompok ekonomi-ekonomi sing maju. Helsinki durung rampung ngembangake kabijakan berkelanjutan, nanging siyap ngupayakake kanthi sistematis, gedhe lan cilik, supaya bisa nggayuh jagad sing luwih lestari, kita ngarepake manawa wong liya uga bisa sinau saka eksperimen. "

Versi Think Sustainable diluncurake ing wulan Juni 2019 minangka layanan pilot lan saiki kalebu 81 panyedhiya layanan sing melu. Program kasebut bakal luwih dikembangake kanggo nyakup pilihan sing luwih gedhe saka restoran nganti mobilitas.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov