Airport aviation Warta Breaking Travel Jerman Breaking News News Pengumuman Pers transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan Maneka Warta

Angka Lalu Lintas Fraport 2020: Nomer Penumpang Tiba dadi Historis Kurang Amarga Pandemi Covid-19

Angka Lalu Lintas Fraport
Angka Lalu Lintas Fraport
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Penumpukan penumpang akeh sing direkam ing Bandara Frankfurt lan bandara Fraport ing saindenging jagad - Kurang luwih akeh volume kargo FRA

Print Friendly, PDF & Email

FRA / gk-rap - Bandara Frankfurt (FRA) nampani sawetara penumpang 18.8 yuta ing taun 2020, nuduhake penurunan 73.4 persen dibandhingake karo taun 2019. Kanthi pecah pandemi global Covid-19, Bandara Frankfurt wiwit ngalami penurunan penumpang lalu lintas ing pertengahan Maret 2020. Antarane wulan April lan Juni, lalu lintas meh mandheg - kanthi jumlah penumpang minggane ambruk nganti 98 persen saben taun. Sawise pulih lalu lintas ing kuartal kaping telu taun 2020, kenaikan tarif infeksi virus corona anyar nyebabake larangan lelungan sing saya kuat. Iki nyebabake nomer penumpang tiba maneh maneh ing wulan September lan tetep sithik nganti setaun. 

Ketua dewan eksekutif Fraport AG, Dr. Stefan Schulte, komentar: "Taun 2020 nggawa tantangan ekstrem kanggo kabeh industri penerbangan. Ing Frankfurt, volume penumpang mudhun menyang level pungkasan sing katon ing taun 1984. Lalu lintas kargo minangka salah sawijining papan sing padhang, tekan level sing meh padha karo ing taun 2019 - sanajan ilang kapasitas "angkut weteng" ing pesawat penumpang. Penerbangan duwe peran penting kanggo njamin pasokan barang-barang medis sing penting kanggo populasi donya, utamane nalika kunci pisanan. ”

Gerakan pesawat ing Bandara Frankfurt dikontrak dening 58.7 persen taun-taun dadi 212,235 lepas landas lan pendaratan ing taun 2020. Bobot lepas landas maksimum (MTOWs) nyusut 53.3 persen dadi udakara 14.9 yuta metrik ton. Yen dibandhingake, throughput kargo (airfreight + airmail) nyathet penurunan mung 8.3 persen saben taun nganti kurang saka 2.0 yuta metrik ton.

Ing wulan Desember 2020, lalu lintas penumpang FRA mudhun 81.7 persen dadi 891,925 wisatawan. Kanthi 13,627 lepas landas lan pendaratan, gerakan pesawat mudhun 62.8 persen dibandhingake Desember 2019. MTOW mudhun 53.6 persen dadi udakara 1.1 yuta metrik ton. Input kargo tambah 9.0 persen dadi 185,687 metrik ton ing Desember 2020, mundhak kanggo wulan kaping telu.

Ngarep, CEO Schulte ujar: "Amarga ngluncurake program vaksinasi pungkasan ing saindenging negara, kita yakin manawa larangan lelungan bakal diboko sithik wiwit musim semi. Mula, kita ngarepake lalu lintas penumpang Frankfurt bakal mbalek maneh ing paruh kapindho 2021. Nanging, kita kudu ngerti yen taun angel bakal ana ing ngarep kita. Nalika kita yakin lalu lintas penumpang bakal ngluwihi level taun kepungkur, kita isih ngarepake Frankfurt mung 35 nganti 45 persen saka level 2019. ”

Portofolio internasional Fraport uga kena penurunan lalu lintas sing tajem

Ing saindenging Grup, bandara ing portofolio internasional Fraport uga nyathet penurunan lalu lintas penumpang sajrone taun 2020. Nanging, pandemi Covid-19 nyebabake bandara Grup beda-beda nganti pirang-pirang derajat sajrone wulan. Kadhangkala, operasi penumpang biasa malah dilereni ing sawetara bandara (Ljubljana, Antalya lan Lima). Kajaba iku, watesan perjalanan sing akeh banget mengaruhi sebagian besar bandara Grup wiwit musim semi. 

Lalu lintas ing Bandara Ljubljana (LJU) Slovenia mudhun dadi 83.3 persen taun lalu dadi 288,235 penumpang (Desember 2020: mudhun 93.7 persen). Bandara-bandara Brasil Fortaleza (FOR) lan Porto Alegre (POA) bebarengan nampa udakara 6.7 ​​yuta penumpang, nuduhake penurunan 56.7 persen taun-taun (Desember 2020: mudhun 46.2 persen). Bandara Lima (LIM) Peru nglaporake penurunan lalu lintas 70.3 persen menyang udakara 7.0 yuta penumpang (Desember 2020: mudhun 61.6 persen). 

Nglayani udakara 8.6 yuta penumpang ing taun 2020, 14 bandara regional Yunani ngalami lalu lintas 71.4 persen (Desember 2020: mudhun 85.3 persen). Lalu lintas gabungan ing bandara Twin Star Varna (VAR) lan Burgas (BOJ) ing pesisir Laut Ireng Bulgaria mudhun mudhun nganti 78.9 persen dadi udakara 1.0 yuta penumpang (Desember 2020: mudhun 69.7 persen).

Bandara Antalya (AYT) ing Turki nyathet penurunan lalu lintas 72.6 persen dadi udakara 9.7 yuta penumpang (Desember 2020: mudhun 69.8 persen). Ing taun kepungkur, Bandara Pulkovo Rusia (LED) ing St. Petersburg nyuda lalu lintas mudhun 44.1 persen dadi udakara 10.9 yuta penumpang (Desember 2020: mudhun 38.5 persen). Bandara Xi'an (XIY) ing China entuk pulih ing taun, sawise nyuda lalu lintas nalika musim semi. Ing taun 2020, XIY nyathet udakara 31.0 yuta penumpang - 34.2 persen mudhun saben taun (Desember 2020: mudhun 14.8 persen).

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.