24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Cruising Warta Pamrentah Investments Iran Breaking News News Rusia Breaking News Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Layanan feri Laut Kaspia anyar bakal ngubungake Iran lan Dagestan Rusia

Layanan feri Laut Kaspia anyar bakal ngubungake Iran lan Dagestan Rusia
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Iran lan Rusia lagi ngrembug babagan rencana ngluncurake layanan feri Segara Kaspia sing bakal ngubungake Iran karo kutha Derbent ing Dagestan Rusia.

Duta Besar Iran ing Rusia, Mehdi Sanai, sadurunge teka ing Derbent kanggo ngrembug babagan pangembangan hubungan antara Iran lan Republik Dagestan Rusia. Ing kunjungan kasebut, loro pihak mbahas babagan nambah lalu lintas kargo liwat Pelabuhan Laut Komersial Makhachkala, uga ngluncurake penerbangan penumpang lan kargo langsung antara Makhachkala lan Tehran.

Antarane masalah sing dibahas yaiku rencana nyiyapake layanan feri langsung sing nyambungake negara loro kasebut, karo kepala republik Dagestan, Vladimir Vasiliev, kanthi optimis babagan prospek kasebut.

"Derbent narik kawigaten Iran kaya magnet lan [layanan feri] bakal bisa digunakake. [Tehran] siyap nggawe hubungan laut karo kita, lan kita siap kerja sama - lan kabeh bisa sukses, "ujare Vasilyev menyang wartawan ing sawijining konferensi pers dina Minggu.

Dheweke ujar manawa komunitas bisnis Iran wis wiwit minat karo Dagestan, khususe ing Derbent, kanthi sawetara proyek internasional sing wis dileksanakake lan bakal ngubah wilayah kasebut.

"Proyek internasional diterapake ing Derbent, ana sawetara solusi sing menarik banget. Kutha kasebut biyen duwe penghasilan tahunan [rubel] saben taun, nanging saiki nampa patang milyar [rubel] luwih akeh [saka investor], "ujare Vasilyev.

Laporan sadurunge babagan kerjasama antara Dagestan lan Republik Islam ngrancang rencana nambah omzet penjualan ing antarane loro pihak, utamane kanggo ningkatake ekspor domba menyang Iran saka 4,000 ton saiki dadi 6,000 ton ing pungkasan taun. Saiki, volume perdagangan antara Iran lan republik Kaukasus Utara kira-kira $ 54 yuta (€ 49 yuta), dene jumlah omset Rusia udakara 1.7 milyar dolar (1.49 €).

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov