Warta Breaking Travel Breaking News US Industri Hospitality Pitakonan Investments News wong Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Apa Pariwisata Hawaii cedhak karo Tipping Point? Swarga ing alangan gedhe?

Pilih basa sampeyan
Apa Pariwisata Hawaii cedhak karo Tipping Point? Swarga ing alangan gedhe?
ha2
ditulis dening Scott Foster

Pariwisata ing Hawaii bisa uga ana ing dalan tabrakan, ngadhepi kecelakaan kereta. "Sanajan wis ana tamu sing ngrekrut tekan Hawaii sing saiki meh sepuluh yuta saben taun, pariwisata Hawai'i nuduhake tandha-tandha ana masalah. Pangeluaran sing disesuaikan karo inflasi saben pengunjung wis mudhun. Ngurangi kontribusi ekonomi, ngilangi sentimen warga, lan nambah rame lan kaku ing situs lan atraksi menehi bukti yen model pamrentahan saiki ora cukup kanggo ngatur kanthi efektif masalah sing saya rumit sing diadhepi pariwisata Hawai'i, "ujare konsultan pariwisata Frank Haas menyang Asosiasi Pedagang Turisme Hawaii (HTWA) minggu kepungkur, nalika ngenalake buku anyar sing bakal diterbitake Hawai'i: Swarga ing Precipice

Pengunjung Mbuwang ing Hawaii ora bisa tetep teka karo pengunjung. Pendhatang sing luwih akeh, luwih sithik mbuwang biaya kanggo Hawaii dadi ngipi elek lalu lintas ora mung kanggo warga nanging uga kanggo pengunjung sing nyoba njelajah dalan gedhe lan pantai.

"Dhasar pengunjung sing tuwuh kanthi masalah manajemen rumit mbutuhake luwih akeh, ora kurang, dana kanggo pengunjung, keamanan, manajemen situs lan program liyane kanggo njaga pengalaman pengunjung lan kualitas urip warga

Ing taun 2018 9,827,132 tamu dietung. 5,92.520 nginep ing hotel, 1,229,506 ing B & B utawa nyewa liburan. Undhang-undhang anyar sing nglarang umume penyewaan AIRBNB bisa uga nggawe wisata ing Hawaii dadi kecelakaan sepur.

Frank Haas

- "Meh wiwit pisanan Hawai'i nampi wong njaba, para pengunjung sing hebat nggambarake pulau kasebut minangka 'swarga.' Sawise dikunjungi ing taun 1866, Mark Twain ujar manawa Hawai'i minangka 'armada kepulauan sing paling apik sing ana ing segara apa wae.' …
- "Kedatangan terus saya gedhe, nyetel cathetan ing saben pitung taun kepungkur. …
- "Pulo-pulau kasebut wiwit ngalami turisme pariwisata, nanging kahanane durung tekan tahap krisis. Sanajan ana cathetan kedatangan lan populasi turis sing akeh, kepuasan pengunjung karo Hawai'i tetep kuat lan hotel tetep menehi tarif premi. Nanging amarga jumlah pariwisata saya tambah, ana pratandha masalah ing ngarep.
- "Lingkup masalah.
Kepulauan Hawaii rapuh kaya sing apik banget. ” … "Pulo-pulau kasebut ngembangake budaya unik lan ekosistem rapuh sing bisa diancam dening pembangunan lan pertumbuhan - kalebu tuwuh pariwisata. Pangembangan intensif negesake sumber daya, nyuda karakter saka papan kasebut, lan ngganggu apa sing bakal ditonton pengunjung. …
- "Sanajan ana renaissance sing signifikan ing basa lan budaya Hawaii, budaya kasebut asring dipinggirake utawa disalahake lan penting, konsep budaya bernuansa bisa dadi kartun. Tembung kasebut aloha, konsep utama ing budaya Hawaii, asring dadi soroting kaya acara-acara kanggo para pengunjung. A-loooooooooo-HA !!! …
- "Atusan - utawa malah ewonan - pengunjung sing mudhun ing situs murni utawa rapuh minangka gejala tantangan manajemen pariwisata ing Hawai'i. Nomer sing gedhe nyebabake kemacetan lan lalu lintas lan bisa ngrusak kualitas pengalaman ing situs kasebut. …
- "Masalahe saya parah amarga teknologi anyar lan media sosial. Situs sing biyen ndhelik 'rahasia' saiki wis akeh banget pengunjung. …
- "Situs 'rahasia' kasebut ora duwe prasarana kanggo nampung akeh pengunjung, lan akeh wong sing ngganggu para warga lokal. Akeh situs sing ditemokake sensitif budaya, ing tanah pribadi, utawa mbebayani tumrap nyawa lan anggota awak. …
- "Dhuwit sing dibuwang pengunjung ing Hawai'i saben dina wis suda mula kontribusi ekonomi pariwisata kanggo ekonomi Hawaiʻi durung bisa ditindakake kanthi tuwuhing para rawuh. …
- "Pamrentah alon banget nalika nggayuh penyewaan liburan kanthi cepet. …
- “… Sikap warga pariwisata saya owah. Ing seri riset babagan sikap warga babagan pariwisata, dhukungan kanggo pratelan manawa pariwisata "nggawa luwih akeh mupangat tinimbang masalah" wis mudhun saka 80% ing taun 2010 dadi 59% ing taun 2018.…
- "Negara lan kabupaten ngetutake sikap relatif santai kanggo manajemen pariwisata. Kanthi tuwuhing pengaruhe negatif, akses sing diwatesi saya akeh dileksanakake saben-saben kasus amarga situs dadi akeh banget. Nganti saiki, implementasi watesan lan biaya lan program manajemen liyane mung ditindakake nalika situs kasebut tekan titik krisis. …
- ”… nalika pengunjung ing Hawai'i terus nulis cathetan, luwih akeh situs sing sensitif wis tekan titik krisis lan luwih akeh kontrol sing ditrapake kanggo nanggepi. Tanggepan kasebut minangka ad hoc kanthi koordinasi sethithik amarga fasilitas rekreasi ing Hawai'i makarya ing macem-macem yuridiksi: Federal, State, lan County. …
- "Solusi sing Perlu. Lonceng alarm muni, Hawai'i tangi babagan masalah sing ditimbulake kanthi tuwuh sing ora bisa dikendhaleni. Tim manajemen anyar ing Otoritas Pariwisata Hawai'i saiki ngandhani babagan ngimbangi pemasaran pariwisata lan manajemen pariwisata lan anggaran uga "seimbang" kanggo ngatasi masalah manajemen. Definisi sukses pariwisata diganti saka pangukuran kasar kaya tekane pengunjung lan belanja nominal dadi pangukuran sing luwih selaras karo keberlangsungan, kalebu kepuasan warga lan pengunjung. …
- "Nalika fokus ing manajemen pariwisata minangka owah-owahan sing disedhiyakake saka fokus tanpa pikiran ing pertumbuhan, tumindak kasebut umume ora terkoordinasi lan kurang dibayar. …
- "Minangka lembaga utama pariwisata negara, Otoritas Pariwisata Hawai'i duwe misi 'ngatur strategis turis Hawai'i kanthi cara sing tetep selaras karo target ekonomi, kekarepan komunitas, lan kebutuhan industri pengunjung.' Nanging, sajrone rong puluh taun wiwit didegake, nggayuh misi iki dhewe ora nyata amarga ora duwe wewenang lan dana kanggo ngetrapake solusi sing efektif. Oversite kanggo wisata pancen ora gumantung karo agensi kaya HTA. Nanging, oversite nyebar ing pirang-pirang agensi negara, yurisdiksi, nirlaba, lan klompok industri. Nganti ana mekanisme koordinasi lan rencana strategis tingkat dhuwur, statewide, cekap dana sing ditrapake, tanggapan sing terkoordinasi kanthi efektif lan efektif tumrap pariwisata massa bakal dadi tantangan. …
- "Tujuane yaiku ing titik tip pepatah sing mbutuhake pamikiran anyar, sumber daya tambahan lan strategi manajemen anyar supaya ora keturunan swarga menyang swarga sing ilang."
Frank nyimpulake makalah kanthi garis saka Joni Mitchell taun 1970 sing tekan "Big Yellow Taxi." Dheweke tau ujar manawa peringatan kasebut ditulis babagan Hawai'i; "Aja katon yen sampeyan ora ngerti apa sing sampeyan entuk nganti ilang" - sing paling ora nyenengake.
Haas nyathet manawa dheweke, Jim Mak lan Paul Brewbaker lagi siyap-siyap nyiapake makalah kanggo menehi kekuwatan politik Hawaii sing ana sadurunge Legislatif Negara Bagian 2020. Nalika akeh peringatan sadurunge sing ditindakake tim setaun kepungkur wis kelakon, Haas nyaranake isih ana wektu kanggo ndandani kano cilik yen kita kabeh bebarengan lan dadi tantangane kita. Kita ora bisa mung lungguh lan nonton.
Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Scott Foster