Warta Breaking Travel budaya Laos Breaking News News Resorts Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Warisan Dunia Unesco Luang Prabang kedadeyane kacilakan agawe kacilakan

kecelakaan
ditulis dening Juergen T Steinmetz

13 turis Tionghoa tiwas sawise bis sing nggawa dheweke menyang kutha resor Luang Prabang, Laos, gagal gagal. Kajaba iku, 31 pengunjung sing nampa perawatan medis. Media negara Tionghoa nampilake foto para penyelamat sing mlebu banyu banjir ing tungkak.

Kecelakaan lalu lintas ing Laos, Thailand, Kamboja, lan Myanmar umume, amarga peraturan keamanan asring dilanggar lan penegak ukum kurang.
Musim monsun saka wulan Juni nganti Oktober uga ngeculake dalan padesan kanthi udan deres nggawe kahanan sing lunyu.

Turis Tionghoa penting kanggo Laos lan pendatang sing mundhak 13 persen ing paruh pertama taun iki.

Luang Prabang iku sawijining kutha Warisan Donya. Kutha iki dununge ana ing sisih lor Laos, ing tengah wilayah pegunungan. Kutha kasebut dibangun ing semenanjung sing digawe dening Mekong lan Kali Nam Khan. Pegunungan (utamane pegunungan PhouThao lan PhouNang) ngubengi kutha kanthi subur sing subur.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.