Warta Breaking Travel budaya Warta Fashion Warta Breaking Irlandia News Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Plancongan Irlandia Lor: Pahargyan Musik, Mode lan Perhotelan

Plancongan Irlandia Lor: Pahargyan Musik, Mode lan Perhotelan
Stormont Estate © Rita Payne

Pertemuan kanthi kasempatan nyebabake ringkes lan nyenengake dolan menyang Belfast. Aku ketemu karo Geraldine Connon, salah sawijine Irlandia UtaraDesainer terkemuka, ing acara fashion Persemakmuran ing Istana Buckingham. Kita terus kontak lan sawetara wulan mengko Geraldine ngajak aku menyang acara fashion lan konser lan aku seneng nampa.

Minangka wartawan, cenderung ndeleng Irlandia Lor liwat lensa Masalah. Kunjungan singkat aku nggawe aku sadar yen ing balik judhul, urip normal isih ana. Geraldine minangka wanita sing seneng banget karo mode lan ngakoni ora politis banget. Dheweke ngenalake aku karo kanca-kancane ing bisnis mode lan musik sing wis setya menehi pengalaman kanggo generasi mudha.

Stormont Estate

Kunjunganku diwiwiti kanthi tur cepet ing gedung parlemen Irlandia Lor ing kursi Stormont Estate sing apik ing kursi Majelis Irlandia Lor - badan legislatif sing dibubarake kanggo wilayah kasebut. Majelis iki ditanggepi wiwit Januari 2017 amarga ana bedane antarane partai politik.

Kuranging pamarentah sing fungsine kayane ora mengaruhi urip saben dinane. Bangunan putih sing apik banget dibangun ing pekarangan wiyar lan manikur sing diubengi bukit-bukit sing ditutupi wit minangka salah sawijining arsitektur sing paling misuwur lan apik ing Irlandia Lor. Pengunjung entuk kesempatan kanggo ndeleng ing mburi layar lan entuk wawasan babagan sejarah sing apik. Sampeyan bisa ngunjungi Aula Agung sing apik, Kamar Majelis (ing ngendi anggota Majelis debat babagan masalah-masalah penting dina iki) lan Kamar Senat sing hebat kanthi fitur-fitur asline. Nyawang mudhun menyang aula tengah yaiku patung James Craig, Perdana Menteri Irlandia Lor sing pertama. Patung kasebut ukuran 6 kaki 7in yaiku dhuwure asline. Ora ana rapat tegese para pengunjung bisa ndeleng aula, kamar lan koridor megah tanpa gangguan lan gumun karo lampu gantung, patung lan lukisan acara bersejarah sing apik.

Tur Stormont diikuti karo drive liwat wilayah Belfast sing utamane Protestan. Kita ngliwati jajaran omah cilik sing rapi, karo Union Jacks nglewati dalan. Wong bisa ngerti yen ana ing wilayah sing luwih subur amarga dalane luwih jembar lan omah sing luwih jembar kanthi kebon sing apik. Pancen angel digandhengake ing lurung-lurung sing sepi kasebut karo kerusuhan sing biasane kita deleng ing TV nalika kekerasan sektarian wis ana ing pucuk.

Festival Clandeboye / Camerata Irlandia

Ora suwe aku tekan omah Geraldine sing apik ing Larne, ing pinggiran Belfast. Titik utama dina pertama yaiku nekani Festival Clandeboye, perayaan karya para musisi enom lan desainer mode. Festival kasebut, dianakake dening Lady Dufferin, pamilik Clandeboye Estate, kanggo musik Wina, fokus ing musik komposer sing ana gandhengane karo kutha kayata Mozart, Beethoven, Haydn lan Brahms. Program kasebut uga kalebu musik tradisional Irlandia Lor. Akeh musisi wis latihan ing Akademi Clandeboye kanggo Musisi Muda. Antarane pemain enom yaiku musisi Skotlandia, Catriona McKay lan Chris Stout, lan ahli musik lokal sing apik banget Eimear McGeown. Sutradara festival kasebut, Barry Douglas, pianis terkenal ing saindenging jagad, nggawe orkestra kamar, Camerata Irlandia, ing taun 1999 kanggo ningkatake lan memupuk musisi enom sing paling apik saka Irlandia Lor lan Republik Irlandia.

Pameran Mode

Para musisi kasebut ngiringi pameran busana sing nampilake bakat para desainer sing mantep lan enom saka Irlandia. Model ngluncur ing sadawane catwalk sing nampilake klambi sing kasual lan resmi. Rentang desain lan kain apik banget. Ana sandhangan sing liar lan boros kanthi kerusuhan warna kaya permen. Desain liyane dikethok kanthi warna musim gugur, coklat alus, teyeng lan oranye bisu. Kain kasebut wiwit saka denim, sprei nganti organza, katun nganti sutra kanthi warna sing mengkilap. Sorotan kasebut yaiku kreasi apik banget Geraldine Connon. Pertunjukan busana digawe dening Maureen Martin sing agensine uga menehi model kasebut.

Titanic Quarter

Nganti tekane, aku durung ngerti yen Titanic sing lara wis dirancang lan dibangun ing Belfast. Kasunyatane kabeh wilayah kutha ing pinggir banyu dikhususake kanggo Titanic. Wong bisa demo nggawe kapal maneh lan ndeleng kantor Harland Woolf sing ngrancang kapal Titanic lan adhine, Olimpiade. Sampeyan ditampilake kamar nalika direktur ketemu lan ijol-ijolan telpon sing ditelpon nalika Titanic lagi nandhang kasusahan.

Tragedi tragedi kasebut dadi luwih nesu nalika ana sing ngerti yen luwih saka 30,000 wong kerja 10 jam saben dina, 6 dina seminggu ing kapal kasebut. Iki minangka kegiatan sing ambisius lan sumber kebanggaan kanggo Belfast. Akeh wong akeh sing teka kanggo nyenengake kapal sing mlayu ing tanggal 2 April 1912. Wong bisa mbayangake kepiye musibah bencana kasebut kanggo masarakat Belfast.

Larne

Larne, ing kana Geraldine duwe omah, umume Protestan. Sisih wétan Belfast minangka papan kanggo komunitas kasebut. Aku dikandhani yen saiki ana sawetara pratandha terbuka. Geraldine, sanajan lair ing agama Katulik, asale saka kulawarga campuran agama campuran, kalebu warga Presbyterian Skotlandia lan imigran Yahudi Rusia. Kanthi keturunan sing beda-beda iki, dheweke milih ngindhari pendapat politik.

Larne minangka plabuhan utama menyang Skotlandia, mula sambungan Skotlandia Ulster kuwat. Sajrone sawetara menit nyopir kutha Larne, sing dikenal minangka Gateway to the Glens, kita lelungan kanthi rute pesisir, diapit Laut Irlandia ing sisih tengen. Kanthi pemandangan lanskap sing luar biasa sawise ngliwati sawetara resor pinggir segara cilik, awake dhewe mangan awan sing enak ing kamar teh Castle Glenarm. Desa Glenarm dianggep minangka wilayah konservasi dening Princes Trust 8 taun kepungkur, keputusan kasebut ditandai karo kunjungan Royal saka Pangeran Charles lan Camilla.

Dina sing paling nyenengake yaiku dolan liwat bukit Kilwaughter menyang omah pertanian seduluré Geraldine sing madeg ing tengah kebon ijo lan padesan sing luwih apik. Nengsemake nalika krungu Geraldine, ibune, lan sedulure ngobrol babagan jaringan kulawarga lan kepribadian warna-warni sadurunge.

Parade Dina Oranye

Kunjunganku ngrangkum rong tradhisi kasebut. Dina Setu, aku lan Geraldine njupuk kesempatan ngombe esuk ing Drumalis Retreat House, sing dikendhaleni para suster, kanggo ngobrol sajrone udakara jam utawa luwih. Sajrone sawetara menit metu saka biara, kita mlaku menyang pusat kutha kanggo nonton pawai Dina Oranye. Sawise maneh ing TV nalika puncak masalah sektarian, ana sing ndeleng parade diganggu dening demonstrasi kasar. Wektu iki, ana hawa perayaan nalika atusan wong pawai, 80 band, kanthi pipa lan drum, bocah cilik, para pria tuwa lan tuwa kanthi seragam cerdas diarak liwat tengah Larne. Aku takon marang sawetara para pawai lan wong sing nonton babagan apa arti arakan kasebut. Dheweke ujar manawa seneng musik lan swasana karnaval. Latar mburi politik pancen rumit banget kanggo aku ora takon babagan hak lan kesalahan sing ana ing acara kasebut. Nyenengake banget nalika ora ana permusuhan sing mbukak, sanajan rasa nesu sing jero terus saya mudhun ing ngisor permukaan.

Pamit Pamit

Ing dina pungkasan riko singkat, aku ditampilake ngubengi peternakan duweke Campbell lan Isabel Tweed. Campbell minangka Presiden Internasional Union Farmers paling enom sajrone rong jabatan. Cuaca malih dadi kabut lan gerimis nalika Campbell ngubengi peternakan sing wiyar ing Land Rover sing kuwat. Kita nemokake macem-macem lokasi sing apik banget kalebu situs arkeologi sing difilmake dening TIME TEAM lan medan dramatis sing digunakake ing syuting seri film pirang-pirang yuta dolar, Game of Thrones. Uga ing lahan Campbell lan Isobel wis nandur modhal turbin angin sing nyedhiyakake listrik kanggo omah lan ngasilake listrik kanggo jaringan nasional. Turbin kasebut saiki dadi fitur modern anyar ing kabeh malang Irlandia Lor. Aku ngerti manawa nyiyapake turbin ora murah, regane udakara udakara 500,000 pounds. Sawise ngeterake rambut nganggo bukit lan dale, kita bakal sarapan sing enak disiapake dening Isobel. Kabeh pametune kalebu saka peternakan, endhog, daging lan sosis. Isobel malah nggawe macet dhewe.

Sawise drive pungkasan ing pesisir Geraldine, aku banjur ditolak menyang bandara Belfast kanggo pesawat bali menyang London. Nalika dheweke ngundang aku, Geraldine ujar manawa dheweke pengin aku ngalami sisih positif Irlandia Lor. Dheweke mesthi netepi janjine. Aku lunga saka kunjungan singkat kanthi kenangan apik babagan keramahane wong-wong sing aku kenal lan sadhar yen judhule koran ora nuduhake keprihatinan masarakat biasa sing mung kepengin urip tanpa ketegangan lan permusuhan sing dadi ciri politik. .

Wis setaun wiwit aku ana ing Irlandia Lor lan Geraldine, Maureen Martin lan tim sing dikhususake saiki wis siyap-siyap nyiyapake Festival Camerata taun iki ing Clandeboye Estate. Nuwun sewu ora bisa gabung karo dheweke, nanging pengin sukses nyebarake kesadharan babagan kekayaan talenta lan kreativitas sing ana ing Irlandia Lor uga rasa anget lan vitalitas masarakat.

Plancongan Irlandia Lor: Pahargyan Musik, Mode lan Perhotelan

Aula Pusat Stormont © Rita Payne

Plancongan Irlandia Lor: Pahargyan Musik, Mode lan Perhotelan

Clandeboye Estate © Rita Payne

Plancongan Irlandia Lor: Pahargyan Musik, Mode lan Perhotelan

Flautist Eimear McGeown (klambi dening Geraldine Connon) ing Festival Clandeboye © Rita Payne

Plancongan Irlandia Lor: Pahargyan Musik, Mode lan Perhotelan

Pertunjukan Mode Clandeboye © Rita Payne

Plancongan Irlandia Lor: Pahargyan Musik, Mode lan Perhotelan

Pertunjukan Mode Clandeboye 2 © Rita Payne

Plancongan Irlandia Lor: Pahargyan Musik, Mode lan Perhotelan

Panutup profil majalah Geraldine Connon © Rita Payne

Plancongan Irlandia Lor: Pahargyan Musik, Mode lan Perhotelan

8 waktu titanic © rita payne

Plancongan Irlandia Lor: Pahargyan Musik, Mode lan Perhotelan

9 waktu titanic 2 © rita payne

Plancongan Irlandia Lor: Pahargyan Musik, Mode lan Perhotelan

Belfast © Rita Payne

Plancongan Irlandia Lor: Pahargyan Musik, Mode lan Perhotelan

Parade Oranye, Larne © Rita Payne

Plancongan Irlandia Lor: Pahargyan Musik, Mode lan Perhotelan

Parade Parade Oranye, Larne © Rita Payne

Plancongan Irlandia Lor: Pahargyan Musik, Mode lan Perhotelan

Geraldine Connon ing njaba studio © Rita Payne

Plancongan Irlandia Lor: Pahargyan Musik, Mode lan Perhotelan

Dalan Pesisir, Larne © Rita Payne

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Rita Payne - khusus kanggo eTN