Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Warta Breaking Indonesia News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Indonesia kanggo nilar Jakarta sing ambruk, nggawe ibukota anyar ing Kalimantan

Indonesia kanggo nilar Jakarta ambruk, nggawe ibukota anyar menyang Kalimantan
Banjir ing Jakarta
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Presiden saka Indonesia ujar manawa ibukutha negara kasebut bakal dipindhah menyang wilayah sing dadi bagean saka Penajam Lor Paser lan Kutai Kartanegara wilayah ing provinsi Kalimantan Timur, ing pulau Kalimantan.

Pindhah ibukutha saka Jakarta bakal regane 466 triliun rupiah ($ 32.79 milyar), sing negara kasebut bakal dana 19 persen, lan sisane saka kemitraan publik-swasta lan investasi pribadi, Joko Widodo ngumumake dina Senin.

Jakarta, ibukutha negara paling padhet nomer papat ing donya, ing Pulo Jawa, saiki dadi 10 yuta wong lan rentan ngalami banjir lan lalu lintas.

Lokasi ibukota anyar, 2,000km (1,250 mil) sisih lor-lor Jakarta, minangka salah sawijining wilayah sing paling rentan ngalami bencana alam. Nanging, para ahli lingkungan wedi yen langkah kasebut bakal nyepetake kerusakan alas sing dadi papane orang utan, srengenge srengenge, lan kethèk irung sing dawa.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov