24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Travel News Filipina Breaking News tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Tujuan pariwisata Filipina bakal diwiwiti kanthi tenaga surya

Tujuan pariwisata Filipina bakal diwiwiti kanthi tenaga surya
ditulis dening editor

Pusat pariwisata Puerto Princesa ing Filipinas, papane Kali Underground sing populer, bakal duwe pembangkit listrik tenaga surya mikro-grid sing bakal diluncurake kanggo menehi tenaga kanggo proyek iki lan wilayah sekitar.

Puerto Princesa minangka ibukutha propinsi Pulo Palawan. Kutha kasebut wis diakoni kaping pirang-pirang minangka kutha paling resik lan paling ijo ing Filipina. Karo macem-macem atraksi mulai saka pantai nganti cadangan satwa, Puerto Princesa minangka swarga kekasih alam.

Sabang Renewable Energy Corporation (SREC) ing Sitio Sabang, Barangay Cabayugan dening WEnergy Global diuji dina iki lan ujar manawa kabeh sistem wis mlaku kanthi apik.

WEnergy Global Pte. Ltd. ing kaca Facebook nyatakake yen tes iki ditindakake dening kabeh ahli lan teknisi karo mitra Gigawatt Power, Vivant Corporation, lan TEPCO-Power Grid, uga Bank Pembangunan Filipina (DBP).

Sistem kasebut wiwit nyedhiyakake pelanggan awal, yaiku sawetara rumah tangga lan siji hotel, Pantai Daluyon lan Resort Gunung. Peluncuran resmi kasebut bakal ditindakake ing minggu kapindho September nalika gunggunge 650 rumah tangga, sing umume hotel, restoran, lan resort, bakal entuk manfaat saka proyek kasebut nalika operasine diwiwiti.

Proyek iki dirancang kanggo ngasilake listrik 1.4 megawatt saka energi surya, dikombinasikake karo 1.2 megawatt saka generator solar sing dienggo nguatake fasilitas distribusi kilometer 14-circuit. Kanthi nggunakake 60 persen biodiesel surya lan 40 persen, target SERC kanggo nampilake proyek iki minangka model generasi energi terbarukan berkelanjutan ing Filipina.

SREC arep adol tenaga kanthi biaya subsidi P15 kanggo perusahaan komersial lan P12 saben kilowatt-jam kanggo omah.
Rencanane kanggo mbukak wilayah kasebut kanggo umum, utamane kanggo turis, kanggo ndhidhik babagan energi terbarukan lan praktik paling apik sing bisa ditiru.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.