24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Dewan Pariwisata Afrika Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Warta Breaking Hawaii Hak-hak manungsa LGBTQ News Spanyol Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Pemilihan UNWTO mung mateni kesopanan sing isih ana ing Sistem PBB

un
un
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Dewan Eksekutif UNWTO ngluncurake amanat kanggo Sekretaris Jenderal UNWTO Zurab Zurab Pololikashvil nganti pungkasan taun 2025. Iki minangka dina sing sedhih, lan dudu evaluasi kualifikasi utawa kegiatan Pak Zurab.

Print Friendly, PDF & Email

Dina iki, Dewan Eksekutif Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO) kaping 113 milih maneh Sekretaris Jenderal sing saiki Zurab Pololikashvili kanthi wates jembar 76% nglawan siji-sijine pejabat, Ms. Shaikha Mai Bint Mohammed Al Khalifa saka Bahrain.

Pemilihan UNWTO iki dudu babagan prestasi sing apik utawa sing ora apik, visi, utawa kegiyatan dening lembaga afiliasi PBB sing pengin dipimpin dunia pariwisata. Babagan egois saka siji wong lan menang ing pemilihan ora kepiye.

Kanggo nambah penghinaan lan cilaka kanggo kahanan sing wis nggawe gangguan, ing Madrid, loro Perdana Menteri Spanyol, Pedro Sánchez, lan Baginda Raja Felipe VI mratelakake dhukungan kanggo UNWTO lan pimpinane. Menteri Luar Negeri saka Georgia nyumbang nedha bengi resmi ing wengi sadurunge pemilihan.

Sing kudu disepakati kabeh: Sekretaris Jenderal UNWTO, Zurab Pololikashvili, sing dadi mantan Duta Besar Georgia ing Spanyol ing Madrid yaiku master manipulasi diplomatik ing 2017 lan luwih apik ing taun 2020.

Ing taun 2017, konfirmasi dadi Sekretaris Jenderal meh dibantah sadurunge Majelis Umum UNWTO ing Chengdu, China, dening saingane sing dadi pejabat Dr. Walter Mzembi saka Zimbabwe lan ndhukung Ms. Dho Young-shim saka Korea Selatan.

Alesan Dr. Mzembi setuju kanggo mbantah bantahane yaiku janji UNWTO kanggo nggawe prosedur proses pemilihan maneh. Iki didhukung dening mantan Sekretaris Jenderal, Dr. Taleb Rifai, lan Zurab Pololikashvili sing mlebu. Dr. Mzembi dijanjikake dadi inisiatif kaya ngono.

Iki kabukten minangka janji politik sing salah lan ngasilake konfirmasi sing apik kanggo Zurab ing 2017.

Nggarap proses pemilihan maneh ora ana asil.

Wiwit taun 2020, jagad wisata lan pariwisata ngalami krisis paling ala amarga COVID-19.

Zurab wis bisa njupuk kauntungan saka krisis iki, nambah alat politik tambahan kanggo ngamanake pemilihan maneh.

Kepiye UNWTO ngrusak panjaluk PBB kanggo pemilihan sing adil, minangka pitakon sing diterbitake publikasi iki tanggal 13 September 2020

Iki ringkesan:

  1. Zurab njaluk rapat fisik kanggo anggota Dewan Eksekutif 112 ing negarane Georgia ing September 2020. Coronavirus nggawe anggota dewan ora angel melu.
  2. Jangka wektu kanggo nggawa item agenda ing Georgia ora nyoto kanthi nyata dening pihak sing melu kontes kanggo mindhah tanggal rapat Dewan 113 nganti Januari 18-19, lan Mei. Alasane supaya ana acara sing padha karo FITUR, nanging, FITUR dibatalake sawetara dina sawise iki.
  3. Jangka wektu kanggo nggawa item agenda ing Georgia ora ngidini para anggota nggawe alternatif nalika diumumake manawa calon anyar kudu ndhaptar minat supaya bisa bersaing karo Zurab sajrone 6 minggu. Iki luwih saka setaun sadurunge jangka calon kasebut bakal diwujudake. Umume negara anggota UNWTO kaget utawa bisa uga ora sadhar. Masalah utama ing negara anggota yaiku COVID lan ora kanggo calon.
  4. Pitu calon sing ndaftar, nanging mung siji calon saka Bahrain sing diijini mlebu. Sekretariat UNWTO ing sangisoré Zurab nolak 6 aplikasi. Ora ngerti sebabe uga sapa sing nglamar.
  5. Siji-sijine calon kampanye nglawan Zurab pancen ora ana wektu kanggo kampanye. Watesan lelungan amarga COVID nggawe kampanye ora bisa ditindakake.
  6. Zurab nggunakake dhuwit UNWTO kanggo lelungan jagad nanging mung fokus ing negara anggota Executive Executive. Negara-negara kasebut mung nyumbang 20% ​​kabeh negara anggota nanging wis diwenehake dening Zurab sajrone 2 taun kepungkur, dene 80% negara anggota ora entuk kawigatene.
  7. Spanyol ana ing kunci, ana badai musim salju sing ngganggu kutha mung 2 dina sadurunge rapat Dewan Eksekutif, saengga para menteri ora bisa lelungan menyang Spanyol.
  8. UNWTO mekso rapat fisik ing Madrid lan ora ngidini pemilihan virtual utawa rapat.
  9. Minangka menit pungkasan, kejutan 48 jam, Menteri Luar Negeri Georgia diidini dadi tuan rumah jam makan malam resmi sadurunge pemilihan diundang minangka bagean saka agenda UNWTO. Ora ana negara sing pengin nglawan menteri luar negeri nalika semana sing teka kanggo ndeleng calonnya menang.
  10. Amarga menteri ora bisa lelungan kanthi gampang, para duta besar ing Madrid milih kanggo negarane.
  11. Ora jelas pirang-pirang menteri pariwisata sing nuduhake, pira sing diwakili dening kedutaan, lan pira swara proxy sing kalebu ing proses kasebut wingi. Priksa manawa mung sawetara negara sing milih 150+ negara anggota sing bakal nuntun pariwisata liwat krisis paling gedhe sing diadhepi industri.

Loro Sekretaris Jenderal UNWTO sadurunge, siji mantan Asisten Sekretaris Jenderal, lan siji mantan Direktur Eksekutif UNWTO njaluk keadilan ing pemilihan, nanging iki ora bisa dirungokake dening Zurab.

Liwat Jaringan Pariwisata Dunia (WTN), a Kesopanan ing kampus Pemilihan UNWTOwiwit, lan atusan anggota WTN sing makili profesional industri lelungan saka 125 negara dikabari. Kabeh wong sing nanggapi panjaluk petisi kanggo UNWTO supaya gawe jadwal maneh rapat Dewan Eksekutif, ngidini luwih akeh calon saingan, lan nglestarekake keadilan kampanye. Petisi iki uga ditandatangani dening Dr. Walter Mzembi sing dipercaya Zurab lan Taleb ing taun 2018 kanggo nyipta aturan pemilihan.

Petisi iki sing njaluk keadilan lan kesopanan ing proses pemilihan banjur dikirim liwat email, fax, lan / utawa dikirim menyang 35 negara anggota Dewan Eksekutif UNWTO sadurunge Natal. Kabeh Kedutaan Besar AS dilayani. Mung siji negara sing ngirim pengakuan.

Petisi kasebut uga dikirimake menyang Kantor Pusat PBB ing New York.

Pemilihan iki ora mung ora adil, nanging uga dilanggar Aturan Etika JIU lan ora disokong karo sesi 24 Majelis Umum UNWTO sing bakal teka ing Maroko pungkasan taun iki.

9 milih Bahrain. Ora jelas kepiye saka 26 negara Dewan Eksekutif sing milih Zurab sing milih langsung utawa liwat proksi. Yen ana sing nampa perhatian nalika Zurab jabatan, iki minangka negara-negara Dewan Eksekutif. Negara-negara kasebut grapyak karo Zurab.

Sawetara delegasi sing nekani Madrid ing wingi uga dibutuhake karo perhatian sing ditampa dening siji wong, lali karo tanggung jawab kanggo milih 150 negara liyane sing dadi bagean saka agensi Persatuan Bangsa-Bangsa global iki.

Juergen Steinmetz, pangadeg Jaringan Pariwisata Dunia, ujar: "Pemilihan kasebut dudu babagan kualifikasi utawa kualifikasi Zurab. Dudu babagan kinerja lan kinerja sing diarepake mbesuk. Babagan babagan keadilan lan etika.

"Kepiye UNWTO bisa ngarepake negara-negara kaya Amerika Serikat utawa Inggris sing gabung, ngerti cara agensi iki diijini operasi?"

"Dina liyane sing sedhih banget kanggo Pariwisata Dunia.

'Gloria Guevara saka Dewan Pariwisata lan Pariwisata Dunia wis nyoba sukses nggabungake sektor swasta lan publik. WTTC mung diidini 3 menit babagan peran sektor swasta ing krisis iki. Ing Jaringan Pariwisata Dunia siyap nggarap WTTC.
Kanggo kula, Gloria minangka pahlawan sejati babagan kepiye wanita sing kuwat lan tim sing duwe pengetahuan bisa nanggepi kahanan sing durung pernah ana sadurunge.

"Ing wektu krisis, ora kudu ana papan kanggo pamrih. Kita lagi wae ndeleng iki ing AS kanthi pemilihan presiden.

"Nalika aku seneng Zurab uga nyuarakake 'kebersamaan' ing kampanye, nganti saiki, dheweke durung nate nanggapi wiwit jabatan ing 2018 kanggo apa wae saka WTN utawa eTurboNews. "

Ditipu amarga ora entuk kesempatan kanggo bersaing karo Zurab ing pemilihan sing penting iki HE Ms. Shaikha Mai Bint Mohammed Al Khalifa saka Bahrain ngaturake selamat marang Mr.Zurab.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.