Argentina Breaking News Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Warta Pamrentah Industri Hospitality Warta Industri Rapat News wong Pengumuman Pers tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Buenos Aires gabung karo jaringan Observatorium Pariwisata UNWTO amarga kutha ndeleng kanthi cetha pengaruh pariwisata

Buenos Aires gabung karo jaringan Observatorium Pariwisata UNWTO amarga kutha ndeleng kanthi cetha pengaruh pariwisata
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Buenos Aires wis dadi kutha paling anyar sing gabung Jaringan Internasional Observatorium Pariwisata Berkelanjutan (INSTO), inisiatif perintis saka Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO) tujuane kanggo mbantu tujuan ngatur pariwisata kanthi cara sing cerdas lan berkelanjutan.

Anggota INSTO paling anyar iki - sing pertama ing Argentina - nggawa total observatorium ing jaringan global dadi 27. Gabung karo INSTO bakal mbantu Observatorium Pariwisata Buenos Aires supaya bisa ngawasi dampak lingkungan lan sosial pariwisata ing tingkat lokal. Data sing diklumpukake dening observatorium bakal digunakake kanggo nguatake kelestarian sektor pariwisata kutha lan mbantu nuntun kebijakan lan njupuk keputusan.

Observatorium wis nggawe cara kanggo ngembangake Sistem Intelijen Pariwisata ing saindenging tujuan sing kalebu platform digital lan interaktif kanggo nyusun lan nggambarake data saka macem-macem sumber. Liwat alat dinamis iki, sing adhedhasar Infrastruktur Data Gedhe, Observatorium ngowahi informasi dadi ilmu sing migunani kanggo sektor publik lan swasta, ngasilake bukti penting kanggo perencanaan lan manajemen pariwisata.

"Kanthi dadi anggota paling anyar jaringan INSTO dinamis, kutha Buenos Aires maneh nduduhake komitmen kanggo pariwisata sing tanggung jawab lan berkelanjutan," ujare Sekretaris Jenderal UNWTO, Zurab Pololikashvili. "Thanks kanggo karya pionir ing Observatorium, Buenos Aires entuk bathi saka pendekatan adhedhasar bukti-bukti babagan kebijakan pariwisata lan aku yakin manawa anggota paling anyar bakal menehi kontribusi positif kanggo jaringan INSTO sing berkembang."

Pak Gonzalo Robredo, Presiden Dewan Pariwisata Buenos Aires, nambah: "Kanthi gabung karo Jaringan INSTO, kita negesake komitmen kanggo maksimal entuk manfaat kegiatan pariwisata ing kutha Buenos Aires, ora mung saka sudut pandang ekonomi, nanging kanthi fokus ing dimensi budaya, sosial lan lingkungan pariwisata. Kita yakin manawa keberlanjutan minangka kunci kanggo njamin pariwisata duwe pengaruh positif marang komunitas lokal lan uga menehi pengalaman turis sing asli kanggo para pengunjung. ”

Anggota INSTO anyar bakal gabung karo Rapat INSTO global tanggal 22 lan 23 Oktober 2019 ing Markas UNWTO ing Madrid, ing endi pengalaman ngawasi saben taun dituduhake kanggo luwih ngiyatake komitmen kolektif kanggo ngasilake bukti rutin lan tepat wektu babagan dampak pariwisata ing saindenging jagad.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov