Airport aviation Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Breaking Czechia News tanggung jawab Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Bandara Prague nangani meh 3.7 yuta penumpang ing taun 2020

Bandara Prague nangani meh 3.7 yuta penumpang ing taun 2020
Bandara Václav Havel Prague
ditulis dening Harry S. Johnson

Bandara Václav Havel Prague siyap kanggo ningkatake lalu lintas 2021

Print Friendly, PDF & Email

Sadawane taun 2020, total 3,665,871 penumpang ngliwati gerbang Bandara Václav Havel Prague. Operasi bandara kasebut durung pernah ana amarga pandemi COVID-19, khususe watesan babagan lelungan lan penurunan permintaan mabur ing saindenging jagad. Asile, 79% luwih sithik penumpang ditangani ing Prague dibandhingake karo taun 2019. Ing wulan Januari lan Februari 2020, ana penerbangan langsung sing dilayani saka Prague menyang total 111 tujuan ing saindenging jagad. Ing wulan sabanjure, tawaran kasebut diwatesi lan terus diganti adhedhasar kahanan epidemiologis.

Penumpang ditawakake penerbangan nganti 87 tujuan terus-terusan. Ing taun kepungkur, rute menyang Inggris biasane, sing paling populer, kanthi jumlah penumpang sing miber menyang / saka London. Bandara siyap kanggo nerusake operasional taun iki lan terus fokus marang langkah-langkah sing tujuane kanggo nglindhungi kesehatan penumpang lan karyawan bandara.

Bandara Václav Havel Prague siyap kanggo mbalekake operator udhara lan penumpang sing diarep-arep sajrone taun iki. Saiki, penumpang bisa njupuk penerbangan langsung menyang luwih saka rong puluh tujuan saka Prague. Tawaran koneksi langsung tambahan utamane bakal gumantung karo pangembangan kahanan epidemiologis, sing bakal nemtokake kemungkinan istirahat aturan lelungan. Tingkat lan kecepatan vaksinasi populasi Eropa lan aturan seragam kanggo mabur uga duwe peran penting.

"Bandara kasebut wis nyiapake strategi supaya bisa langsung mbukak rute langsung langsung saka Bandara Prague. Tujuan utamane kanggo nyengkuyung permintaan, adhedhasar maskapai sing milih arep nerusake operasi rute kasebut. Kita kerja sama karo mitra lan dewan turis, kayata CzechTourism, Pariwisata Kota Prague lan Dewan Turis Bohemia Tengah, kanggo ndhukung sektor pariwisata sing mlebu. Kita negosiasi karo operator babagan pilihan mbukak maneh lan ngluncurake sambungan udara lan menehi informasi paling anyar babagan pangembangan ing pasar Ceko bebarengan karo informasi liyane. Kajaba iku, kita wis ngembangake program insentif kanggo motivasi maskapai kanggo nerusake rute lan ngetrapake macem-macem langkah-langkah perlindungan kesehatan kanggo njamin keamanan karyawan lan penumpang lan kapercayan maneh ing mabur. Gegayutan karo panjaluk mabur lan strategi maskapai masing-masing, prioritas utama kita ing taun 2021 yaiku nerusake penerbangan menyang tujuan utama Eropa, ”ujare Vaclav Rehor, Ketua Direksi Bandara Bandara Prague.

Miturut asil operasi sing diterbitake, gunggunge 54,163 lepas landas lan pendaratan (yaiku gerakan) ditindakake ing Bandara Václav Havel Prague taun kepungkur. Dibandhingake karo 2019, jumlah gerakan mudhun 65%. Amarga efek saka wabah pandemi COVID-19, Januari minangka wulan paling sibuk ing taun 2020, sajrone 1,051,028 penumpang ditangani, makili cathetan sejarah kanggo wulan pertama taun kasebut. Umume wong ngliwati gerbang Bandara Prague, dina Jumuah, 3 Januari 2020, nalika total 49,387 wong plancong liwat Prague. Kanggo pertama kaline ing sejarah bandara, tonggak sejarah sajuta penumpang sing ditangani wis ngluwihi wulan Februari. Pemulihan operasi parsial ditindakake nalika musim panas gegandhengan karo kahanan epidemiologis sing apik lan kahanan lelungan sing santai. Ing wulan Juli lan Agustus 2020, Bandara Prague nangani kira-kira 600,000 penumpang, negesake panjaluk lelungan kanthi cepet.

Ing babagan negara, rute 2020 sing paling disenengi para penumpang yaiku ing antarane Prague lan Inggris Raya, Prancis, Italia, Rusia lan Spanyol. Tujuan paling sibuk ing taun 2020 yaiku, London maneh, kanthi enem bandara internasional dilayani saka Prague. Dhaptar tujuan sing paling populer yaiku, kanthi tradisional, lengkap karo Amsterdam, Paris, Moskow lan Frankfurt.

Wiwit awal taun kepungkur, sawetara langkah proteksi wis ditindakake ing Bandara Václav Havel Prague, kanthi penanganan keberangkatan lan kedatangan sing ditindakake kanthi kondisi higienis sing ketat kanggo njaga kesehatan lan keamanan para penumpang lan karyawan. Efisiensi langkah-langkah proteksi sing ditrapake dikonfirmasi kanthi entuk Sertifikat Akreditasi Kesehatan ACI Internasional (AHA) internasional.

Asil Operasi 2020:

Jumlah Penumpang 3,665,871 2019/2020 ewah -79.4%

Jumlah Gerakan 54,163 2019/2020 pangowahan -65.0%

Negara TOP: Jumlah PAX           

1. Inggris Raya524,863 
2. Prancis277,251 
3. Italia274,366         
4. Rusia252,420 
5. bongso Spanyol247,665 

Tujuan TOP (Kabeh Bandara): Jumlah PAX         

1. London311,673    
2. Amsterdam214,392 
3. Paris208,159 
4. Moscow179,115 
5. Frankfurt122,363 
Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.