Warta Breaking Travel budaya News Pariwisata News Wire Plancongan Warta Breaking Ukraina Maneka Warta

Sejarah Ukraina lan Tanah Hutsul sing Wani

Sejarah Ukraina lan Tanah Hutsul sing Wani
img20190727111354
ditulis dening Agha Iqrar

Kapan lan ing endi wae sampeyan nemokake travelog babagan Oblast Ivano Frankivsk sing nengsemake lan Ukraina Kulon, sampeyan bakal dikandhani minangka Gateway Carpathians Ukraina. Ya wis. Nanging Ivano Frankivsk uga minangka "Gateway" Gerakan Perlawanan Ukraina nglawan penindasan lan nglawan pasukan Imperialis sing suwene pirang-pirang atus taun kepungkur. Iki minangka lemah sing nyengkuyung "Filsafat Kebebasan" ing antarane generasi lan generasi saka Ukraina.

Oblast (Propinsi) iki lair wong lanang gunung "Hutsuls", sing wis berjuang kanggo kebebasan negarane - tangan sing anyar. Dheweke nglawan pasukan sing cukup apik kanthi awak, jiwa lan gegaman primitif kaya palu kayu lan panah.

Kanggo wong lelungan kaya aku sing luwih seneng sejarah, budaya lan tekstur kutha, dudu mung kaendahan alam, Ivano-Frankivsk Oblast nyritakake kepiye lemah iki dadi tanah batubara sing kobong kanggo mbukak tentara tentara penjajah. Sawetara dina aku bakal crita luwih akeh babagan sampeyan Hutsuls saka sampeyan bisa ngerti sadurunge. Ora apes, yen maca basa Inggris ora nemokake artikel utawa buku sing jero Hutsuls. Ana kebutuhan sing kuat kanggo nyathet “Budaya Hutsuls ”.

Iki minangka kunjungan kaping pindho ing Oblast Ivano-Frankivsk. Pungkasan aku teka ing kene kanggo ketemu Stepan Bandera sing dibunuh nalika tanggal 15 Oktober 1959. Rapatku karo dheweke dianakake ing papan kelairane ing desa Stary Uhryniv ing Distrik Kalush sing saiki diowahi dadi Museum Peringatan Sejarah Stepan Bandera ing Kabupaten Kalush. Ivano-Frankivsk mesthi menehi inspirasi kanggo aku lan aku mesthi bakal teka maneh ing kene yen bakal entuk kesempatan kanggo lelungan menyang Ukraina

Ivano-Frankivsk didegaké minangka "Stanisławów" - kastil sing dijenengi jeneng saka hetman Polandia, Stanisław Rewera Potocki, ing taun 1772 sawise partisi pertama Polandia. Tanggal 9 November 1962, jeneng kasebut diganti kanthi resmi dadi Ivano-Frankivsk kanggo ngurmati pujangga Ivan Franko. Mula, sapa wae sing pengin maca babagan Ivano-Frankivsk ing buku sejarah lawas, kudu nyoba golek informasi babagan “Stanyslaviv”.

Tanah iki mbela diri saka Tatar Krimea ing Galicia asline nanging uga nduweni peran penting ing Gerakan Resistensi Ukraina nglawan sawetara pasukan kalebu Polandia, Austro-Hongaria lan Kekaisaran Rusia. Wong ora lali yen Ivano-Frankivsk minangka ibukutha Republik Ukraina Barat sing ora suwe ing taun 1918.

Ivano-Frankivsk nawakake campuran pirang-pirang budaya lan warisan arsitektur sing unik amarga urip ing sangisore pirang-pirang tentara asing lan uga pusat perdagangan ing jarak cedhak gunung Carpathians Ukraina. Komunitas Yahudi, Armenia lan Polandia minangka pengusaha lan pedagang sing sugih wiwit pirang-pirang atus taun kepungkur sing menehi tekstur budaya campuran kanggo kutha iki.

 

Ivano Frankivsk. Ing Square (Rynok --- Bazaar), sampeyan bakal nemokake sawetara Pelukis Jalan. Sketsa langsung sampeyan pancen dudu ide sing ala.

 

Sawijining wong ora kudu kliwat Greja Armenia lan Greja Virgin Mary ing Rynok. Ditulis manawa Greja Virgin Mary minangka bangunan paling tuwa ing Ivano-Frankivsk saiki. Greja Kebangkitan Suci Baroque sing dibangun maneh saka sisa-sisa greja Yesuit uga nyengsemake. Ratusha (Ratusz) minangka bangunan sing ora bisa dilalekake. Wis riwayate dhewe-dhewe.

Miturut data sing kasedhiya, Ratusz didegaké ing tengah-tengah bèntèng (sing dadi kutha Stanisławów). Menara iki (saiki menara kaya gedhung) pisanan diarani digawe saka kayu ing taun 1666. Kayane, struktur kasebut sauntara nalika ing taun 1672 diganti bangunan sing ukurane sangang lantai digawe saka kayu lan parang gaya Renaissance pungkasan .

Bangunan sing direncanakake digunakake kanggo rapat pamrentah lan pengadilan kutha minangka balai kutha lan minangka pos pengamatan. Sawetara lukisan lawas nuduhake manawa Ratusz asli ditutup nganggo atap jinis kubah cilik, ing sisih ndhuwur dipasang gamelan patung Archangel Michael sing ngalahake ula. Ing taun 1825 Uskup Agung Michael diganti elang. Ing level lantai kaping lima ing saben menara papat sisih dipasangake jam supaya saben 15 menit nggunakake sistem lonceng sing dipasang ing sangisore kubah kasebut. Lantai kasebut dikepung karo balkon pengamatan. Lantai nomer loro lan kaping telu saka Ratusz ditunjuk kanggo pamrentahan kutha nalika lantai siji disewakake kanggo macem-macem toko perdagangan.

Ing Square (Rynok — Bazaar), Mancur Maydan Vichevy kebak anak karo ibune nalika musim panas lan menehi kontak karo negara-negara Ukraina sing lagi tuwuh. Yen sampeyan mudhun ing ngisor ngisor 'mangkuk' utama banyu mancur, sampeyan bisa ngadeg ing sangisore banyu kaskaran tanpa udan.

Taman Taras Shevchenko Ivano-Frankivsk

Saka papan iki, aku kepengin ketemu Taras Shevchenko ing Park sing dijenengi miturut jeneng dheweke. Taman Taras Shevchenko minangka papan sing apik banget sajrone pirang-pirang jam sadurunge bali menyang kutha utawa pengin ngunjungi danau gaweyan manungsa sing nyebrang dalan. Perlu dingerteni manawa sampeyan bakal nemokake "Taman Taras Shevchenko" meh ing kabeh kutha penting Ukraina.

Aku pengin ketemu Taras Shevchenko ing Park sing jenenge. Taman Taras Shevchenko. Taras Hryhorovich Shevchenko (lair ing taun 1814) urip ing pembuangan lan dipenjara nganti setengah taun, nanging dheweke ora nate nulis sketsa tokoh lan budaya wanita Ukraina ing lukisane lan ora nate mandheg nulis puisi Ukraina lan nulis prosa. Kabeh umur lan karya kreatife didedikake kanggo masarakat Ukraina. Penyair ngimpi babagan jaman nalika negarane bakal dadi negara berdaulat bebas, ing endi basa, budaya lan sejarah Ukraina bakal dihargai, lan masarakat bakal seneng lan bebas.
Taras Hryhorovich Shevchenko (lair ing taun 1814) urip ing pembuangan lan dipenjara nganti setengah taun, nanging dheweke ora nate nulis sketsa tokoh lan budaya wanita Ukraina ing lukisane lan ora nate mandheg nulis puisi Ukraina lan nulis prosa. Kabeh umur lan karya kreatife didedikake kanggo masarakat Ukraina. Penyair ngimpi babagan jaman nalika negarane bakal dadi negara berdaulat bebas, ing endi basa, budaya lan sejarah Ukraina bakal dihargai, lan masarakat bakal seneng lan bebas.
Misʹke Ozero (Міське озеро) minangka Danau gaweyan manungsa utawa sing diarani Laut Stanislavsky. Didegaké ing 1955.

Provinsi Ivano-Frankivsk butuh 5 dina kanggo dijelajah

Aku menehi saran supaya para pamaca ngrencanakake tur menyang Provinsi Ivano-Frankivsk paling ora 5 dina. Ana sing bisa ngunjungi Museum Stepan Bandera lan kutha bersejarah Kalush (dolan sedina), Pegunungan Carpathian (Kunjungan rong dina) lan tetep rong dina kanggo njelajah kutha utama.

Pegunungan Carpathian duwe sistem eko ​​unik. Jangkauan kasebut wiwit saka Republik Ceko sisih wetan (3%) ing sisih lor kulon nganti Slowakia (17%), Polandia (10%), Hongaria (4%) lan Ukraina (10%) Serbia (5%) lan Romania (50% ) ing sisih kidul wetan. Kanggo lelungan musim panas, ninggalake gunung kasebut nalika lelungan menyang Ivano-Frankivsk ora luwih becik.

Ana sawetara panggonan sing bisa uga dijelajah ing kutha, aku ninggalake sampeyan kanggo njelajah luwih akeh lan menehi komentar marang para pamiarsa sing dakkarepake - Goodbye - Land of Brave Hutsuls Lelungan kanggo Sebab - Pandhuan Pariwisata Ivano Frankivsk.

Klik kene kanggo maca crita liyane ing Dispatch NewsDesk

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Agha Iqrar