Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Breaking Kroasia budaya Warta Breaking Czechia News Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Turis Ceko tetep ing hotel murah ing Kroasia

Pilih basa sampeyan
Turis Ceko tetep ing hotel murah ing Kroasia
czechincroatia
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Turis Ceko ing Kroasia dipandang murah lan kampanye diskriminatif diwiwiti tumrap turis sing ngunjungi Kroasia saka Republik Ceko, kalorone negara Uni Eropa.

Saklawasé sejuta turis kaya sing dianggep murah, saiki padha ngunjungi Adriatik saben taun miturut Jan Papež, juru bicara Asosiasi Agen Perjalanan Ceko ing Blesk. “Ora adil yen menehi cap 'turis pašteta'. Tamu Republik Ceko pancen wigati banget kanggo wong Kroasia. Saklawasé siji yuta wong teka ing Adriatik saben taun, ”ujare Jan Papež, juru bicara Asosiasi Agen Perjalanan Ceko ing Blesk.

Kajaba iku, miturut Papež, dheweke ora mung ngentekake musim panas nginep ing akomodasi paling murah. "Akeh sing teka ing hotel bintang papat lan kategori luwih dhuwur," ujare. Dheweke uga negesake manawa sawise perang ing wiwitan taun 1990an, nalika jagad iki ora kasengsem karo Kroasia, wong-wong Ceko dadi sing pertama. ”
Papež terus nambah media lokal, Ceko ngunjungi Kroasia kanthi jumlah rekor sanajan kasunyatane saya mundhak. ”

Kajaba taun kepungkur, 32,763 boaters Czech ngunjungi Kroasia (lan nyadari 218,404 wengi). Lan bisa uga ora perlu ditekan yen dheweke ora mangan pate, panganggit nulis. Umume turis Ceko uga nyewa kapal ing lokasi, regane udakara 800 nganti 50,000 euro saben minggu.

Nanging pira-pira sing digunakake ora rampung ing kene. Kapal jangkar lan mooring uga kudu dipikirake. Contone, ing Split, jangkar kapal pesiar saka 10 nganti 20 meter regane udakara 700 nganti 1600 kuna saben wengi. Kuna udakara 0.14 Euro utawa 0.16 Dolar AS.

Parkir mobil ing marina regane 40 nganti 60 euro seminggu, saliyane banyu tawa, bahan bakar utawa listrik, wifi kanggo sewengi nginep ing marina. "Miturut perkiraan kasar, para pelaut Ceko mbuwang udakara 180 yuta kuna ing negara kasebut sing ngarani 'turis pašteta'," tambah Blesk.

Miturut survey Universitas Rijeka taun kepungkur, wong Ceko mbuwang rata-rata 390 kuna saben dinane ing Kroasia, sing ora bisa dibandhingake karo Inggris sing rata-rata 915 kuna. Nanging, klompok turis paling gedhe yaiku turis domestik. Dheweke mung blanja 368 kuna sedina.

5,489,607 Ceko ing Kroasia kanthi rata-rata mbuwang, padha karo 2.2 milyar kuna kanggo industri perjalanan lan pariwisata Coration sing entuk taun kepungkur saka turis Ceko murah kasebut. Siji bisa ngarani profil sing ora sah iki.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.