Asosiasi Warta Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News Warta Breaking San Marino Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Dina iki sampeyan kudu ngunjungi San Marino: Riyaya San Marino

Wektu paling apik kanggo ngunjungi San Marino yaiku dina iki. Ing tanggal 3 September saben taun, masarakat ing negara Eropa cilik iki ngrayakake madege San Marino Republik atusan taun kepungkur. Ana akeh kegiyatan sing kudu dialami lan disakseni ing dina iki, kalebu acara panah, kompetisi panji-panji, lan konser sing apik karo militer.

Pengunjung ing San Marino bisa tuku visa kanthi rega EURO 5,00, nanging mung nggawe cap apik ing paspor, lan ora ana syarat legal. San Marino duwe konsep sing padha karo Seychelles kanthi pesen menyang turis: "Kita kekancan karo kabeh mungsuh lan ora ana mungsuh." San Marino minangka swarga kanggo sing nglumpukake prangko.

Sekretaris Negara AS dina iki ngetokake ucapan ing ngisor iki kanggo warga San Marino: Atas jenenge rakyat Amerika lan pamrentah Amerika Serikat, tulung tinampa kekarepanku kanggo warga San Marino nalika ngrameke riyaya San Marino lan madege republik gedhe sampeyan. Wis pirang-pirang abad, San Marino wis dadi conto semangat kamardikan. Kita ngerteni pentinge sejarah San Marino minangka republik paling tuwa ing donya lan ngurmati dedikasi sampeyan babagan demokrasi lan pamrentah. Amerika Serikat nganggep San Marino minangka kanca sekutu lan mantep, lan kita ngarep-arep terus kemitraan.

Kaping tiga wulan September yaiku dina riyaya St Marinus, Santo sing madeg Republik San Marino. 

Sawise Misa Solemèn dirayakake ing Basilika Santo Marinus, peninggalan suci kasebut digawa nganggo prosesi liwat lurung-lurung ing kutha. Ing wayah sore, sawise pahargyan agama rampung, festival kasebut nganggep sipat sing luwih populer. Ing Cava dei Balestrieri turnamen panah dileksanakake, lan ing Piazzale Lo Stradone Band Militer nawakake konser, banjur acara bingo sing misuwur banget. Dina ditutup karo tampilan kembang api sing narik napas.

Sawise Misa Solemèn dirayakake ing Basilika Santo Marinus, peninggalan suci kasebut digawa nganggo prosesi liwat lurung-lurung ing kutha. Ing wayah sore, sawise pahargyan agama rampung, festival kasebut nganggep sipat sing luwih populer. Ing Cava dei Balestrieri turnamen panah dileksanakake, lan ing Piazzale Lo Stradone Band Militer nawakake konser, banjur acara bingo sing misuwur banget. Dina ditutup karo tampilan kembang api sing narik napas.

Program sementara

Selasa 3 September

10.30 Waosan Proklamasi Wong Cangkang
Ing lurung-lurung ing kutha lawas

14.30 Budhal saka Parade Sejarah 
Porta San Francesco

15.00 Pandonga saka wong-wong Lintas menyang Santo Patron 
Basilica del Santo

15.30 Turnamen Big Crossbow lan Pameran Nglempar Bendera 
Cava dei Balestrieri

17.15 Parade Kontes Sejarah 
Ing lurung-lurung ing kutha lawas

17.30 Konser Band Militer Republik San Marino 
Piazza della Libertà

19.00 Acara Big bingo 
Piazzale lo Stradone

Ing Republik San Marino, penghormatan Santo sing, miturut legenda, nggawe Republik, pancen wis jero banget lan nyebar. Legenda kasebut nyritakake kepiye manawa pemotong watu iki ninggali pulau Arbe sing asli ing Dalmatia lan teka ing Gunung Titano kanggo nggawe komunitas Kristen cilik sing kepengin uwal saka penganiayaan kaisar Diocletian. Ing taun 301 Masehi, komunitas pisanan sing diwiwiti Republik San Marino, dibentuk.

Bukti pertama kamardikan San Marino
Sing mesthi yaiku wilayah kasebut wis dipanggoni wiwit jaman prasejarah, nanging dokumen pertama sing negesake anane komunitas terorganisir ing Gunung Titano yaiku Placito Feretrano, sawijining perkamen wiwit taun 885 dc, sing disimpen ing Arsip Negara.

Milisi Biasa melu upacara resmi lan kolaborasi karo polisi ing acara tartamtu; anggota Band Militer minangka bagean saka Milisi Biasa.

Aturan ukum lan ukum saka San Marino
Nalika panguwasa Kekaisaran wis suda lan kekuwatan temporal Paus durung didegake, pedunung lokal, kaya sawetara negara-negara kutha Italia liyane, mutusake menehi pamrentah. Mula lair kutha bebas. Komunitas cilik ing Gunung Titano, kanggo ngelingi tokoh legendaris Marinus, pemotong watu kasebut, ngarani "Tanah San Marino", banjur "Kutha San Marino Gratis" lan pungkasane dadi "Republik San Marino". Pamrentah dipasrahake marang rapat kepala kulawarga sing diarani "Arengo" sing dipimpin dening Rektor.
Nalika komunitas saya akeh, Kapten Defender ditunjuk kanggo nuduhake tanggung jawab eksekutif karo Rektor.
Mung ing taun 1243, loro Konsul pertama, Bupati Kapten, dipilih dadi jabatan sajrone nem wulan; janjian kaping pindho saben taun digawe kanthi rutin wiwit saiki nganti saiki, saengga bisa ngonfirmasi efisiensi institusi kasebut.
Tansah semangat kanggo ningkatake hubungan tentrem lan kabecikan, Arengo nggawe lan ngumumake undang-undang pertama, Statuta, sing diilhami dening prinsip demokrasi. Sanajan ing 1253 ana bukti babagan eksistensi Statuta pertama, ing taun 1295 undang-undang pisanan kasedhiya ing Republik San Marino.

Otonomi San Marino
Amarga kawicaksanan sing menehi inspirasi ing kutha bebas kuna San Marino, masarakat bisa ngatasi kahanan sing mbebayani lan nggabungake kamardikan.
Kedadeyan sejarah rumit lan asile asring durung mesthi, nanging rasa kebebasan nggawe kutha bebas njaga kabebasan.
Republik San Marino kaping pindho dikuwasani pasukan militer, nanging mung sawetara wulan sekaligus: ing taun 1503 dening Cesare Borgia, dikenal kanthi jeneng Valentino, lan ing taun 1739 dening Kardinal Giulio Alberoni. Kebebasan saka Borgia teka sawise tiran kasebut tilar donya, nalika ing kasus Kardinal Alberoni, pambrontakan sipil digunakake kanggo protes nglanggar penyalahgunaan kekuwatan iki lan pesen rahasia dikirim kanggo entuk keadilan saka Paus sing ngakoni hak San Marino lan mulihake kamardikan.

Napoleon Bonaparte nyembah San Marino
Ing taun 1797, Napoleon nawakake hadiah lan kekancan karo San Marino lan uga nambah wates wilayahe. Masyarakat San Marino seneng banget lan diajeni karo kemurahan kaya ngono, nanging nolak kanthi budi nalar kanggo nggedhekake wilayahe, marem amarga duwe "status quo".


Episode Garibaldi
Ing taun 1849, nalika Giuseppe Garibaldi dikepung karo telung tentara mungsuh sawise tiba Republik Roma, dheweke nemokake keslametan sing ora kaduga kanggo dheweke lan kanca-kancane sing isih ana ing San Marino.

Presiden Amerika Abraham Lincoln warga negara sing dihormati
Ing taun 1861, Abraham Lincoln nate nuduhake kekancan lan kekagumane marang San Marino nalika nulis liyane marang Bupati Kapten "Sanajan panguwasa sampeyan mung sithik, nanging Negara sampeyan minangka salah sawijining negara sing paling dihormati ing saindenging sejarah ..".

Netralitas San Marino nalika Perang Dunia II
San Marino duwe tradisi keramahan sing luar biasa. Negara sing bebas iki ora nate nolak asylum utawa nulungi wong-wong sing dianiaya musibah utawa tirani, apa wae kondhisi utawa ide kasebut. Sajrone Perang Dunia pungkasan, San Marino netral, lan sanajan pedunung mung 15.000 jiwa, papan perlindungan lan suaka kanggo 100.000 pengungsi sing teka saka wilayah sekitar Italia sing lagi dikebom.

Republik San Marino duwe hubungan diplomatik lan konsulat karo luwih saka pitung puluh negara Eropa lan non-Eropa.

Iki minangka negara anggota saka pirang-pirang Organisasi Internasional, kayata Organisasi Persatuan Bangsa-Bangsa (UNO) lan akeh Program, Dana lan Agensi, kayata Organisasi Pendidikan, Ilmiah lan Budaya PBB (UNESCO), United Nations Children Fund ( UNICEF), Organisasi Pangan lan Pertanian (FAO), Dana Moneter Internasional (IMF), Bank Dunia (WB), Organisasi Tenaga Kerja Internasional (ILO), Organisasi Kesehatan Dunia (WHO), Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO) , Organisasi Penerbangan Sipil Internasional (ICAO), Organisasi Maritim Internasional (IMO), Organisasi Properti Intelektual Dunia (WIPO), Organisasi Larangan Senjata Kimia (OPCW). Iki uga bagean saka Dewan Eropa lan Organisasi Polisi Pidana Internasional (INTERPOL).

Republik uga duwe hubungan karo Uni Eropa wiwit taun 1991; melu ing Uni Antar Parlementer, Majelis Parlemen Dewan Eropa lan Organisasi Keamanan lan Kerjasama ing Eropa (OSCE) karo delegasi dewan dhewe.

Wiwit Mei 1990 nganti November ing taun sing padha lan saka November 2006 nganti Mei 2007, San Marino wis nyekel jabatan presiden Komite Menteri Eropa ing enem wulan.

San Marino duwe industri plancongan lan turis sing padhang.
Informasi luwih lengkap babagan cara ngunjungi San Marino http://www.visitsanmarino.com

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.