Asosiasi Warta Warta Breaking Bahama Warta Breaking Travel Warta Breaking Jamaika News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Bahama: Pusat Ketahanan Pariwisata lan Manajemen Krisis global tumindak

Draft otomatis
Menteri Pariwisata, Hon. Edmund Bartlett (sisih tengen) melu CEO lan Wakil Ketua Sandals Resorts International Adam Stewart (kiwa) lan Direktur Pariwisata, Donovan White nalika pacelathon sadurunge ana ceramah pers ing kantor Kingston New Tourist Board ing Jamaika tanggal 03 September 2019. Sajrone ringkes, Menteri Bartlett ujar manawa Pusat Ketahanan Pariwisata lan Manajemen Krisis Global wis wiwit ngerahkan sumber daya kanggo ngrewangi Bahama sawise efek angin topan Dorian. Salah sawijining mitra kerja kasebut yaiku Yayasan Internasional Sandals Resorts.
ditulis dening editor

Menteri Pariwisata Jamaika, Hon. Edmund Bartlett, ujar manawa Pusat Ketahanan Pariwisata Global lan Manajemen Krisis sing berbasis ing Jamaika wis wiwit mobilisasi sumber daya kanggo ngrewangi Bahama sawise efek Badai Dorian sing parah.

Ngandika ing sawijining pengarahan media ing kantor New Kingston Tourist Board ing Jamaika, Menteri kasebut ujar manawa "kita wis miwiti proses kasebut, saka Pusat, kanggo nyedhaki komunitas pariwisata global, kanggo memobil sumber daya kanggo ndhukung upaya nggawa bali ekonomi tangga teparo uga nggawa sumber pariwisata. ”

Dheweke uga nuduhake manawa Pusat kasebut wis berhubungan karo Menteri Pariwisata ing Bahama, Hon Dionisio D'Aguilar kanggo ngrembug babagan industri lan jinis pitulung sing dibutuhake.

Sawise ngobrol iki, Menteri wis kontak karo mitra regional lan internasional sing khusus melu pengembangan pariwisata, kanggo mbiyantu Bahama ing pembangunan industri pariwisata.

"Saiki kita pindhah menyang kontak karo mitra kayata hotel utama, maskapai penerbangan lan kabeh operator tur utama sing ahli waris saka pariwisata lan sing nyatane bisa menehi dhukungan sumber daya supaya bisa pulih ing negara-negara sing rentan lan bisa kena pengaruh," ujare Menteri Bartlett.

Menteri nyathet manawa salah sawijining mitra lokal yaiku Sandal Resorts International (SRI), sing wis diwiwiti, miwiti mekanisme respons liwat Yayasan SRI.

Ngomong ing konferensi pers, Wakil Ketua SRI, Adam Stewart nuduhake manawa, "Katelu properti Sandal ing Bahama ora kena pengaruh sing menehi [SRI] kesempatan kanggo fokus marang pemulihan lan mbantu, nanging kita bisa. Kita bangga bisa kerja sama karo Pamrentah Jamaika lan Pusat Ketahanan Pariwisata lan Manajemen Krisis Global kanggo nulungi negara tetanggan Bahama sing bagean-bagean kasebut kena pengaruh angin topan Dorian. ”

Dheweke uga nuduhake manawa "Esuk iki, yayasan kasebut digawe saka upaya wong-wong sing ndhukung kita nganti saiki, nyumbang banyu senilai US $ 10,000, minangka gerakan pisanan kanggo wong-wong ing Abaco, liwat mitra kita, HeadKnowles grup nirlaba Baham ... mitra Sandal uga nyumbang bahan pembersih senilai US $ 100,000, sing uga bakal dikoleksi sajrone 48 jam sabanjure. ”

Kaping pisanan diumumake sajrone Konferensi Global Organisasi Pariwisata Dunia Perserikatan Bangsa-Bangsa (UNWTO) babagan Pariwisata Berkelanjutan ing St. James ing Nopember 2017, Pusat Pariwisata Ketahanan lan Krisis Global duwe mitra saka saindenging jagad. Mitra kasebut kalebu Organisasi Pariwisata Dunia PBB (UNWTO); Dewan Wisata lan Pariwisata Dunia; Asosiasi Pariwisata Hotel lan Pariwisata Karibia; Organisasi Pariwisata Karibia; lan Asosiasi Hotel lan Pariwisata Jamaika (JHTA).

"Pembentukan Pusat Manajemen Ketahanan lan Krisis Global ing Universitas Hindia Barat minangka respons langsung marang jinis gangguan sing bakal kedadeyan ing ruang kita saben wektu lan mengaruhi ekonomi kita. Luwih khusus kanggo nemokake cara lan cara kanggo mbangun kapasitas kanggo ngganggu gangguan kasebut, nanging luwih cepet supaya pulih kanthi cepet lan cepet sawise pulih, ”jarene Menteri.

Tujuan utama Pusat yaiku kanggo netepke (yaiku riset lan ngawasi), rencana, ramalan, mitigasi, lan ngatur risiko sing ana gandhengane karo Resiliensi Pariwisata lan Manajemen Krisis. Iki bisa ditindakake liwat limang tujuan - Riset lan Pengembangan, Advokasi lan Komunikasi, Desain lan Manajemen Program / Proyek, uga Pelatihan lan Pembangunan Kapasitas.

Sajrone ceramah pers kasebut, Menteri Bartlett uga nerangake manawa dheweke bakal melu Sidang Umum 23 Majelis Umum Organisasi Pariwisata Dunia PBB (UNWTO) ing Saint Petersburg, Federasi Rusia sajrone periode 9-13 September 2019.

"Nalika ing Rusia, aku bakal nuduhake kasus kasebut kanthi umum kanggo kolaborasi luwih lanjut karo Pusat sing ana gandhengane karo kerentanan Karibia. Ing proses kasebut, aku bakal ndhukung Bahama kanggo upaya pemulihan dhewe.

"Aku bakal kerja sama karo Menteri ing kana kanggo mesthekake yen apresiasi lengkap babagan kerusakan ing wilayah kasebut lan ombone dhukungan sing dibutuhake diwujudake dening kabeh mitra sing bakal teka saka 120 negara ing saindenging jagad. jagad, ”jarene Menteri.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.