24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Airlines Airport Breaking News Internasional Warta Breaking Travel angkara News Keslametan Warta Pecah Arab Saudi Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta Warta Breaking Yaman

Serangan rudal Yaman nyegah kabeh lalu lintas udara ing Bandara Regional Najran Arab Saudi

Serangan rudal Yaman nyegah kabeh lalu lintas udara ing Bandara Regional Najran Arab Saudi
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Pasukan Yaman wis ngluncurake rudal balistik ing bandara ing Arab Saudi provinsi Najran sisih kidul-kulon kanggo males serangan militer dening koalisi pimpinan Saudi.

Juru bicara Angkatan Bersenjata Yaman, Brigadir Jenderal Yahya Saree, ujar ing sawijining pernyataan ringkes manawa pasukan Yaman nggawe sawetara rudal balistik Badr-1 menyang target militer ing Bandara Regional Najran, dina Selasa.

Dheweke nambahake manawa serangan kasebut mandhegake lalu lintas udhara ing bandara.

Serangan kasebut ditindakake kanggo nanggepi serangan pimpinan Saudi nglawan Yaman, ujare juru bicara kasebut, nyathet yen Riyadh nindakake 52 serangan udara sajrone jam kepungkur.

Dheweke nambahake manawa pasukan Yaman wis njupuk kabeh langkah sing dibutuhake kanggo ngindhari korban warga sipil.

Arab Saudi lan sawetara sekutune ngluncurake kampanye ngancurake nglawan Yaman ing Maret 2015, kanthi tujuan kanggo nggawa mantan rezim menyang kekuwatan.

Proyek Lokasi Konflik Bersenjata lan Data Acara ing AS (ACLED), organisasi riset konflik nirlaba, ngramal manawa perang kasebut nuntut luwih saka 91,000 sajrone patang taun kepungkur.

Perang kasebut uga nyebabake akeh infrastruktur negara kasebut, ngrusak rumah sakit, sekolah, lan pabrik. PBB ujar manawa luwih saka 24 yuta warga Yaman mbutuhake pitulung kamanungsan, kalebu 10 yuta ngalami rasa lapar.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov