Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News Breaking Mozambik News wong Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Paus Francis nerusake muter-muter ing Afrika Kidul

Paus Francis nerusake muter-muter ing Afrika Kidul
Paus Francis ing Mozambik

Kanthi bungah, atusan ewu Katolik lan Kristen liyane ing Mozambik lan negara-negara tanggané ing Afrika Kidul nampani Paus Francis kanggo Mozambique ing kana teka ing dina Rebo, ing tur kaping pisanan ing Afrika.

Paus saiki lagi ngunjungi Mozambik, Madagaskar lan Mauritius nganti dina Selasa minggu ngarep, nalika dheweke bakal mungkasi tur ing Afrika Selatan, kunjungan kaping papat ing bawana Afrika wiwit dipilih kanggo memimpin Gereja Katolik.

Laporan ujar manawa Rama Suci nindakake pandonga ing Mozambik sadurunge budhal menyang Madagaskar, sawijining negara pulau sing dununge ing Samodra India udakara 250 mil saka pesisir Afrika.

Paus diarep-arep bakal nerusake kunjungan telung negara ing Afrika Kidul kanggo ngatasi kemiskinan sing ekstrim lan cara-cara sing luwih apik kanggo negara-negara Afrika nggunakake sumber daya kanggo pembangunan kanggo rakyat.

Vatikan ujar manawa tur pontiff ing Afrika yaiku "Ziarah Pangarep-arep, Damai lan Rekonsiliasi".

Atusan ewu wong ing saindenging Afrika Kidul nderek kunjungan ing Mozambik liwat saluran televisi lokal lan internasional, koran lan media liyane, dene wong liya lelungan saka negara-negara tanggan kanggo rawuh ing Misa Suci ing Maputo.

Ing Tanzania, akeh wong kalebu pemudha, wanita lan pria padha kumpul ing macem-macem wilayah, kalebu aula rekreasi, kanggo nonton kunjungan Paus ing Mozambik uga.

Iki minangka kunjungan kaping pindho dening Rama Suci menyang Afrika, Sahara Selatan sawise kunjungan kasebut menyang Kenya, Uganda lan Republik Afrika Tengah udakara patang taun kepungkur.

Greja Katolik minangka institusi utama sing nyedhiyakake pendhidhikan lan layanan kesehatan kanggo masarakat saka Tanzania menyang negara liyane ing Afrika Kidul.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Apolinari Tairo - eTN Tanzania