Warta Breaking Travel Madagascar Breaking News Warta Breaking Mauritius News Breaking Mozambik News Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Paus Francis tindak menyang Mauritius, Mozambik lan Madagaskar

Paus Francis tindak menyang Mauritius, Mozambik lan Madagaskar
ditulis dening Alain St.Ange

The Paus Katolik FrancisTur telung negara diwiwiti ing Mozambik lan bakal rampung ing pulau Mauritius. Paus terakhir sing ngunjungi Madagaskar yaiku John Paul II 30 taun kepungkur.

Kunjungan Paus ing Kepulauan Vanilla lan Mozambik nambah visibilitas wilayah kasebut lan bakal duwe cahya ing pulau-pulau sing dikunjungi nganti pirang-pirang wulan.

ANTANANARIVO

Kira-kira ana sayuta wong nglumpuk ing stadion Soamandrakizay Madagaskar ing ibukutha dina Minggu kanggo ngrungokake Paus Francis ujar massa ing leg kaping pindho ing tur Afrika telu negara kasebut.

Akeh wong sing sabar ngenteni kanthi sabar, wiwit adoh saka wayah awan, kanggo ndeleng paus, pontiff pertama sing dikunjungi ing 30 taun.

"Penyelenggara ngramal ana udakara sayuta wong," ujare juru bicara Vatikan.

Penyelenggara ujar sadurunge dheweke ngarepake udakara sayuta peserta. Sawetara nggambarake minangka pertemuan umum paling gedhe ing sejarah Madagaskar.

Akeh wong nganggo topi putih lan kuning sing dicetak nganggo paus - warna Vatikan, lan dheweke seneng banget nalika Paus-seluler mbukak liwat mega bledug abang sing disapu angin sing dijupuk saka lantai stadion.

Sajrone acara homilium, pontiff Argentina ngajak dheweke "nggawe sejarah persaudaraan lan solidaritas" lan "ngurmati bumi lan peparinge kanthi lengkap, beda karo eksploitasi apa wae."

Dheweke ujar babagan "praktik-praktik sing nyebabake budaya istimewa lan ora kalebu" lan ngritik wong-wong sing nganggep kulawarga "kriteria sing nemtokake apa sing kita anggep bener lan apik."

"Apa angel banget ngetutake dheweke (Yesus) yen ngupayakake ngenali kerajaan swarga kanthi agenda pribadi utawa… nyalahake asmane Gusti Allah utawa agama kanggo mbenerake tumindak kekerasan, pamisahan lan uga rajapati."

Sawise pontiff, dheweke bakal ngunjungi Akamasoa, kutha sing didegake karo pandhita Argentina Pastor Pedro, sing ngilangi ewonan pemilih sampah Malaysia saka kemlaratan.

Dino Minggu esuk, ing greja Andravoahangy ing Antananarivo, pandhita Jean-Yves Ravoajanahary wis menehi katrangan marang 5,000 wong babagan perjalanan rong jam sing kudu ditindakake supaya bisa menyang stadion Soamandrakizay.

"Kita bakal mbagi wong sing nyembah dadi 1,000 amarga dalane mbebayani banget. Ing wektu iki pickpockets lan bandit lagi teka kanggo wong bodo, "jarene.

Siji-siji kelompok kasebut miwiti lelungan, padha rame ing adhem lan ngidham-ngidhamake Pujian Maria Prawan. Lalu lintas dikunci.

Hery Saholimanana isih esuk metu saka omah karo telung anggota kulawarga.

"Aku wedi teka sawise watesan mlebu jam 6:00," ujare mahasiswa IT umur 23 taun, mlaku kanthi cepet.

Rado Niaina, 29, ujar manawa dheweke malah lunga luwih awal, jam 2:00 amarga wedi “ora nemu papan.”

Akeh sing wis nyiyapake tarub ing pinggiran kutha ing dina Jumuah, kanthi poster ing pontiff.

Prospere Ralitason, sawijining buruh tani umur 70 taun, teka karo 5,000 kanca jamaah haji saka kutha sisih wétan tengah Ambatondrazaka, adoh saka 200 kilometer (125 mil).

"Kita wis kesel, nanging kudu nggawe kabeh pengorbanan iki kanggo ndeleng paus kanthi mripat lan nampa berkah," jarene.

Ewonan bocah - umume para pramuka - nglumpukake siyaga ing Soamandrakizay dina Setu, ngenteni pirang-pirang jam nalika Fransis teka.

"Aku mrene kanggo njaluk berkah paus kanggo ngadhepi kasunyatan sing angel banget, ora aman, mlarat lan korupsi," ujare mahasiswa umur 17 taun, Njara Raherimana.

"Kabeh iki menehi pangarep-arep kanggo pangowahan ing negaraku," ujare kanca mahasiswa, Antony Christian Tovonalintsoa, ​​sing manggon ing pinggiran ibukota.

Sajrone waspada, Paus Francis muji "rasa seneng lan semangat" saka para penyanyi.

Dheweke nyengkuyung para pemuda supaya ora tiba ing "kepahitan" utawa ora duwe pengarep-arep, sanajan dheweke ora duwe "minimum sing dibutuhake" kanggo entuk lan nalika "kesempatan pendhidhikan ora cukup."

Sadurunge dina Setu, Francis njaluk panyuwunan kanggo wong Madagaskar kanggo nglindhungi lingkungan unik Samodra India saka "deforestasi gedhe banget."

Pirang-pirang minggu sawise kedadeyan kobongan ing Amazon, pontiff Argentina kasebut marang hoste supaya "nggawe lapangan kerja lan golek dhuwit kanthi ngurmati lingkungan lan mbantu wong uwal saka kemlaratan."

Madagaskar - misuwur amarga macem-macem jinis flora lan fauna - dadi omah 25 juta wong, umume umume mlarat kanthi penghasilan kurang saka rong dolar saben dinane.

Luwih saka setengah nom-nomane wis ora kerja, sanajan akeh sing nduweni kualifikasi sing apik.

Paus terakhir sing ngunjungi Madagaskar yaiku John Paul II 30 taun kepungkur.

Francis uga wis ngunjungi Mozambik awal minggu, lan arep lelungan menyang pulau Mauritius dina Senen.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Alain St.Ange

Alain St Ange kerja ing bisnis pariwisata wiwit taun 2009. Dheweke diangkat dadi Direktur Pemasaran Seychelles dening Presiden lan Menteri Pariwisata James Michel.

Dheweke diangkat dadi Direktur Pemasaran Seychelles dening Presiden lan Menteri Pariwisata James Michel. Sawise setaun

Sawise setaun kerja, dheweke diangkat dadi jabatan CEO Dewan Pariwisata Seychelles.

Ing 2012 Organisasi regional Kepulauan Vanilla Samudra Hindia dibentuk lan St Ange diangkat dadi presiden organisasi kaping pisanan.

Ing re-shuffle kabinet 2012, St Ange diangkat dadi Menteri Pariwisata lan Budaya sing mundur ing tanggal 28 Desember 2016 kanggo nggayuh pencalonan dadi Sekretaris Jenderal Organisasi Pariwisata Dunia.

Ing Majelis Umum UNWTO ing Chengdu ing China, ana wong sing digoleki "Sirkuit Speaker" kanggo pariwisata lan pembangunan berkelanjutan yaiku Alain St.Ange.

St.Ange minangka mantan Menteri Pariwisata, Penerbangan Sipil, Pelabuhan lan Laut Seychelles sing nilar kantor ing Desember taun kepungkur kanggo nyalonake posisi Sekretaris Jenderal UNWTO. Nalika pencalonan utawa dokumen pendhukunge ditarik dening negarane mung sedina sadurunge pemilihan ing Madrid, Alain St.Ange nuduhake kaluhurane minangka juru pidato nalika pidato ing pertemuan UNWTO kanthi sih, semangat, lan gaya.

Tindak tutur dheweke sing direkam direkam minangka pidato sing paling apik kanggo tandha ing badan internasional PBB iki.

Negara-negara Afrika asring ngelingi alamat Uganda kanggo Platform Pariwisata Afrika Wétan nalika dadi tamu terhormat.

Minangka mantan Menteri Pariwisata, St.Ange minangka pamicara biasa lan misuwur lan asring katon nalika ngatasi forum lan konferensi kanggo jenenge negarane. Kemampuane ngomong 'ing sandhangan' mesthi katon minangka kemampuan langka. Dheweke asring ujar manawa ngomong saka ati.

Ing Seychelles, dheweke dikenang nalika menehi tandha nalika mbukak resmi Carnaval International de Victoria ing pulau kasebut nalika dheweke negesake maneh tembung-tembung saka lagu terkenal John Lennon ... "Sampeyan bisa uga ujar manawa aku ngimpi, nanging aku ora mung siji. Ing sawijining dina, sampeyan kabeh bakal melu kita lan jagad iki bakal dadi luwih apik dadi siji ”. Kontingen pers global nglumpuk ing Seychelles ing dina kasebut nganggo tembung dening St.Ange sing dadi berita utama ing endi wae.

St.Ange ngirim alamat intine kanggo "Konferensi Pariwisata & Bisnis ing Kanada"

Seychelles minangka conto sing apik kanggo pariwisata berkelanjutan. Mula ora nggumunake yen ndeleng Alain St.Ange sing digoleki dadi pembicara ing sirkuit internasional.

Anggota Travelmarketingnetwork.