Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Industri Hospitality News wong Keslametan Warta Breaking Serbia Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Belgrade ngluncurake patroli polisi Cina-Serbia ing wilayah wisata ing Belgrade

Belgrade ngluncurake patroli polisi Cina-Serbia ing wilayah wisata ing Belgrade
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Patroli gabungan pertama polisi Cina lan Serbia diwenehake menyang publik ing kutha kasebut Belgrade ing Rebo.

Upacara sing dianakake ing dalan utama ibukota Serbia dirawuhi Menteri Dalam Negeri Serbia Nebojsa Stefanovic, delegasi Menteri Keamanan Publik China, Duta Besar China kanggo Serbia Chen Bo, lan puluhan warga Serbia lan Tionghoa sing ngibarake gendera loro kasebut negara.

Stefanovic nerangake manawa petugas polisi bakal nindakake patroli bebarengan ing sawetara lokasi ing kutha sing dianggep minangka obyek wisata utawa lokasi penting kanggo Turis Tionghoa supaya komunikasi dadi luwih gampang.

"Kanthi kerja sama ing patroli campuran kasebut, kita bisa nampa bantuan saka kolega Tionghoa kanggo komunikasi, sing bakal nggawe kerja luwih efisien lan luwih apik," ujare Stefanovic.

Dheweke ujar manawa patroli kasebut penting, ngelingake yen taun iki Serbia ngarepake jumlah turis Tionghoa bakal mundhak nganti 40 persen lan tegese dheweke kudu rumangsa aman ing kene.

"Kegiatan kaya iki - sing bakal diatur, kajaba Belgrade, uga ing Novi Sad lan Smederevo - nuduhake pentinge keamanan, lan akeh perhatian kanggo kerjasama, lan negesake kekarepan sing tulus kanggo kerja sama," pungkasane.

Chen negesake manawa pamrentah Serbia lan China mutusake ngluncurake patroli bersama kanggo ningkatake keamanan warga negara loro kasebut, lan langkah kasebut nuduhake kekarepane kanggo kerja sama erat lan nyukupi kabutuhane masarakat.

"Sajrone wektu ing Serbia, polisi China bakal melu patroli bareng, ngoperasikake layanan telpon darurat ing Tionghoa, lan ngunjungi papan sing dununge warga, perusahaan lan institusi Tionghoa. Dheweke bakal ngrewangi polisi Serbia supaya bisa nambah keamanan warga Tionghoa kanthi luwih adoh, "jarene.

Duta Besar kasebut ujar manawa nguatake kemitraan strategis komprehensif rong negara kasebut nyebabake tambah akeh pertukaran antarane masarakat China lan Serbia.

"Wiwit liberalisasi visa antarane Tiongkok lan Serbia diwiwiti, mula ana akeh turis Tiongkok, lan kita seneng yen China dadi salah sawijining sumber pariwisata utama ing Serbia. Rondaan gabungan kasebut bakal nglayani para turis Tiongkok, supaya dheweke luwih aman, lan nambah semangat anyar kanggo kerja sama China lan Serbia ing bidang pariwisata, "ujare Chen.

Anane polisi Tiongkok bakal nyumbang gambar Belgrade dadi metropolis internasional terbuka, Chen nyimpulake, ngumumake manawa ing wektu kasebut, polisi Serbia uga bakal patroli ing lurung-lurung kutha ing China.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov