Breaking News Swiss Warta Breaking Travel budaya News Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Basel: Permata makutha hotel lan pameran

Pilih basa sampeyan
Basel: Permata makutha hotel lan pameran

Lying ing jantung Basel ing Swiss, Grand Hôtel Les Trois Rois minangka salah sawijining hotel kutha paling tuwa ing Eropa. Ing Abad Pertengahan, kapal-kapal macet ing kene ing menara uyah lan ngangkut produksi mudhun menyang Rhine lan mlebu ing jagad iki.

Hotel iki didegake ing taun 1681 minangka losmen kanggo pria lan dibangun maneh ing taun 1844 dadi Hotel Grand. Para tamu yaiku - lan misuwur banget, teka ing saindenging jagad: Permaisuri Michiko saka Jepang, James Joyce, Pablo Picasso, lan Thomas Mann kanggo nyebut sawetara, uga Elton John uga Roger Federer seneng teka ing kene.

Minggu kepungkur, Grand Lady of Luxury Hotels entuk penghargaan paling dhuwur - "Hotel Taun 2020" lan entuk penghargaan paling dhuwur minangka "Hotel Gourmandise Nomer 1 Swiss" sing duwe skor 19/20 ing Pandhuan Swiss Gault & Millau.

Signature Restaurant Cheval Blanc karo Peter Knogl, Chef of the Year 2011 lan 2014, dadi berita utama kanthi entuk Michelin Star kaping telu ing taun 2016, sing dadi restoran ketiga Michelin Star ing Swiss.

Peter Knogl wis dadi Chef de Masakan saka Restaurant Cheval Blanc wiwit musim semi taun 2007. Putrane wong tani Bayern, dheweke miwiti lelungan epicurean ing desa lakeside ing Bavaria Aschau im Chiemgau ing pundi piyambakipun nyambut damel kanthi bimbingan Michelin 3 Koki selebriti-bintang Heinz Winkler, ora kalah karo Intan 5-Bintang ing Beijing saka Akademi Ilmu Perhotelan Amerika sadurunge.

Nanging ora mung lelungan kuliner sing nyebabake Basel sing dadi 40 museum, kutha budaya kanggo para penikmat, lan duwe konsentrasi museum paling dhuwur ing negara kasebut.

Kunstmuseum Basel minangka koleksi seni umum paling gedhe lan paling penting ing Swiss lan didaftar minangka situs warisan sing pinunjul nasional. Iki nduweni koleksi karya paling gedhe dening kulawarga Holbein lan bagéyan penting Lukas Cranach the Elder, uga karya-karya utama 19th Paul Gaugin abad kaping, Paul Cezanne, lan Claude Monet mung sawetara jeneng.

Museum sing misuwur internasional kayata Museum Seni Basel, museum sing dikhaskan kanggo pematung wesi Jean Tinguely; Fondation Beyeler; lan Museum Budaya narik akeh pengunjung saka kabeh jagad. Nanging ora mung museum.

Basel dadi panggung dunia nalika dadi tuan rumah Pameran Perdagangan Dunia terkemuka kaya Baselworld, pameran jam tangan lan Perhiasan, sing katon kaya benteng nyata lan bisa regane luwih saka US $ 1 juta suwene 3 dina lan kamar kanthi AirBnB bisa regane nganti 1,000 CHF .

ART Basel minangka pameran seni terkemuka sing nuduhake karya seni luwih saka 4,000 seniman lan ngrayakake 50 taun ing taun ngarepth pengetan ing wulan Juni 2020. Wayahe saiki meh 100,000 pengunjung saka saindenging jagad bakal lunga menyang Basel, yaiku kutha sing mung ana 180,000 jiwa. Acara mega iki nggawe para petugas hotel seneng banget nanging para pengunjung nekat - sing nginep nganti tekan Zurich, nanging uga nyebrang Prancis lan Jerman. Ya, iku populer banget.

Materi hak cipta iki, kalebu foto, bisa uga ora digunakake tanpa idin tinulis saka panulis lan saka eTN.

 

Basel: Permata makutha hotel lan pameran

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Elisabeth Lang - khusus kanggo eTN