Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Industri Hospitality News wong Warta Pecah Puerto Rico Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Puerto Rico ujar 'matur nuwun' rong taun sawise Topan Maria

Puerto Rico ujar 'matur nuwun' rong taun sawise Topan Maria
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Dina iki ditandhani rong taun wiwit Hurricane Maria, Lan Pariwisata Puerto Rico komunitas pengin ngucapake matur nuwun marang kabeh para turis sing wis nulungi Puerto Rico nganti taun iki dadi rekor. Kanthi pendapatan pariwisata saben taun lan tekane para penumpang paling dhuwur, industri pariwisata, sing saiki dadi salah sawijining cahya sing padhang ing Puerto Rico, lan crita sukses sing kudu dituduhake, nggawe sejarah bali lan ora nate kuwat.

Temokake Puerto Rico nggawe video sing diarani "Matur suwun saka Puerto Rico," kompilasi crita lan matur nuwun saka Puerto Rico sing gumantung karo pariwisata. Iki menehi cahya babagan pentinge pariwisata lan pengaruhe ing ekonomi lokal, lan nuduhake sepira pengaruhe tumrap kunjungan menyang Pulo. Crita Puerto Rico minangka ketahanan, utamane ing antarane komunitas lokal, lan pengaruh saben dinane pariwisata. Versi video sing rada suwe iki uga bakal disiarake.

Wutah Pariwisata

• Nyambut tamu liwat 4M saben taun, Puerto Rico wis siyap kanggo entuk taun pemecahan rekor ing taun 2019.
• Miturut CTO, pariwisata ing Pulo ngalami kenaikan 62.3% ing 6 wulan pertama taun 2019.
• Puerto Rico mbalekake 4X luwih cepet tinimbang New Orleans sawise Katrina.

Lodging

• Pendapatan pariwisata YTD wis larang banget.
o Jan - Apr 2019 mbuwang pendhudhuk kanggo hotel / sewa independen digabungake tekan $ 373.6M, paling dhuwur sajrone 8 taun, lan kenaikan 12.4% dibandhingake karo level pra-Maria 2017. Sisa '19 pesenan 24.1% luwih dhuwur tinimbang '18 kanggo hotel.
o Januari - Permintaan panginepan Juni nuduhake tuwuhing sing penting, kanthi kombinasi penginapan tradisional / independen, Puerto Rico kurang saka 2% saka rekor tertinggi ing 2017.
• Inventarisasi YTD luwih saka ing Pulo.
o Sakabèhé, jumlah kamar wengi ing hotel lan sewa independen ing Q1 mundhak 17% ing taun 2018, ngasilake permintaan Q1 paling dhuwur ing wengi kamar sing direkam ing Puerto Rico.
o Puerto Rico nguwasani dhaptar 10 tujuan paling dhuwur ing jagad Airbnb ing musim panas iki.

Akses Udhara

• Bandara Internasional San Juan (SJU) nyipta rekor Juni paling akeh sing tekane ing sejarah wulan, ngungkuli rekor sadurunge saka Juni 2017.
• Ing 8 wulan pertama taun 2019, Bandara Internasional San Juan (SJU) ngatasi lonjakan lalu lintas penumpang 11.4%, kalebu luwih saka 6.5M penumpang.
o Sing teka ing Bandara Internasional San Juan (SJU) tuwuh 7.6% dibandhingake karo Agustus 2018, kanthi total 815.043 penumpang.
• Bandara Aguadilla nggawe rekor penumpang individu lan kolektif ing wulan Januari - April, tekan 251,898 penumpang, paningkatan 98,271 dibandhingake karo periode sing padha ing taun 2018. Iki minangka tandha tuwuhing nalika operator ngembangake kapasitas.

Industri Kapal Pesiar

• Proyeksi kanggo penumpang kapal pesiar 2019 dikarepake bisa ngilangi rekor kanggo penumpang 1.8M.
• Nomer Januari 2019 nggambarake tambah 28.9% pengunjung saka taun-taun sadurunge.
• Ana paningkatan 56.6% penumpang pelayaran homeport dibandhingake karo Januari 2018.

MICE

• Pusat Konvensi Puerto Rico, pusat konvensi paling maju ing Karibia, ngalami taun sing paling sukses ing sejarah 14 taun sajrone taun fiskal 2018-2019. Iki weruh:
o Tambah 26% saka total pamiarsa (644,000 pengunjung) tinimbang rata-rata 13 taun sadurunge.
o 96% peringkat kepuasan pelanggan kanthi total bebarengan karo kenaikan total 21%.
o 417 acara dibandhingake rata-rata 13 taun sadurunge.
• Kajaba iku, nggunakake volume sejarah 3 taun, penjualan klompok ing Pulo dadi pesenan 212% luwih dhuwur kanggo taun 2020.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov