24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Travel Warta Breaking Hawaii Industri Hospitality Hotel & Resor Warta Mewah News Resorts tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan USA Breaking News Maneka Warta

Hotel Hawaii: penghasilan Desember, tarif saben dina, lan pendhudhukan mudhun kanthi substansial

Hotel Hawaii: penghasilan Desember, tarif saben dina, lan pendhudhukan mudhun kanthi substansial
Hotel Hawaii: penghasilan Desember, tarif saben dina, lan pendhudhukan mudhun kanthi substansial
ditulis dening Harry S. Johnson

Wulan pungkasan, bathi kamar hotel Hawaii ing saindhenging negara mudhun dadi 77.2 persen dadi $ 107.9 yuta, mudhun saka $ 472.6 yuta ing Desember 2019

Print Friendly, PDF & Email

Ing wulan Desember 2020, hotel ing Hawaii ing saindenging negara nglaporake penurunan jumlah pendapatan per kamar sing kasedhiya (RevPAR), rata-rata tarif saben dina (ADR), lan pendhudhukan dibandhingake Desember 2019 amarga pariwisata terus dipengaruhi dening pandemi COVID-19.

Miturut Laporan Kinerja Hotel Hawaii sing diterbitake dening Otoritas Pariwisata Hawaii (HTA) Divisi Riset, negara bagian RevPAR mudhun dadi $ 69 (-75.6%), ADR mudhun dadi $ 291 (-17.6%), lan pendhudhukan mudhun dadi 23.8 persen (-56.4 poin persentase) ing wulan Desember. Temuan laporan kasebut nggunakake data sing dikompilasi dening STR, Inc., sing nganakake survey hotel paling gedhe lan paling lengkap ing Kepulauan Hawaii.

Wiwit tanggal 15 Oktober, penumpang sing teka ing negara liya lan lelungan antar negara bisa ngatasi karantina mandiri 14 dina kanthi negatif sing valid Covid-19 Asil tes NAAT saka Mitra Tes lan Trust Travel dipercaya liwat program Aman Plancongan negara. Efektif tanggal 24 November, kabeh turis trans-Pasifik sing melu program tes pra-lelungan diwajibake duwe asil tes negatif sadurunge budhal menyang Hawaii, lan asil tes ora bakal ditampa maneh yen ana plancongan teka ing Kepulauan Hawaii. Ing tanggal 2 Desember, County Kauai nundha sawetara partisipasi ing program Safe Travels negara, dadi wajib kanggo kabeh wong sing lelungan menyang Kauai karantina nalika teka. Tanggal 10 Desember, karantina wajib dikurangi saka 14 dadi 10 dina sesuai karo pedoman Pusat Pengendalian lan Pencegahan Penyakit AS. Kabupaten Hawaii, Maui lan Kalawao (Molokai) uga duwe karantina parsial ing wulan Desember.

Wulan pungkasan, bathi kamar hotel Hawaii ing saindhenging negara mudhun dadi 77.2 persen dadi $ 107.9 yuta, mudhun saka $ 472.6 yuta ing Desember 2019. Permintaan ruangan luwih murah 72.3 persen tinimbang periode sing padha taun kepungkur. Pasokan kamar mung 6.6 persen luwih murah tinimbang taun luwih saka taun amarga properti terus nggawa kamar ing layanan. Akeh properti sing nutup utawa nyuda operasi wiwit wulan April dibukak maneh utawa sebagian dibukak maneh ing wulan Desember. Yen hunian kanggo Desember 2020 diitung adhedhasar pasokan kamar wiwit Desember 2019, hunian bakal 22.2 persen ing wulan kasebut.

Kabeh kelas properti hotel Hawaii ing saindenging negara terus nglaporake kerugian RevPAR ing wulan Desember dibandhingake setaun kepungkur. Properti Kelas Mewah entuk RevPAR $ 168 (-71.1%), kanthi ADR $ 865 (+ 8.9%) lan pendhudhukan 19.5 persen (-54.0 persentase poin). Properti Kelas Midscale & Economy entuk RevPAR $ 58 (-66.6%), kanthi ADR $ 196 (-6.9%) lan pendhudhukan 29.6 persen (-52.8 poin persentase).

Kabeh papat kabupaten pulau Hawaii nglaporake RevPAR lan pendhudhukan sing luwih murah. Hotel Maui County nyebabake negara kasebut ing RevPAR, entuk $ 130 (-68.5%), kanthi ADR $ 501 (-7.4%) lan pendhudhukan 26.0 persen (-50.5 poin persentase). Wilayah resor mewah Wailea entuk $ 218 (-71.4%) ing RevPAR, kanthi ADR $ 834 (-6.3%) lan pendhudhukan 26.1 persen (-59.3 poin persentase). 

Hotel Oahu entuk RevPAR $ 43 (-81.8%) ing wulan Desember, kanthi ADR $ 184 (-36.0%) lan pendhudhukan 23.6 persen (-59.5 poin persentase). Hotel Waikiki entuk $ 40 (-82.7%) ing RevPAR kanthi ADR $ 182 (-35.1%) lan pendhudhukan 22.3 persen (-61.2 poin persentase).

Hotel ing pulau Hawaii nglaporake RevPAR $ 88 (-66.2%), kanthi ADR $ 329 (+ 0.1%) lan pendhudhukan 26.8 persen (-52.7 poin persentase). Hotel Pantai Kohala entuk $ 146 ing Desember RevPAR (-62.6%), kanthi ADR $ 542 (+ 10.2%) lan pendhudhukan 26.8 persen (-52.2 poin persentase).

Hotel Kauai entuk RevPAR $ 24 (-90.3%) ing wulan Desember, kanthi ADR $ 178 (-47.9%) lan pendhudhukan 13.4 persen (-58.7 poin persentase).

Taun-Tanggal Desember 2020

Kinerja hotel Hawaii ing taun 2020 kena pengaruh gedhe saka pandemi COVID-19. Cathetan, 2019 minangka taun spanduk kanggo industri hotel Hawaii lan taun 2020 diwiwiti kanthi momentum terus. Nanging, nganti saiki, hotel Hawaii entuk $ 99 ing RevPAR (-56.6%), sing kurang saka separo saka RevPAR $ 229 sing dilaporake ing taun 2019. ADR mudhun dadi $ 267 (-5.5%) lan pendhudhuk mudhun dadi 37.1 persen (- 43.7 poin persentase).

Total bathi hotel ing saindenging negara ing taun 2020 yaiku $ 1.4 milyar (-69.0%) dibandhingake karo $ 4.5 milyar ing taun 2019. Akeh properti sing nutup utawa nyuda pasokan wiwit April 2020, lan wiwit dibukak maneh ing musim gugur. Iki nyebabake pasokan kamar kanggo taun ing 14.1 yuta kamar wengi, mudhun 28.5 persen saka 2019. Permintaan kamar yaiku 5.2 yuta kamar wengi, mudhun 67.2 persen saben taun.

Comparison to Top US Markets

Dibandhingake karo pasar AS paling dhuwur ing taun 2020, Kepulauan Hawaii entuk RevPAR paling dhuwur $ 99 banjur pasar Miami / Hialeah $ 87 (-41.4%) lan San Francisco / San Mateo $ 74 (-64.0%). Hawaii uga memimpin pasar AS ing ADR kanthi rega $ 267 diikuti karo Miami / Hialeah ($ 188, -4.1%) lan San Francisco / San Mateo ($ 177, -29.2%).

Kanthi akses menyang Daratan AS kanggo lelungan dalan lan penerbangan antar-bawana jarak tempuh, pendhudhukan Kepulauan Hawaii taun 2020 luwih murah tinimbang 25 pasar utama STR; kebangkrutan ing titik 21 (Gambar 22). Tampa / St. Petersburg, Florida dadi ndhuwur negara kasebut ing pendhudhukan taun 2020 ing 50.8 persen (-21.3 poin persentase), banjur Phoenix, Arizona (49.8%, -20.7 poin persentase) lan Norfolk / Virginia Beach, Virginia (49.1%, -14.4 poin persentase).

Comparison to Pasar Internasional

Yen dibandhingake karo tujuan "srengenge lan segara" internasional, kabupaten Hawaii ana ing bagean ndhuwur klompok kasebut kanggo RevPAR saben taun. Hotel ing Maladewa paling dhuwur ing RevPAR ing $ 250 (-30.3%) banjur Polynesia Prancis ($ 245, -37.6%) lan Maui County ($ 140, -54.9%). Pulo Hawaii, Kauai, lan Oahu rangking nomer enem, nomer pitu lan nomer wolu.

Maladewa mandheg ing ADR ing $ 782 (+ 42.8%) ing taun 2020, disusul karo Polinesia Prancis ($ 579, + 2.3%) lan Maui County ($ 414, + 3.3%). Kauai, pulo Hawaii, lan Oahu rangking nomer enem, kaping pitu lan nomer wolu. Polinesia Prancis nyebabake pendhudhukan tujuan laut lan laut ing taun 2020 (42.3%, -27.0 poin persentase), disusul karo Oahu (39.0%, -45.1 poin persentase) lan wilayah Puerto Vallarta (38.7%, -28.4 poin persentase). Pulo Hawaii, County Maui, lan Kauai rangking nomer papat, nomer enem, lan nomer sanga.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.