Warta Breaking Travel News Rwanda Breaking News Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Kabeh Babagan Trekking Gorilla Mountain - Pandhuan, Tips Kanggo Trek Gorila

Kabeh Babagan Trekking Gorilla Mountain - Pandhuan, Tips Kanggo Trek Gorila
ditulis dening editor

Saiki treks kanggo ndeleng gorila gunung wis ora bisa dipungkiri dadi petualangan turis sing paling apik ing saindenging jagad, ngimpi sing nyata lan dhaptar ember paling dhuwur kanggo akeh wong sing plancong ing Afrika Wétan lan Tengah. Saben dina, atusan wong plancong mriksa tujuan gorila kanggo nemoni cedhak karo gorila sing kaancam bakal punah, sing mbesuk. Kanggo wong sing nate nindakake sadurunge, trekking gorila minangka pengalaman pangowahan sing ajaib lan ora ana sing kudu dilalekake. Gorila gunung duwe luwih saka 90% gen manungsa, sing ndadekake kita dadi sedulur sing paling cedhak. Manungsa sing seneng gorila, ndeleng wanita diwasa ngrawat bayi lan wong bali nglindhungi kulawarga kaya bapak manungsa ing omah iku luar biasa.

Dununge dununge gorila Gunung?

Gorila sing kaancam bakal punah, isih ana ing Taman Nasional alas Bwindi Impenetrable ing Uganda lan wilayah konservasi Virunga kalebu gorila Mgahinga, Volcanoes lan taman nasional gorila Virunga ing Uganda, Rwanda lan Republik Demokratik Kongo. Sapa wae sing arep nindakake tur gorila  mula kudu lelungan menyang salah sawijining telung negara kanggo nikmati pengalaman sing ora bisa dilalekake. Gorila gunung digawe dadi klompok 18 ing Uganda, 10 ing Rwanda lan 8 ing Republik Demokratik Kongo. Saben kulawarga gorila dikunjungi klompok wolung wong sing lelungan sajrone sajam.

Ijin Gorilla

Idin gorila kudu diwenehi kanggo sapa wae sing ngunjungi gorila gunung. Pass sing ngidini sampeyan nglampahi sakjam karo kulawarga gorila sing kaancam ing habitat alami. Kanthi tembung liyane, sapa wae sing ora duwe idin ora diidini trek gorila. Ijin siji regane $ 1500 ing Rwanda, $ 600 bakal ditambah dadi $ 700 diwiwiti karo 1st Juli 2010 ing Uganda lan $ 450 ing Kongo. Pesenan ijin gorila dianjurake wiwit 6 wulan luwih dhisik amarga akeh panjaluk safari gorila ing kabeh telung negara kasebut. Kanggo safari gorila sing disesuaikan, Africa Adventure Safaris minangka operator perjalanan sing utama lan bisa dipercaya.

Cara nyiyapake trek gorila

Rencana sing tepat lan tepat wektu penting kanggo lelungan gorila sing sukses ing Uganda, Rwanda, lan Republik Demokratik Kongo. Hubungi agen lelungan sing dikepengini wiwit 6 wulan sadurunge tanggal trekking kanggo ngonfirmasi kasedhiyan idin gorila ing tanggal sing dikarepake. Celengan idin lan cadangan. Menehi ijin gorila minangka jaminan pertama yen sampeyan bakal lelungan lan ndeleng gorila gunung tanpa gangguan. Luwih becik, ngupayakake olahraga kanthi fisik supaya sampeyan bugar. Trek gorila pancen ora bisa dipungkiri, yaiku petualangan sing angel banget, yaiku ndherek munggah gunung mudhun kanthi alas alas sing lunyu. Olahraga fitness sing sampeyan butuhake kanggo trek gorila kalebu:

  • Lumampah
  • Stretching
  • Gym
  • Hiking
  • Jogging
  • Tangga tangga
  • Watch diet sampeyan

Iki bakal nggawe sampeyan kesulitan nyuda bentuk ing trek gorila.

Apa sing bakal diarepake ing tur trekking gorila

Sampeyan kudu siyap mental lan fisik kanggo ngulandara trek gorila. Trekking kanggo ketemu gorila minangka petualangan sing mbebayani nanging nyenengake. Ngarep-arep munggah gunung mudhun lan mudhun, sanajan alas alas sing kenthel lan semak. Mesthi sampeyan bakal geser, tiba, lan bisa digeget nganggo nettle, nanging perasaan ajaib ngadhepi gorila gunung ing jarak sing cedhak bakal langgeng. Wektu nyata kanggo nglampahi alas sadurunge ketemu gorila uga beda-beda gumantung ing panggonane gorila dina iku lan gerakane cepet. Kekandelan utawa entheng saka tutupan vegetasi uga nemtokake kacepetan obah para wisatawan.

Babagan treks gorila

Ing kabeh tujuan gorila (Uganda lan Rwanda), treza Gorilla dikategorikake dadi trobosan cendhak, treks medium lan trep dawa gumantung saka gampang lan angel golek kulawarga gorila. A Trek gorila 3 dina ing Uganda, Rwanda utawa Republik Demokratik Kongo minangka paket sing cocog kanggo sampeyan ketemu lan seneng banget karo spesies sing kaancam iki. Sawetara kulawarga gorila urip ing wilayah sing asor lan mula gampang dituju nalika wong liya manggon ing wilayah bukit lan dhuwur mula angel dituju. Alokasi trek gorila sin Uganda lan Rwanda gumantung karo kemampuan hiking para lelungan, umur lan minat. Sampeyan lan plancongan sing sregep biasane diwenehi susah nglacak kulawarga gorila nalika sing ditantang lan wis tuwa diwenehi trotoar gorila cekak.

Apa sing kudu dikemas kanggo trekking gorila

Saliyane fitness fisik, sampeyan kudu nggawa penting uga kanggo mbantu ngulandara gorila. Duwe dhaptar kemasan sing lengkap kanggo trek gorila minangka salah sawijining fitur utama sing njamin pengalaman nonton gorila sing sukses lan stres. Antarane barang sing kudu sampeyan rangkep kanggo trekking gorila kalebu:

  • Boots mlaku-mlaku / hiking: Iki luwih gampang nglewati alas sing lunyu lan lunyu ing alas alas iki /. Sampeyan bisa nyewa bot hiking saka kantor pusat taman lan nggawa sepatu mlaku-mlaku dhewe.
  • Sarung tangan kebon: Iki nglindhungi tangan sampeyan supaya ora kena lan angel digawe nganggo nettle. Sawetara wektu, sampeyan bakal nutul lemah kanggo dhukungan lan tangan sampeyan bakal disimpen nganggo sarung tangan
  • Jaket udan: Udan ing pakulinan gorila gunung ora bisa ditebak. Sejatine udan dikarepake saben dina sanajan ana musim. Mula, sampeyan kudu siyap udan saben dina. Paket jaket udan, jupukna supaya sampeyan luwih aman.
  • Ponchos / sweter: manawa udan utawa ora, alas gorila umume adhem. Coba ngupayakake nggawa ponchos supaya sampeyan anget ing alas alas.
  • Kacamata srengenge kanggo nglindhungi mripatmu saka srengenge langsung
  • Headband utawa topi kanggo nglindhungi sirah
  • Stoking dawa kanggo sikil sampeyan
  • Kaos / blus lengan panjang kanggo nglindhungi lengen sampeyan
  • Celana panjang dawa dipasang ing stoking
  • Ngusir serangga
  • Kit pertolongan pertama kanggo kahanan darurat
  • Energi sing menehi cemilan supaya sampeyan kuwat sajrone mlaku-mlaku
  • Pasangan saka teropong
  • Baterai ekstra kanggo batere

Nglakoni lan aja nindakake trekking gorila

Pengalaman trekking gorila duwe aturan lan peraturan sing diatur dening badan pamrentah pariwisata kanggo njaga keamanan gorila lan wisatawan ing alas. Pelancong dikenalake babagan dos lan sing ora kudu ditindakake kanggo trekking gorila sajrone ringkesan trekking sadurunge gorila ing wiwitan saben tanggal trekking. Aturan lan peraturan trekking gorila kalebu:

  • Aja lelungan gorila nalika lara: Gorila kena penyakit manungsa
  • Aja irisan saka kelompok sampeyan, mlaku dhewe ing alas ora aman
  • Ngomong kanthi nada sithik
  • Jaga jarak pitung meter jarak saka gorila
  • Aja nggunakake kamera lampu kilat
  • Aja katon langsung menyang mripat gorila gunung
  • Aja aduh utawa panganan gorila kanthi cara apa wae
  • Aja sampah ing taman gorila
  • Klompok maksimal wolung wong
  • Pateni punggung nalika wahing
  • Bocah-bocah ing ngisor umur 15 taun ora diidini mlaku-mlaku
  • Aja mbukak nalika gorila dikenani biaya

Sepira angele trekking gorila

Gampang utawa angel trekking gorila wis ana lan sing dadi perhatian utama umume dudu kabeh wong sing lelungan menyang Rwanda. Nanging, ora ana jawaban nyata kanggo pitakonan iki. Sepira gampang utawa angel lelungan kanggo ndeleng gorila beda-beda ing antarane para pelancong. Sepira angelé trekking gorila ing Rwanda minangka salah sawijining pitakon trekking gorila sing asring ditakokake. Ora nggumunake apa sing dianggep angel kanggo siji wong plancongan dadi seneng kanggo sing liyane. Dadi kabeh pengalaman yaiku kabeh sing dikarepake para wisatawan.

Umumé, trekking gorila tetep dadi pengalaman satwa sing misuwur ing jagad iki. Pesen safari gorila menyang Uganda, Rwanda, utawa Kongo, temui adhep-adhepan karo gorila sing kaancam ing alas lan nikmati pertemuan gorila ajaib iki Afrika Petualangan Safaris.

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.