Asosiasi Warta Berita Breaking Belgia Warta Breaking Travel China Breaking News News tanggung jawab Teknologi Pariwisata News Wire Plancongan Singapur Warta Breaking UK USA Breaking News Maneka Warta

Nyuwun tambahing krisis krisis saka Travel & Pariwisata

Jaringan Universal STRONG (SUNx) njaluk respon krisis iklim sing tambah saka Travel & Pariwisata
ditulis dening editor

Laporan tengara sing diterbitake dina iki dening SUNX, magepokan karo Dewan Perjalanan & Pariwisata Dunia (WTTC) ing sela-sela KTT Aksi Iklim Sekretaris Jenderal PBB lan KTT Perjalanan & Pariwisata WTTC sejajar, ngundang pengurangan emisi gas rumah kaca saka industri pariwisata.

Laporan Perjalanan Ramah Lingkungan SUNx, nganalisa Kerangka Iklim Paris sing berkembang kanthi target pangurangan gas omah kaca 2050 lan luwih murah tinimbang lintasan kenaikan suhu 1.5 derajat. Nyimpulake yen:

• Krisis Iklim nyata lan nyata, negesake manawa jagad iki wis tekan titik tip.

• Sektor Plancongan & Pariwisata umume dadi faktor tren nanggepi krisis lan bakal mandheg tanpa program aksi iklim sing ditindakake industri lan pemerintah.

• Isih ana kesempatan kanggo ngganti dalan, nanging kudu ana inisiatif nyuda emisi sing jelas ing total rantai pasokan lan permintaan.

• Plancongan lan Pariwisata kudu selaras karo target Netral Iklim Paris 2050 sing berkembang lan nindakake operasine manut level masarakat, perusahaan lan konsumen. Laporan kasebut negesake manawa, sanajan sektor Perjalanan lan Pariwisata wis dadi juara utama, sektor lan koalisi liyane uga nindakake, yen ora luwih lan saiki wayahe unggul.

• Plancongan Ramah Iklim ~ diukur: ijo: 2050 bukti ~ kudu cepet dadi norma anyar.
Kajaba iku, laporan kasebut khusus njaluk tindakan supaya:

• Rein ing emisi penerbangan, maritim lan transportasi dalan sing ana gandhengane karo Plancongan lan Pariwisata

• Akselerasi riset lan penyebaran bahan bakar sintetis lan bahan bakar kapal pesiar sing aman, liwat program rembulan multi-pihak sing fokus

• Nggawe sistem insentif lan dendha kanggo nyengkuyung strategi bisnis tahan iklim kanthi cepet lan target pangurangan emisi ambisius sing luwih intensif

• Nggawe inisiatif kepemimpinan WTTC, kanthi kolaborasi cedhak karo UNFCCC, kanggo sektor responsif iklim sing luwih fokus.

Riset lan analisis laporan kasebut dipimpin dening Profesor Geoffrey Lipman, salah sawijining pendiri SUNx lan Presiden Koalisi Mitra Pariwisata Internasional (TIK), koalisi lelungan lan pariwisata ing tujuan global sing setya marang kualitas layanan lan tuwuh ijo, program warisan kanggo Maurice Strong, bapak Pembangunan Berkelanjutan. Lipman ujar, "Kanthi Laporan Plancongan Iklim Iklim tahunan kaping pisanan iki, sing diterbitake kanthi pangayoman pamrentah Malta lan kerja sama karo WTTC, kita ngarep-arep bisa mbantu industri ngerti luwih akeh bebaya perubahan iklim eksistensial ing donya kaya sing kita ngerti lan kanggo fokus karo apa sing dibutuhake kanggo tanggap cepet. "

Dheweke nambahake, "Pola cuaca sing adhedhasar sektoral kanthi tradisional adhedhasar pasar, rencana operasional lan investasi, bakal ganti kanthi cepet lan jendela kanggo tumindak responsif ditutup kanthi cepet. Muga-muga laporan pertama iki lan edhisi taunan mbesuk, uga ambisi Global sing Ndhaptar Emisi Global Malta sing anyar, bakal dadi faktor pangowahan. ”

Versi lengkap laporan bisa viewed kene.

The Strong Universal Network SUNx minangka program saka Malta, ora kanggo MediaWiki Green Growth and Travelism Institute, lan warisan kanggo almarhum Maurice Strong - Sopainable Development Pioneer. Tujuane kanggo promosi Travel Friendly Climate kanthi efek sing apik & ala sing diukur lan dikelola kanthi koheren: kanthi Pertumbuhan Hijau ing inti lan, 2050-bukti sejajar karo Perjanjian Paris, lan Revolusi Industri kaping 4 WEF.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.