Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Fashion Jerman Breaking News Warta Pamrentah Kabar Olahraga News wong Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan USA Breaking News Maneka Warta

Topeng paling aman kanggo nyandhang nyebabake wong Amerika sing gawe piala

topeng1
Masker nganggo
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Pamrentah AS duwe alasan sing apik kanggo nyasarake 332 yuta warga supaya ora nganggo topeng KN95 lan N95. Nanging Eropa saiki wis ngetokake kasunyatan.

Print Friendly, PDF & Email

Topeng rai sing rutin dienggo wong Amerika ora nglindhungi awakmu dhewe, nanging dirancang supaya sampeyan bisa nglindhungi wong liya. Ing Eropa, pamrentah alon-alon ngadhepi kasunyatan. Ing Jerman, saiki ana peraturan anyar sing mrentah warga supaya nganggo topeng FFP 2. Ing Amerika Serikat, topeng kaya kasebut dikenal minangka N95, utawa versi buatan China dikenal kanthi jeneng KN95.

Pusat Pengendalian lan Pencegahan Penyakit (CDC) AS ora nyaranake supaya masarakat umum nganggo alat pernafasan N95 kanggo nglindhungi awake dhewe saka penyakit pernafasan, kalebu coronavirus (COVID-19). Iki minangka pasokan kritis sing kudu terus dilindhungi undhang-undhang kanggo petugas kesehatan lan responden pertama medis liyane, kaya sing disaranake dening pandhuan CDC saiki.

Pandhuan kasebut jelas mung adhedhasar pasokan lan kebutuhan lan ora kanggo mupangat kesehatan.

Uga ana bedane antarane KN95 buatan China lan topeng N95 buatan Amerika

Kaloro produk kasebut diarani nyaring 99.5 - 99.9 persen partikel aerosol. KN95 ambegan beda saka N95 respirator amarga padha memenuhi standar Cina nanging ora diatur karo agensi AS

Topeng mbuwang bedah kanthi rutin mung nglindhungi 90%, topeng katun sing digawe saka omah mung nglindhungi 70-90%

masker

Apa topeng sing paling umum digunakake?

  • Topeng bedah bakal nglindhungi sampeyan sithik nanging bakal nglindhungi wong liya kanthi apik.
  • Topeng katun sing digawe dhewe bakal nglindhungi sampeyan lan wong liya
  • Topeng KN95 utawa K95 bakal nglindhungi sampeyan lan wong liya, paling K95
  • Topeng KN95 utawa K95 kanthi ventilasi bakal nglindhungi sampeyan nanging bisa uga ngrugekake wong liya.

EN 149 minangka standar uji coba lan tandha Eropa kanggo nyaring setengah topeng. Topeng kasebut nutupi irung, cangkem lan dagu lan bisa uga kalebu inhalasi utawa katup napas. EN 149 netepake telung kelas partikel kaya setengah topeng, sing diarani FFP1, FFP2 lan FFP3 (Nyaring Face Piece)

  • Saben topeng mung bisa digunakake dening wong sing padha, sanajan ing kulawarga.
  • Topeng FFP2 mung kudu dipakai sedina banjur garing suwene 7 dina ing udhara ruangan utawa ing oven 80 Derajat C utawa 176 F.
  • Cuci tangan sak tenane nganggo sabun sadurunge masker.
  • Permukaan topeng topeng topeng ora kena disentuh.
  • Mung tutul topeng nganggo taline
  • Topeng kasebut kudu pas banget. Ora ana hawa sing uwal ing pipi utawa ngisor dagu. Yen bener, topeng ora bakal nglindhungi sampeyan.
  • Aja nyelehake topeng ing celonone utawa kanthong jaket sadurunge utawa sawise nganggo, nanging ing kanthong beku sing resik.
  • Aja nggunakake topeng nganggo katup napas, amarga bakal mbebayani wong liya
Wawancara karo Gunther Franke, sing duwe Farmasi ing Cologne

Ing topeng Jerman saiki butuh prangko, mula bisa ditampilake ing endi topeng diprodhuksi lan kepiye cara mriksa kualitas. 60% -80% topeng ing Jerman sadurunge FFP2 dadi wajib ora efektif lan ora bisa didol maneh. Nanging ing Amerika Serikat, topeng ora efektif kasebut tetep dadi norma.

topeng 21 02 46
Nomer sertifikasi CE sing dibutuhake kanggo topeng FFP2 ing Jerman

Pira jiwa Amerika sing bisa disimpen yen warga AS duwe akses sing cukup kanggo topeng sing padha sing saiki wajib ing Eropa? Iki bisa uga dadi pitakon sing memateni


Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.