Airport Breaking News Internasional angkara Warta Pamrentah News Keslametan Warta Pecah Arab Saudi News Wire Plancongan Maneka Warta

Serangan ing Arab Saudi: Pratelan Masalah AS

RUH
RUH
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Amerika Serikat nyalahake serangan paling anyar ing Riyadh, Arab Saudi. Departemen Luar Negeri ujar ing rilis pers: "Kita nglumpukake informasi luwih lengkap, nanging katon minangka upaya target warga sipil. Serangan kasebut nglanggar undang-undang internasional lan ngrusak kabeh upaya kanggo ningkatake perdamaian lan stabilitas. Nalika ngupayakake ngilangi ketegangan ing wilayah kasebut liwat diplomasi berprinsip, kalebu ngakhiri perang ing Yaman, kita uga bakal mbantu mitra Arab Saudi supaya bisa nglawan serangan ing wilayah kasebut lan nahan wong-wong sing nyoba ngrusak stabilitas kanggo dipertanggungjawabake . "

Bandara Internasional King Khaled Riyadh ujar manawa ana sawetara keterlambatan penerbangan, nanging durung jelas manawa ana gandhengane karo kedadeyan Sabtu.

Arab Saudi nyegat serangan rudal utawa drone nyerang Riyadh dina Setu, ujar media negara ing kerajaan kasebut, sing terus-terusan diserang pemberontak Houthi Yaman wiwit 2015.

Pangguna media sosial ngirim video sing katon bledosan ing Riyadh. Kedadeyan kasebut udakara jam 11 esuk Setu (08:00 GMT).

Koalisi pimpinan Arab Saudi, sing ndhukung pamrentah sing diakoni internasional Yaman nglawan Houthis, ujar manawa "nyegat lan ngrusak target udara sing musuhan menyang Riyadh", tanpa njlimet, miturut stasiun televisi Al Ekhbariya sing dikelola negara.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.