24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Plancongan Petualangan Dewan Pariwisata Afrika Investments News tanggung jawab Keslametan Warta Breaking Afrika Selatan Pariwisata News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Drive Pariwisata Domestik ing Negara Bagian Bayelsa Nigeria

NIGdom
NIGdom
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Kanthi COVID-19 nyerang saben negara lan saben tujuan plancongan lan pariwisata, wangsulane akeh yaiku Pariwisata Domestik. Ing Bayelsa, sawijining Negara Bagian ing Nigeria Kidul, potentila iki dibahas lan diatur.

Print Friendly, PDF & Email

Pemangku Kepentingan Pariwisata Bayelsa Melantik Eksekutif Sementara Lima Wong kanggo Pariwisata Domestik.

Bayelsa minangka Negara bagian kidul ing Nigeria ing wilayah inti Delta Niger, antarane Negara Delta lan Negara Rivers. Ibukuthané yaiku Yenagoa. 

Nyadari manawa pembangunan pariwisata sing sukses gumantung banget karo kerjasama lan komunikasi sing apik ing antarane kabeh pihak sing melu industri, klompok ahli lan pemangku kepentingan ing sangisoré Asosiasi Pemangku Kepentingan Pariwisata Bayelsa (BTSA) karo anggota-anggota saka sektor swasta, instansi pamrentah, pariwisata asosiasi, badan pamarentah kuasi lan media ngumumake nggawe eksekutif interim limang wong kanggo ngrancang kursus anyar kanggo promosi pariwisata domestik ing negara kasebut. 


Ngomong karo panulis perjalanan ing pungkasan rapat rapat sing dianakake ing Hotel Ididie, ing Ekeki, Yenagoa, dina Jumuah, rapat umum lan Kepala Eksekutif Konsep Abad 21 Mohogany, Pak Eyinimi Omorozi negesake pentinge peran para pemangku kepentingan kanggo nggayuh pangembangan pariwara lan promosi sing sukses, nambahake manawa pariwisata, kalebu sistem sosial sing kompleks, mbutuhake sinergi sing kuat ing antarane para pemangku kepentingan supaya bisa terus maju, mula ana pertemuan para pemangku kepentingan kanggo mbahas babagan industri kasebut. 

Omorozi, ujar manawa tujuan asosiasi kasebut diaspirasi kanggo nyedhiyakake platform para pemangku kepentingan sing angel kanggo pengembangan diri, pertukaran ilmu, pengalaman lan pelatihan profesional resmi, nyengkuyung lan mbantu para profesional pariwisata sing melu bidang sing beda kanggo njaga integritas lan kompetensi saka profesi, sesambungan, sesambungan lan makarya bebarengan karo pamrentah ing tingkat pamrentah lokal lan lokal, kalebu agensi sing gegandhengan supaya njamin pangembangan sumber daya wisata lan pariwisata sing pas lan efektif ing negara Bayelsa. 

Miturut konser kasebut, asosiasi pariwisata anyar pengin maju seni lelungan lan kegiatan pariwisata ing negara kasebut liwat riset, pendhidhikan, teknologi informasi, lan pangembangan, saliyane njaga kontak karo badan sing padha ing saindenging jagad kanthi tujuan kanggo promosi pertukaran bilateral ing antarane Asosiasi Pemangku Pariwisata Bayelsa lan badan lan organisasi liyane ing njaba.
Dheweke negesake manawa asosiasi sing pengin ngatur kegiyatan anggota sejatine karo praktik paling apik global bakal nggawe aturan lan peraturan sing dibutuhake kanggo nggampangake kelancaran awak lan nindakake fungsi liyane sing ora cocog karo tujuan asosiasi sing ditemtokake . 

Penting ing rapat peresmian kasebut yaiku janjian saka eksekutif interim limang wong, dipimpin dening ketua, Mr. Eyinimi Omorozi, Chief Operating Officer Ididie Travels and Tours Limited, Pak Ebikibina Iyoro, (Wakil Ketua), Madam Helen Ovieteme Lott, saka Dewan Kesenian lan Budaya Negara Bayelsa, (Bendahara), Ketua Corps Writers Travel ing Dewan Negara Bayelsa Union of Wartawan Nigeria (NUJ), Piriye Kiyaramo, (PRO), dene Pak Tonbra Subai saka Pengembangan Pariwisata Negara lan Badan Perizinan Hotel, dadi sekretaris.
Sing melu kalebu:

Asisten Khusus Senior gubernur Negara Bagian Bayelsa babagan Pengembangan Pariwisata lan Direktur Tamark Travels & Tours Ltd, Tamaramiebi Abiri, Presiden Asosiasi Musisi Bayelsa Performing Nigeria (PMAN), Pangeran Peres, seniman visual lan aktivis terkenal, Pius Waritimi, Direktur Jenderal Kamar Perdagangan Yenagoa, Industri, Tambang lan Pertanian (YECIMA), Barrister Jones Warmeate Idikio lan Presiden Minyak Oloibiri karo Inisiatif Thanksgiving Day Discovery Day, Evang. Naranie Albert Karibo.

Bakal dielingi manawa para pemangku kepentingan pariwisata ing sembarang tujuan pariwisata kalebu warga lokal, perusahaan lokal, media, karyawan, pamrentah, lingkungan, agensi keamanan, pesaing, turis, asosiasi bisnis, aktivis, lan pangembang pariwisata, lan liya-liyane.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.