Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Jerman Breaking News Warta Pamrentah Warta Breaking Hawaii Kabar Olahraga Pitakonan News Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Topeng Paling Apik: Apa Masker sing mateni wong Amerika? Katun, Kain, Bedah, KN95, N95, FFP-2?

Presiden Biden mlebu perintah eksekutif sing menehi perintah masker babagan penerbangan maskapai
tutup masker
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Ngapusi CDC lan WHO babagan topeng bisa nambah akeh wong sing tiwas ing saindenging jagad saben dina.
Kapan Pamaréntah AS bakal ngadeg lan ngadhepi Rakyat Amerika kanthi kasunyatan sing bener.

Print Friendly, PDF & Email

Ora mung Katun lan topeng kain liyane sing ora aman, nanging uga topeng bedhah ora dadi solusi sing cocog kanggo nglindhungi sampeyan saka virus COVID-19 sing luwih agawe.

Iki sebabe Topeng Katun wis ora sah maneh ing Jerman.
Topeng katun bisa modis nanging ora efektif, lan topeng bedah dirancang kanggo nglindhungi wong liya, nanging dudu awakmu dhewe.

Alesan Pusat Kontrol Penyakit dening Pamrentah AS (CDC) isih nyasarake jutaan wong Amerika sing ngidini malah menehi rekomendasi topeng katun lan ora nate nyebutake topeng KN95, N95, utawa FFP2 iku pidana lan agawe mematikan.

Alesan sing gampang ngapusi yaiku, panjaluk ora bakal bisa memenuhi pasokan yen CDC wiwit nyritakake kasunyatane.

Iki minangka sebab sing padha kenapa ora kabeh wong wis entuk vaksin. Paling ora babagan kasus vaksin, pamrentah pancen jujur, lan masarakat wis beradab lan sabar.

Minangka kasunyatan, CDC terang-terangan ngapusi situs web rekomendasi kasebut aja milih topeng N95.

CDC nuduhake gambar kanthi rekomendasi topeng sing saiki ilegal ing Negara-negara Eropa kaya Jerman.

Layar Ditembak 2021 01 24 jam 11 12 03
Situs web CDC kanthi rekomendasi Topeng

Nyimpen kasunyatan saka Rakyat Amerika lan ngidini toko mode ngasilake topeng katun sing ora efektif dudu langkah sing apik. Apa pamrentah ora diidini ngapusi kanggo ndhelikake kasunyatan saka rakyat? Sawise kabeh, ing AS pamrentah mesthine bisa kerja kanggo masarakat.

Amerika Serikat ora mung negara sing ndhelikake bebener.

Gunther Franke, apoteker ing Cologne, Jerman, ing bisnis luwih saka 30 taun ora duwe kapentingan finansial, nanging isih maju nyritakake kasunyatane - lan medeni.

"Jerman ngalami tahap sing padha, AS saiki ngalami. Jerman ora bisa ngandhani kasunyatane wong Jerman, amarga topeng ora kasedhiya kanggo wong-wong sing luwih mbutuhake: Dokter lan tenaga kesehatan garis depan, kaya tim kita ing apotek.

Jebule, ora ana cekap Cina diprodhuksi KN95 lan topeng N95 buatan Amerika kanggo nyedhiyakake kabeh wong Amerika. Ing Jerman, saiki wis kasedhiya topeng FFP2. Sebab, pamrentah menehi akses gratis menyang akeh wong, lan liyane bisa tuku tanpa wedi kena wates pasokan.

Gunther nyaranake supaya tuku topeng FFP2 saka apotek sing dilisensi lan dudu supermarket, dadi bisa takon babagan cara nggunakake, lan cara nggunakake maneh topeng kasebut. Topeng FFP2 lan uga topeng KN94 lan N95 bisa digunakake maneh.

Gunther ujar: "Gunakake FFP-2, KN95 utawa N95 topeng sedina banjur lebokake nganti seminggu sadurunge digunakake maneh. Iki bakal ngidini topeng garing. Aja ndemek sisih ndhuwur topeng, utawa dilebokake ing kanthong sampeyan. ”

Jerman dudu siji-sijine negara sing nggawe topeng FFP2 (KN95 n95) sing luwih efektif diwajibake, Republik Korea (Korea Selatan) duwe mandat sing padha. Nalika ngobrol karo ahli pariwisata sing dhuwur ing Seoul, dheweke ora pengin dijenengi, nanging dheweke kaget banget lan kuwatir amarga Amerika Serikat ora nggatekake rekomendasi sing nylametake nyawane iki.

Organisasi Kesehatan Dunia ujar Topeng non-medis, kain bisa digunakake dening masarakat umum ing umur 60 lan sing ora duwe kahanan kesehatan. Pratelan WHO iki ora preduli lan mung salah lan ora bener.

Juergen Steinmetz, sing uga Ketua Jaringan Pariwisata Dunia meksa CDC lan WHO nuruti pandhuan Jerman lan jujur ​​karo Rakyat Amerika lan jagad iki.

Dheweke nambah: "Ahli kardiologi nyaranake kula minggu kepungkur kanggo miwiti nggunakake topeng N95 utawa KN95. Dheweke ngerti saran yen ora cocog karo rekomendasi CDC. Bisa uga sumpah sing ditindakake dadi dokter kanggo nylametake nyawane bakal nimpa CDC. ”

"Kita kudu kerja sama lan sinau saka siji liyane lan ora nyasarke wong-wong kita supaya bisa menang perang nglawan virus sing mematikan iki," ujare Steinmetz.

Tren liyane yaiku topeng dobel. Nganggo loro topeng tinimbang siji, bisa uga luwih nglindhungi miturut laporan ing New York Times.

Tonton wawancara karo Farmasi Jerman Gunther Franke saka Cologne, pemilik saka Birken Apotheke

Wawancara eTN karo Gunther Franke saka Birken Apotheke ing Cologne, Jerman
Versi Wawancara Podcast karo Gunther Franke
Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.