Airlines Airport Breaking Georgia News Breaking News Internasional Breaking News Rusia Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Perdana Menteri Georgia ndhukung maneh penerbangan langsung antarane Georgia lan Rusia

Perdana Menteri Georgia ndhukung maneh penerbangan langsung antarane Georgia lan Rusia
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Perdana Menteri saka Georgia, Giorgi Gakharia, nampani asil perbaikan sing bisa ditindakake Rusia, yaiku resume penerbangan langsung ing antarane rong negara kasebut, layanan pers pamrentah Georgia menehi informasi dina Selasa.

"Aku nyambutgawe perubahan positif sing bisa nyebabake perbaikan, yaiku resume penerbangan," ujare Gakharia.

Miturut PM Georgia, kemungkinan bisa mbukak maneh penerbangan langsung menyang Rusia bakal nguntungake "ora mung pariwisata, nanging uga ewonan warga Georgia sing nemoni masalah transportasi." Gakharia negesake manawa ekonomi negara kasebut kudu disiapake kanggo acara kaya ngono mbesuk lan bisa ngatasi risiko sing bisa ditindakake.

Minggu kepungkur, Menteri Luar Negeri Rusia Sergey Lavrov ujar manawa nerusake penerbangan langsung antarane Rusia lan Georgia bakal dadi keputusan sing tepat.

Tanggal 20 Juni 2019, pirang-pirang ewu demonstran nglumpuk ing cedhak parlemen nasional ing kutha Tbilisi, nuntut mundur saka menteri interior lan juru bicara parlemen kasebut. Protes kasebut dipicu dening keributan amarga partisipasi delegasi Rusia ing sesi kaping 26 ing Majelis Antar-Parlementer Orthodoksi (IAO). Tanggal 20 Juni, Presiden IAO Sergei Gavrilov mbukak sesi kasebut ing parlemen Georgia. Anggota parlemen oposisi nesu banget amarga Gavrilov ujar marang para peserta acara kasebut saka kursi ketua parlemen. Minangka protes, dheweke ora ngidini sesi IAO terus. Ora suwe sawise kerusuhan ing Tbilisi, Presiden Georgia Salome Zurabishvili menehi tandha Rusia mungsuh lan penjajah ing halaman Facebook, nanging mengko ujar manawa ora ana sing ngancam turis Rusia ing negara kasebut.

Presiden Rusia Vladimir Putin nandatangani keputusan, sing nglarang larangan penumpang pesawat Georgia menyang Georgia wiwit tanggal 8 Juli. Tanggal 22 Juni, Menteri Transportasi Rusia ngumumake yen wiwit tanggal 8 Juli, penerbangan saka maskapai penerbangan Georgia menyang Rusia dihentikan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov