Airlines aviation Warta Breaking Hawaii News Mbangun maneh Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Hawaiian Airlines nglaporake kerugian $ 162.6 yuta

Hawaii Airlines Ngethok 1,000 Pakaryan
Hawaiian Airlines

Kaya ngono kanggo kabeh maskapai ing saindenging jagad, Hawaiian Airlines dadi saksi kerugian gedhe udakara $ 163 yuta ing kuartal pungkasan taun 32020.

Print Friendly, PDF & Email

Kanggo kuartal kaping papat taun 2020, Hawaiian Holdings, Inc., perusahaan induk Hawaiian Airlines, Inc., dina iki nglaporake kerugian netes US $ 162.6 yuta.

"Nalika taun 2020 dadi taun paling angel sing dialami industri maskapai, kita disaranake supaya mbukak maneh Hawai'i menyang pariwisata liwat program uji coba pra-lelungan negara lan kemitraan uji coba sing sukses ing Hawaii ngidini kita miwiti lelungan nganti pulih, "ujare Peter Ingram, presiden lan CEO Hawaiian Airlines. "Kanca-kancaku menehi inspirasi saben dinane kanthi tekad supaya terus maju lan metu saka pandemi nalika lagi nantang tantangan lan nggawe solusi inovatif kanggo posisi Hawaii supaya sukses jangka panjang. Pengaruh negatif COVID-19 bakal nggawe awal tantangan ing taun 2021, nanging kita yakin manawa struktural wis kasedhiya kanggo pemulihan sing berkelanjutan. ”

Likuiditas lan Sumber Daya Modal

Ing tanggal 31 Desember 2020, Perusahaan duwe:

  • Awis sing ora diwatesi, dana sing padha lan investasi jangka pendek $ 864 yuta.
  • Kasedhiya utang lan utang kewajiban sewa $ 1.3 milyar.
  • Tanggung jawab lalu lintas udhara udakara $ 534 yuta.

Ing wulan Januari 2021, Perusahaan ndhaptar kanggo melu program Ekstensi Program Dhukungan Gaji ("Penyuluhan PSP"), bagean saka Undhang-undhang Pelaporan Gabungan 2021, lan ngarep-arep entuk dana udakara $ 168 yuta liwat program kasebut.

Triwulan Papat 2020

Ing tanggal 15 Oktober 2020, Perusahaan entuk titik inflasi sing penting kanggo pulih saka pandemi COVID-19 kanthi pambukaan maneh Hawawa menyang pariwisata liwat peluncuran program uji coba pra-lelungan negara bagian Hawai'i, sing ngidini para tamu ngindhari karantina kanthi bukti tes COVID-19 negatif, miturut syarat-syarat tartamtu ing pulau.

Sajrone kuartal kaping papat, Perusahaan mbalekake layanan tanpa henti saka Honolulu menyang Las Vegas, Phoenix, San Jose, Oakland, New York lan Boston, mulihake layanan menyang kabeh titik asal pra-pandemi ing daratan AS, uga non -layanan mandheg saka Honolulu nganti Tokyo-Haneda, Jepang; Osaka, Jepang; lan Seoul, Korea Selatan. Nalika Perusahaan nambah kapasitas kaping pindho dibandhingake kuartal kaping telu taun 2020, kapasitas mudhun 72 persen dibandhingake karo periode sing padha ing taun 2019.

Amarga tes minangka kunci kanggo nerusake lelungan Hawai'i, Perusahaan ngluncurake macem-macem opsi tes kanggo para plancong, kalebu akses menyang kit tes surat-surat lan laboratorium uji coba proprietari ing gerbang daratan AS.

Kanggo nambah likuiditas, Perusahaan nglumpukake udakara bersih udakara $ 41 yuta liwat adol udakara udakara 2.1 yuta saham saham miturut program penawaran ing Pasar (Program ATM) sajrone kuartal kaping papat. Perusahaan bisa uga adol nganti 5 yuta saham miturut Program ATM.

Ing tanggal 1 Oktober 2020, Perusahaan ngetrapake program cuti sukarela permanen lan lengkap karo saben klompok kerjane. Secara total, Perusahaan nyuda tenaga kerjane udakara 2,400 karyawan, utawa luwih saka 32 persen kabeh karyawan, sing udakara 2,100 liwat sarana sukarela. Nganti tanggal 26 Januari 2021, kabeh karyawan sing ngalami gangguan wurung tanpa sengaja antara tanggal 1 Oktober 2020 lan 15 Januari 2021 wis dikirimake kabar ngelingi Ekstensi PSP.

Ing wulan Oktober 2020, Perusahaan nglakokake amandemen karo Keuangan AS nambah jumlah pinjaman Program Bantuan Ekonomi (ERP) CARES miturut Undhang-undhang Bantuan Coronavirus, Bantuan, lan Keamanan Ekonomi (UU CARES) saka $ 420 yuta dadi $ 622 yuta, sing $ 577 yuta ora ditarik. Perusahaan duwe tanggal 28 Mei 2021 kanggo nemtokake pira dana ERP sing isih isih silihan.

Ing wulan Oktober 2020, Perusahaan nggawe perjanjian karo Boeing kanggo nundha pengiriman 787-9 kanthi perjanjian tuku kanggo 10 pesawat. Perusahaan ngarepake ngirim pesawat 787-9 saka 2022 nganti 2026 kanthi pesawat pertama sing dikirim ing wulan September 2022.

Outlook Kuartal Pertama 2021

Perusahaan ngumumake tanggal 8 Desember 2020 yen bakal ngluncurake papat rute anyar ing wulan Maret lan April 2021; penerbangan nonstop saka Honolulu menyang Austin, Texas; Orlando, Florida, lan Ontario, California uga pesawat anyar saka Long Beach, California menyang Maui.

Perusahaan ngarepake kapasitas kuartal kaping pisanan 2021 bakal mudhun udakara 50 persen dibandhingake kuartal pertama 2019, kanthi program uji coba pra-lelungan Hawai'i sing diantisipasi tetep ana ing kuartal kaping pisanan.

Perusahaan ngarepake pangeluaran modhal taun 2021 udakara $ 50 - $ 70 yuta.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.