Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Investments Kabar Breaking Malaysia Warta Breaking Selandia Anyar News Pariwisata News Wire Plancongan Maneka Warta

Pariwara promosi Pariwisata News antarane Selandia Baru lan Kalimantan

Sabah, Selandia Baru kanggo mbentuk dewan gabungan babagan pariwisata lan perdagangan
02TourismCulturalST NSTfield gambar sosialmedia var 1570008395 1
ditulis dening eTN Ngatur Editor

Sabah lan Selandia Baru bakal mbentuk dewan gabungan kanggo ningkatake pariwisata lan perdagangan. Pejabat pariwisata saka loro-lorone pihak bakal lenggah ing Dewan Pariwisata lan Perdagangan sing disaranake Sabah-Selandia Baru kanggo nyusun kebijakan lan menehi rekomendasi marang pamrentah.

Gagasan kasebut digawe dening Wakil Kepala Menteri Sabah lan Menteri Pariwisata, Budaya lan Lingkungan negara Datuk Christina Liew, lan Komisioner Tinggi Selandia Baru Malaysia Hunter Nott nalika kunjungan kasebut ing kantor Liew, dina iki. "Aku bakal menehi katrangan marang kepala menteri (Datuk Seri Mohd Shafie Apdal) babagan perkara kasebut.

Liew lan Nott percaya manawa dewan kasebut bakal nguntungake kalorone pihak saka perspektif pariwisata lan pertumbuhan perdagangan. "Iki minangka ide anyar babagan struktur lan arsitektur, nanging tema kanggo kerja sama ing perdagangan lan pariwisata minangka ide sing wis suwe ditindakake," ujare Nottage

Nott ujar manawa bakal ngirim laporan lengkap menyang Wellington lan uga njaluk ketua menteri ing perjalanan sabanjure ing kene. Statistik STB nuduhake manawa ana 3,262 turis Selandia Baru sing teka ing Sabah antara Januari nganti Desember taun kepungkur. Nenem wulan pertama taun iki nyathet udakara 1,256 wong sing teka saka negara kasebut.

Dheweke uga menehi saran supaya fokus marang merek “Kalimantan” kanggo upaya promosi Sabah lan Sarawak.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

eTN Ngatur Editor

eTN Ngatur editor tugas.