News

Optimisme sing ati-ati kanggo bandara Kamboja

CAM
CAM
ditulis dening editor

Otoritas Bandara Kamboja (Société Concessionaire des Aéroports utawa SCA) optimis kanggo taun 2010 kanthi prakiraan tuwuhing penerbangan lan penumpang, sing bakal makili rebound ing taun 2009.

Print Friendly, PDF & Email

Otoritas Bandara Kamboja (Société Concessionaire des Aéroports utawa SCA) optimis kanggo taun 2010 kanthi prakiraan tuwuhing penerbangan lan penumpang, sing bakal nuduhake rebound ing taun 2009. Data sajrone sepuluh wulan pisanan taun kepungkur nuduhake kontraksi 21.9% ing Bandara Siem Reap lan 8.5% ing Bandara Phnom Penh.

Miturut Nicolas Deviller, CEO SCA, lalu lintas penumpang ing bandara Phnom Penh lan Siem Reap masing-masing kudu tuwuh 3.6% lan 5.6% amarga ekonomi sing cukup sehat lan pambukaan rute liyane metu saka bandara. Musim salju iki, Korean Air mbukak rute anyar saka Busan menyang Siem Reap nalika Asiana mbukak maneh penerbangan Seoul-Siem Reap. Lao Airlines nambah uga frekuensi saka 10 dadi 14 menyang Siem Reap saka Vientiane lan Pakse. Operator nasional anyar Kamboja Angkor Air bubar wis nambah frekuensi nawakake 5 penerbangan saben dina antarane Phnom Penh lan Siem Reap, telung penerbangan saben dina ing rute Siem Reap-HCM City lan rong penerbangan saben dina antara Phnom Penh lan HCM City.

SCA ngupaya nggedhekake landasan pacu Bandara Sihanoukville, utamane karo rencana ngrancang Resor Pulo Song Saa sing anyar ing kepulauan Koh Rong, sing numpak prau 30 menit saka kutha resor Kamboja, Sihanoukville. Resor kasebut kalebu villa pribadi, restoran lan bar, pusat olahraga banyu, lan spa. Diarepake bakal rampung ing pertengahan taun 2011. Sihanoukville uga bisa uga ndeleng luwih akeh resort sing dikembangake. Kutha iki saiki duwe mung siji hotel standar internasional, yaiku Sokha Beach Resort.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.