Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Warta Breaking Hawaii Industri Hospitality Hotel & Resor News Mbangun maneh Resorts tanggung jawab Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan USA Breaking News Maneka Warta

Pariwisata Hawaii dipengaruhi banget dening pandemi COVID-19

Pariwisata Hawaii dipengaruhi banget dening pandemi COVID-19
Pariwisata Hawaii dipengaruhi banget dening pandemi COVID-19
ditulis dening Harry S. Johnson

Kedatangan pengunjung Hawaii mudhun 75.2 persen dibandhingake setaun kepungkur

Print Friendly, PDF & Email

Industri pengunjung Hawaii terus kena pengaruh saka pandemi COVID-19. Ing Desember 2020, tamu sing teka mudhun 75.2 persen dibandhingake setaun kepungkur, miturut statistik pambuka sing dirilis dening Divisi Penelitian Pariwisata Otoritas Pariwisata Hawaii (HTA).

Ing wulan Desember kepungkur iki, ana 235,793 pengunjung sing lelungan Hawaii kanthi layanan udara, dibandhingake 952,441 pengunjung sing teka liwat layanan udara lan kapal pesiar ing Desember 2019. Umume pengunjung saka Kulon AS (151,988, -63.7%) lan AS Wetan (71,537, -66.8%). Kajaba iku, 3,833 teka saka Kanada (-94.0%) lan 1,889 pengunjung teka saka Jepang (-98.6%). Ana 6,547 pengunjung saka Kabeh Pasar Internasional Liyane (-93.8%). Akeh pengunjung iki saka Guam, lan sawetara pengunjung saka Asia Liyane, Eropa, Amerika Latin, Oceania, Filipina lan Kepulauan Pasifik. Total dina pengunjung mudhun 66.9 persen dibandhingake karo Desember 2019.

Wiwit tanggal 15 Oktober, penumpang sing teka ing negara liya lan lelungan antar negara bisa ngatasi karantina mandiri 14 dina kanthi negatif sing valid Covid-19 Asil tes NAAT saka Mitra Tes lan Trust Travel dipercaya liwat program Aman Plancongan negara. Efektif tanggal 24 November, kabeh turis trans-Pasifik sing melu program tes pra-lelungan diwajibake duwe asil tes negatif sadurunge budhal menyang Hawaii, lan asil tes ora bakal ditampa maneh yen ana plancongan teka ing Hawaii. Ing tanggal 2 Desember, County Kauai nundha sawetara partisipasi ing program Safe Travels negara, dadi wajib kanggo kabeh wong sing lelungan menyang Kauai karantina nalika teka. Ing tanggal 10 Desember, karantina wajib dikurangi saka 14 dadi 10 dina sesuai karo pedoman Pusat Kontrol dan Pencegahan Penyakit (CDC) AS. Kabupaten Hawaii, Maui, lan Kalawao (Molokai) uga duwe karantina parsial ing wulan Desember. Kajaba iku, CDC terus ngetrapake "No Sail Order" ing kabeh kapal pesiar.

Statistik belanja kanggo Desember 2020 kabeh saka pengunjung AS. Data kanggo pengunjung saka pasar liyane ora kasedhiya. Pengunjung AS Kulon ngenteni $ 280.4 yuta (-59.8%) ing wulan Desember, lan rata-rata saben dinane $ 157 saben wong (-12.8%). Pengunjung AS Wétan nggunakake $ 170.4 yuta (-65.1%) lan $ 182 saben wong (-16.5%) saben dina rata-rata.

Kursi udara trans-Pasifik 599,440 sing nglayani Kepulauan Hawaii ing Desember, nyuda 52.2 persen saka setaun kepungkur. Ora ana kursi sing dijadwalake saka Oceania, lan kursi sing dijadwalake luwih sithik saka Asia Liyane (-97.9%), Jepang (-93.2%), Kanada (-78.3%), AS Wétan (-47.7%), AS Kulon (-36.4% ), lan Negara liya (-55.4%) dibandhingake setaun kepungkur.

Statistik Tahunan 2020

Pembatalan penerbangan menyang Kepulauan Hawaii diwiwiti wulan Februari 2020, wiwitane mengaruhi pasar China. Ing tanggal 14 Maret, CDC wiwit ngetrapake No Sail Order ing kapal pesiar. Ing tanggal 17 Maret, Gubernur Hawaii David Ige njaluk pengunjung sing bakal ditundha paling ora suwene 30 dina sabanjure. Para kabupaten uga wiwit nerbitake pesenan ing omah. Efektif tanggal 26 Maret, kabeh penumpang teka saka

negara luar diwajibake netepi karantina mandiri sajrone 14 dina. Pengecualian kalebu lelungan amarga sebab-sebab penting kayata kerja utawa perawatan kesehatan. Ing pungkasan Maret, mayoritas penerbangan menyang Hawaii dibatalake, lan industri pengunjung pancen kena pengaruh. Ing tanggal 1 April, karantina mandhiri diwajibake kanggo lelungan antar pulau lan papat kabupaten negara kasebut ngetrapake pesenan lan kurva ing omah sing ketat ing wulan kasebut. Meh kabeh penerbangan trans-Pasifik menyang Hawaii dibatalake ing wulan April.

Kanggo kabeh taun 2020, total pengunjung teka mudhun mudhun 73.8 persen saka taun sadurunge dadi 2,716,195 pengunjung. Kasedhiya luwih sithik saka layanan udhara (-73.8% dadi 2,686,403). Rawuh dening kapal pesiar (-79.2% dadi 29,792) uga saya mudhun, amarga kapal pesiar mung beroperasi sawetara wulan pisanan taun iki. Total dina pengunjung mudhun 68.2 persen.

Ing taun 2020, pengunjung sing teka nganggo layanan udara mudhun banget saka AS Kulon (-71.6% dadi 1,306,388), AS Timur (-70.3% dadi 676,061), Jepang (-81.1% nganti 297,243), Kanada (-70.2% dadi 161,201) lan Kabeh Pasar Internasional liyane (-80.4% nganti 245,510).

Sorotan liyane:

AS Kulon: Ing Desember 2020, 118,332 pengunjung teka saka wilayah Pasifik dibandhingake karo 336,689 pengunjung setaun kepungkur, lan 33,563 pengunjung teka saka wilayah Mountain dibandhingake 77,819 setahun kepungkur. Kanggo kabeh taun 2020, pengunjung wis mudhun banget saka Pasifik (-72.6% dadi 999,075) lan Mountain (-67.3% dadi 286,731) tinimbang taun 2019.

Warga California sing kondur saka luar negeri ing wulan Desember disaranake karantina sajrone 14 dina. San Francisco uga mrentah karantina 10 dina kanggo para wisatawan sing teka saka njaba wilayah Bay Bay sangang kabupaten. Kanggo Oregon, warga sing bali saka negara liya utawa negara kanggo lelungan sing ora penting, dijaluk karantina dhewe sajrone 14 dina sawise tekan. Periode karantina bisa disingkat yen ora ngalami gejala sawise 10 dina, utawa sawise pitung dina yen tes negatif sajrone 48 jam sadurunge mungkasi karantina. Ing Washington, karantina 14 dina dianjurake kanggo warga sing bali, lan warga dijaluk tetep cedhak omah.

Wétan AS: Saka 71,537 pengunjung Timur AS ing Desember, mayoritas yaiku saka Atlantik Selatan (-65.9% dadi 16,194), West South Central (-56.9% nganti 15,285) lan Timur Lor-Lor (-68.5% nganti 14,698) wilayah. Kanggo kabeh taun 2020, pengunjung sing teka mudhun akeh saka kabeh wilayah. Telung wilayah paling gedhe, Timur Tengah Lor (-67.9% dadi 138,999), Atlantik Selatan (-73.3% dadi 133,564) lan West South Central (72.2% nganti 114,145) nyuda penurunan tajem dibandhingake karo taun 2019.

Ing New York, warga sing bali ing wulan Desember diijini "nyoba" karantina 10 dina wajib. Warga sing bali kudu njaluk tes COVID-19 sajrone telung dina sawise budhal lan uga karantina telung dina. Ing dina kaping papat karantina, wong lelungan kasebut kudu njupuk tes COVID-19 liyane. Yen kaloro tes kasebut bali negatif, wong lelungan bisa metu saka karantina nalika nampa tes diagnostik negatif kaloro.

Japan: Ing wulan Desember, 1,889 pengunjung teka saka Jepang dibandhingake karo 136,635 pengunjung setaun kepungkur. Saka 1,889 pengunjung, 1,799 teka ing penerbangan internasional saka Jepang lan 90 teka ing penerbangan domestik. Kanggo kabeh taun 2020, wong teka mudhun 81.1 persen dadi 297,243 pengunjung. Warga Jepang sing bali saka luar negeri diwajibake karantina nganti 14 dina. Penyebaran global COVID-19 sing saya gedhe nyebabake nambah larangan perjalanan wiwit tanggal 28 Desember nganti Januari 2021. Sajrone wektu kasebut, warga Jepang kanthi lelungan jangka pendek lan jarak kerja sing diatur VISA wis ora dibebasake maneh saka karantina 14 dina.

Canada: Ing wulan Desember, 3,833 pengunjung teka saka Kanada dibandhingake 64,182 pengunjung setaun kepungkur. Penerbangan langsung saka Kanada diwiwiti maneh ing wulan Desember lan nggawa 2,964 pengunjung. 869 tamu liyane sing isih teka teka ing penerbangan domestik. Kanggo kabeh taun 2020, sing teka mudhun mudhun 70.2 persen dadi 161,201 pengunjung. Pelancong sing bali menyang Kanada kudu ngisolasi awake dhewe suwene 14 dina.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.