Warta Breaking Travel Kanada Breaking News Editorial Warta Pamrentah Hak-hak manungsa News Warta Breaking Sri Lanka News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Kulawarga Sirna ing Sri Lanka: Kanada wis cukup

menteri luar negeri Kanada marc ga
menteri luar negeri Kanada marc ga
ditulis dening eTN Ngatur Editor

Menteri Luar Negeri Kanada Marc Garneau

"Kita khusus njaluk panjaluk iki sawise ora ngarep-arep njaluk keadilan kanggo sedulur sing ilang kalebu bayi lan bocah sing ilang"

Michelle Bachelet, Komisioner Tinggi Hak Asasi Manusia PBB, negesake Anggota Anggota Dewan Hak Asasi Manusia PBB supaya njupuk langkah kanggo ngrujuk Sri Lanka menyang Pengadilan Pidana Internasional (ICC). ”

Print Friendly, PDF & Email
Ing surat menyang Menteri Luar Negeri Kanada Marc Garneau, Kulawarga Wong sing Ilang wis njaluk dheweke njaluk Sri Lanka menyang Pengadilan Kriminal Internasional (ICC).

Kanada njupuk peran kepemimpinan ing Sri Lanka ing sesi 46 ing Sidang Dewan Hak Asasi Manusia PBB ing Jenewa ing Februari / Maret 2021.

Bubar iki, Michelle Bachelet, Komisioner Tinggi Hak Asasi Manusia Bangsa (OHCHR) ing Laporan tanggal 12 Januari 2021, negesake Anggota Anggota Dewan Hak Asasi Manusia PBB kanggo njupuk langkah-langkah kanggo ngrujukake kahanan ing Sri Lanka menyang Pengadilan Pidana Internasional (ICC) .

"Amarga sampeyan anggota Grup Inti Sri Lanka ing Dewan Hak Asasi Manusia PBB, kita saka kulawarga sing ilang ngilangi nulis sadurunge sidang Dewan kaping 46, kanthi hormat njaluk supaya sampeyan kalebu ing Resolusi Sri Lanka. , Kanggo Rujuk Sri Lanka menyang Pengadilan Pidana Internasional (ICC) "ujare surat kasebut.

"Kita khusus njaluk panjaluk iki sawise ora duwe pangarep-arep kanggo njaluk keadilan kanggo sedulur sing ilang kalebu bayi lan bocah sing ilang. Kaya sing sampeyan ngerteni, Grup Pakaryan PBB babagan Penghilangan Enforcedhake negesake manawa nomer loro kasus ngilang ngilangi sing paling dhuwur nomer loro ing donya yaiku saka Sri Lanka, ”nerusake surat kasebut.

Surat kasebut negesake sejarah janji-janji palsu dening Pamrentahan Sri Lanka lan Latar Belakang babagan Kadurjanan Internasional sing Ditindakake ing Sri Lanka.

ING KANGGO SAKA WARNA:

1) Miturut Laporan Maret 2011 Panel Ahli Sekretaris Jenderal PBB babagan Akuntabilitas ing Sri Lanka negesake manawa ana tuduhan sing bisa dipercaya manawa kejahatan perang lan tindak pidana tumrap umat manungsa ditindakake sajrone tahap pungkasan konflik bersenjata ing antarane
Pamrentah Sri Lanka lan Macan Pembebasan Tamil Eelam, lan bisa uga ana 40,000 wong sipil Tamil ing nem wulan pungkasan.

2) Miturut Laporan November 2012 Panelitian Internal Sekretaris Jenderal PBB babagan Aksi PBB ing Sri Lanka, luwih saka 70,000 wong ora ditemokake nalika fase pungkasan perang ing taun 2009.

3) Sawetara wong tiwas nalika pasukan Sri Lankan bola-bali ngebom lan ngubengi wilayah sing ditemtokake Pamrentah minangka No Zona Api (zona Aman). Malah rumah sakit lan pusat distribusi panganan uga dibom. Sawetara uga tiwas amarga keluwen lan getih pati amarga kurang perawatan medis.

4) Proyek Bebener lan Keadilan Internasional (ITJP) ing wulan Februari 2017 nyerahake rincian menyang PBB Militer Sri Lanka sing mbukak "Perkosaan Perkosaan", ing ngendi wanita-wanita Tamil dicekel dadi "budak seks."

5) Miturut laporan Kantor Luar Negeri lan Persemakmuran Inggris ing wulan April 2013, ana luwih saka 90,000 randha perang Tamil ing Sri Lanka.

6) Ewonan wong Tamil ilang kalebu bayi lan bocah-bocah. Kelompok Kerja PBB babagan Penghilangan Enforcedhake nyatakake manawa nomer loro kasus ngilang ilang sing ditrapake ing donya yaiku saka Sri Lanka.

Ing ngisor iki, mangga golek serat:

Januari 29, 2021

Marc Garneau
Menteri Luar Negeri
Canada

Ingkang kinurmatan Menteri Luar Negeri,

Re: Bandhing kanggo dilebokake ing Resolusi Sri Lanka kanggo Referensi Sri Lanka menyang Pengadilan Pidana Internasional (ICC).

Amarga sampeyan anggota Klompok Inti Sri Lanka ing Dewan Hak Asasi Manusia PBB, kita saka kulawarga sing ilang ngilangi nulis sadurunge sidang Dewan kaping 46, kanthi hormat njaluk supaya sampeyan kalebu ing Resolusi Sri Lanka, kanggo Rujuk Sri Lanka menyang Pengadilan Pidana Internasional (ICC).

Kaya sing sampeyan ngerteni, Michelle Bachelet, Komisioner Tinggi Hak Asasi Manusia Bangsa (OHCHR) ing Laporan tanggal 12 Januari 2021, negesake Anggota Anggota Dewan Hak Asasi Manusia PBB kanggo njupuk langkah-langkah kanggo ngrujukake kahanan ing Sri Lanka menyang Pengadilan Pidana Internasional (ICC).

Kita khusus njaluk panjaluk iki sawise ora duwe pengarep-arep kanggo njaluk keadilan kanggo sedulur sing ilang kalebu bayi lan bocah sing ilang. Kaya sing sampeyan ngerteni, Kelompok Kerja PBB babagan Penghilangan Enforcedhake nyatakake manawa nomer loro kasus ngilang ngilangi sing paling dhuwur ing donya yaiku saka Sri Lanka.

SEJARAH JANJI PALSU Dening Pamaréntah SRI LANKAN:

Kita uga pengin menehi kawigatosan manawa Pamrentah Sri Lanka sing sukses gagal ngetrapake Resolusi UNHRC, kalebu sing kanthi sukarela disponsori.

Pamrentah sadurunge ora mung gagal njupuk langkah-langkah sing migunani kanggo ngetrapake Resolusi sing disponsori kasebut, sebaliknya Presiden, Perdana Menteri lan anggota senior Pamrentahan wis bola-bali negesake kanthi tegas manawa ora bakal ngetrapake Resolusi UNHRC.

Pamrentah anyar sing saiki maju luwih maju lan mundur kanthi resmi dadi sponsor saka Resolusi 30/1, 34/1 lan 40/1 lan lunga saka proses akuntabilitas UNHRC.

Kajaba iku, minangka snub kanggo UNHRC, mung prajurit sing nate dihukum lan dihukum mati amarga mateni warga sipil kalebu bocah-bocah sing diapura dening Presiden saiki.

Uga, sawetara pejabat militer senior sing dipercaya dituduh nindakake tindak pidana perang wis diwenehi promosi lan dianggep "pahlawan perang." Siji petugas sing dijenengi ing PBB nglaporake manawa diduga dadi kriminal perang dipromosikake dadi Jenderal lintang papat.

LATAR BELAKANG KRANGSA INTERNASIONAL ING SRI LANKA:

Miturut Laporan Panel Panel Ahli Sekretaris Jenderal PBB, 2011, ing Maret XNUMX, ujar manawa ana tuduhan sing bisa dipercaya manawa kejahatan perang lan tindak pidana tumrap umat manungsa ditindakake sajrone tahap pungkasan konflik bersenjata ing antarane
Pamrentah Sri Lanka lan Macan Pembebasan Tamil Eelam, lan bisa uga ana 40,000 wong sipil Tamil ing nem wulan pungkasan.

Miturut Laporan November 2012 Panel Ulasan Internal Sekretaris Jenderal PBB babagan Aksi PBB ing Sri Lanka, luwih saka 70,000 wong sing ora ditemokake nalika fase pungkasan perang ing taun 2009.

Sawetara wong tiwas nalika pasukan Sri Lanka bola-bali ngebom lan ngubengi wilayah sing ditemtokake Pamrentah minangka No Zona Api (zona Aman). Malah rumah sakit lan pusat distribusi panganan uga dibom. Sawetara uga tiwas amarga keluwen lan getih pati amarga kurang perawatan medis.

Proyek Kebenaran lan Kehakiman Internasional (ITJP) ing wulan Februari 2017 nyerahake rincian menyang PBB Militer Sri Lanka sing mbukak "Kampus Perkosaan", ing ngendi wanita-wanita Tamil ditahan minangka "budak seks."

Miturut laporan Kantor Luar Negeri lan Persemakmuran Inggris ing April 2013, ana luwih saka 90,000 randha perang Tamil ing Sri Lanka.

Ewonan wong Tamil ilang kalebu bayi lan bocah-bocah. Kelompok Kerja PBB babagan Penghilangan Enforcedhake nyatakake manawa nomer loro kasus ngilang ilang sing ditrapake ing donya yaiku saka Sri Lanka.

Panjaluk:

Kita kanthi hormat maneh njaluk supaya sampeyan kalebu ing Resolusi Sri Lanka kanggo Referensi Sri Lanka menyang Pengadilan Pidana Internasional (ICC).
Matur nuwun.

Sincerely,

Y. Kanagaranjini A. Leeladevi
Presiden Sekretaris
Asosiasi kanggo Relasi Kekurangan Enforced ing Provinsi Lor lan Wétan Sri Lanka.

Dirancang dening Pemimpin Distrik:
1) T. Selvarani - Kabupaten Ampara.
2) A. Amalanayaki - Kabupaten Batticaloa.
3) C. Illoankothai - Distrik Jaffna.
4) K. Kokulavani - Kilinochchi Districr.
5) M. Chandra - Kabupaten Mannar.
6) M. Easwari - Kabupaten Mullaitivu.
7) S. Davi - Distrik Trincomalee.
8) S. Saroyini - Kabupaten Vavunia.

Hubungi: A. Leeladevi - Sekretaris
Phone: +94-(0) 778-864-360
email: [email dilindhungi]

A. Leeladevi
Asosiasi kanggo sederek Sirna sing Ditrapake ing
+ 94 778-864-360
[email dilindhungi]

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

eTN Ngatur Editor

eTN Ngatur editor tugas.