Malaysia kanthi tujuan kanggo nambah pariwisata Islam pasca-COVID-19

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita |Acara| langganan|


Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu
Malaysia kanthi tujuan kanggo nambah pariwisata Islam pasca-COVID-19

Pasar Muslim bisa uga plancongan kanthi cara sing amba yen kahanan CoOVID-19 apik

Print Friendly, PDF & Email

Presiden Dewan Pariwisata Islam Sedunia, Dato Mohd Khalid Harun ujar manawa pasar Muslim bisa uga plancongan kanthi cara amba yen kahanan CoOVID-19 apik lan njaluk tujuan lan para pelaku industri kanggo siyap-siyap mbukak pariwisata saiki.

Pariwisata Islam minangka salah sawijining sektor terkenal ing industri halal lan liwat pariwisata ing Malaysia bisa nggawe macem-macem ekonomi utawa entuk penghasilan saka mata uang asing. Kaya sing dingerteni, pariwisata uga dadi salah sawijining bathi paling gedhe lan potensial kanggo ngasilake penghasilan ing jagad global lan inter-nyambung iki, utamane ing Malaysia.

Dato Mohd Khalid meksa para pelaku industri ing Malaysia supaya wiwit mikir kepiye carane ngawula pasar turis Muslim kanthi nimbang prekara-prekara kayata nggawe panganan lan fasilitas sholat sing halal utawa diidini supaya gampang kasedhiya. Dheweke ujar: "Kabutuhan kasebut bisa dilebokake menyang fasilitas lan atraksi kayata pusat perbelanjaan, restoran, taman hiburan, akomodasi, lan uga ing acara khusus. Kita kudu terus nyedhiyakake prasarana lan fasilitas sing dibutuhake kanggo nyukupi jumlah wisatawan Muslim saka saindenging jagad yen wates dibukak maneh, uga kanggo memenuhi syarat adhedhasar iman.

Dato Mohd Khalid ujar: "Salah sawijining program sing bakal diwiwiti Dewan Pariwisata Islam Dunia yaiku Konferensi & Pameran Pariwisata Islam. Iki minangka program nilai tambah kanggo pamuter industri sacara global kanggo njupuk kesempatan iki kanggo sinau saka ahli ing konferensi kasebut lan nggawe jaringan sajrone Pameran.

Ing taun 2019, ana total 140 yuta turis Muslim, sing makili 10% saka industri lelungan global. Nomer iki diarepake bisa nambah pasca pandemi kanthi jumlah penduduk Muslim sing tuwuh ing tingkat 70% dibandhingake karo rata-rata global 32%.

Antarane pasar turis Muslim sing misuwur amarga duwe daya beli konsumen sing akeh yaiku Dewan Kerja Sama Teluk, Asia Tenggara, Asia Selatan, Iran, Turki, Eropa Barat, lan Amerika Utara.

Dewan Pariwisata Islam Donya optimis manawa pariwisata Islam duweni potensi ngasilake laba sing luwih dhuwur kanggo industri pariwisata ing negara kasebut lan nggawe Malaysia minangka tujuan wisata Islam nalika COVID-19 dibasmi. Dato Mohd Khalid, ujar manawa dheweke yakin manawa sektor pariwisata Islam Malaysia bisa mundur maneh ing ngisor iki Covid-19.

Print Friendly, PDF & Email