Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Breaking News Zimbabwe Warta Pamrentah wong News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Pak Presiden, deleng maneh tim sampeyan lan aplikasi Strategi

Pilih basa sampeyan
Potret Resmi Emmerson Mnangagwa dipotong
Potret Resmi Emmerson Mnangagwa dipotong
ditulis dening Eric Tawanda Muzamhindo

Emmerson Mnangagwa. lair tanggal 15 September 1942) njabat dadi Presiden Zimbabwe wiwit 24 November 2017.

Layang mbukak kanggo Presiden Zimbabwe Emmerson Mnangagwa

Print Friendly, PDF & Email

Tinashe Eric Muzamhindo minangka Kepala Institut Pemikiran Strategis Zimbabwe - ZIST. Organisasi nerbitake surat terbuka iki kanggo Presiden Zimbabwe Emmerson Mnangagwa

Surat Terbuka:

Ora akeh sing ditindakake, wiwit didhasarake dispensasi anyar. Saiki sampeyan wis ilang pilar utama, kayata Biggie Matiza, Ellen Gwaradzimba, lan penyiar kudeta, SB Moyo, sing disenengi akeh wong minangka stabilisator ing rezim, sampeyan kudu njagong lan nggawe review, nggunakake warga perspektif lan kontribusi saka masarakat umum. Sampeyan kudu ngupayakake jam, kanggo ningkatake kualitas wong ing sekitar sampeyan. Aku pengin percaya, sampeyan kudu ngelu yen sampeyan milih kaliber saka wong-wong sing ana ing sekitar sampeyan lan partai kasebut. Pasuryan politik lan negara saiki ora katon apik, lan ora inspiratif. Gambar garis antarane politik lan Pembangunan.

Saran rong sen sandi:

  1. Kabinet saiki ora menehi inspirasi, lan sampeyan bisa uga kudu golek wong sing berkualitas ing jagad perusahaan, supaya bisa ngganti sawetara utamane ing Luar Negeri, lan Menteri Transportasi
  2. Sampeyan kudu milih pamikir Strategis ing sekitar sampeyan, kanggo nambah kualitas kerja ing kantor
  3. Ora ana inspirasi ing tim saiki. Sampeyan mbutuhake informasi dhisik saka Dewan Penasihat Independen, utawa saka masarakat umum
  4. Tim PR sampeyan ora nyambut gawe kanthi apik. Sampeyan kudu ngatur persepsi, saka njero lan njaba jagad.
  5. Ing Urusan Luar Negeri, sampeyan kudu luwih ngerti babagan sing dibutuhake sadurunge janjian.

Sampeyan bisa uga kudu nelpon Dr Walter Mzembi. Dheweke bisa ngirim sing paling apik. Dheweke minangka jeneng ing ngisor iki sing diluncurake ing pasar:

  1. Dr Walter Mzembi (pilihan pisanan sing disenengi)
  2. Dr Arikana Chihombori
  3. Stuart Harold Comberbach (Mantan Duta Besar ing Italia)
  4. Pettina Gappa
  5. Kirsty Prajanjian
  6. Dr Nigel Chanakira
  7. Ben Manyenyeni (Mantan Walikota Harare)

Penting, sampeyan kudu sinau dhaptar iki sadurunge nimbang-nimbang.

  1. Ing Stembiso Nyoni, sampeyan kudu golek pengganti. Wayahe sinau babagan ekonomi global, shift paradigma, jagad iki katon enom, kanthi majune teknologi, penting kanggo pensiun sawetara cd sampeyan kanggo kepentingan nasional, lan nimbang apa sing paling dikenal kanggo negara kita. Kita duwe akeh wanita sing bisa ngeterake ing bidang Urusan Wanita lan Usaha Menengah Kecil
  2. Sampeyan kudu masang tag G40, Lacoste lan MDC, lan nggawa kabeh wong ing papan kasebut. Kita duwe Mirriam Chikukwa, Walter Mzembi, lan liya-liyane sing duwe tugas sing apik, lan bisa uga dianggep peran utama ing Pamrentahan
  3. Kita butuh kantor Riset lan Pengembangan sing kuwat kanggo nyinaoni variasi pandemi Covid-19. Pamrentah kudu nganggep iki minangka prioritas kanggo ngatasi implikasi Ekonomi saka virus iki
  4. Kita butuh kerangka kerja (Pemulihan Ekonomi) sing tepat.
  5. Bakal dadi dina, ing ngendi Zimbabwe isih urip ing handout, wayahe nggawe lapangan kerja, Kebijakan Pangembangan sing apik, mbangun Institusi sing luwih kuat, lan nambah Investasi Langsung Asing. Budaya pasrah kudu mandheg.
  6. Kita butuh arah Kebijakan sing tepat ing Zimbabwe. Ana akeh banget konsistensi babagan formulasi lan koordinasi kabijakan
  7. Kebijakan Sukses banget kritis.
  8. Ana perlu ditinjau ing Komisi Layanan Kehakiman.
  9. Gabung karo kapten industri, Komunitas Bisnis, Peneliti lan liya-liyane ing Thinking Strategis ing lintasan saiki.
  10. Sampeyan kudu nggedhekake ruang kerja Covid-19. Sing saiki ora inspirasi. Sampeyan ora bakal ngeculake apa-apa, kanthi milih tenaga kerja saka World Corporate.
  11. Sampeyan kudu nggawe Pamrentah dadi merek komersial.
  12. Citra Pamrentah kudu ditingkatake ing pirang-pirang wilayah.
  13. Kewajiban Hak Asasi Manungsa minangka kunci lan dhasar. Zim lagi ana ing centhang.
  14. Reshuffle serius wis rampung. Wektu iki, sampeyan kudu ngrampungake kabeh. Saiki ora ana inspirasi. Coba pikirake pratelan iki maneh.
  15. Pangalihan pengeluaran kanggo sektor utama ekonomi kayata Pertanian, Pangembangan Infrastruktur, pariwisata, pertambangan lan industri iku penting banget.
  16. Politik lan Pembangunan sing kapisah. Luwih akeh energi lan fokus kudu ana ing Pembangunan. Sumber daya luwih akeh kudu disalurake kanggo pertumbuhan negara kita.
  17. Saben pemain Politik kudu dianggep sopan, lan iki bakal nggawe kapercayan investor.
  18. Kebijakan Investasi kudu ditinjau.
  19. Sampeyan kudu nyiyapake Tugas Independen Ekonomi, kanggo nguatake rencana Pemulihan Ekonomi sadurunge visi 2030
  20. Ganti museum karo rumah sakit Negara Seni, cedhak Warren Park 1. Coba State of the Art hospital kanthi fasilitas medis kelas dunia
  21. Bangunan lawas kudu diganti karo rencana Pengembangan Infrastruktur sing tepat.
  22. Warisan minangka faktor penting. Sampeyan kudu eling sawise metu saka kantor. Saiki, kudu ana Rumah Sakit, Universitas, sekolah, dalan spaghetti sing kudu dijenengi
    sawise sampeyan.

NB: Kritik konstruktif minangka pambuka mata kanggo kepemimpinan sampeyan lan nguatake kapasitas sampeyan kanggo nyedhiyakake sing paling apik kanggo negara kita

Tinashe Eric Muzamhindo minangka Kepala Institut Pemikiran Strategis Zimbabwe - ZIST, lan dheweke bisa dihubungi ing [email dilindhungi]

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Eric Tawanda Muzamhindo

Sinau sinau Pengembangan ing Universitas Lusaka
Sinau ing Universitas Solusi
Sinau ing Universitas Wanita ing Afrika, Zimbabwe
Tindak menyang ruya
Urip ing Harare, Zimbabwe
nikah