Breaking News Internasional Warta Breaking Travel angkara Warta Pamrentah Hotel & Resor News Warta Breaking Somalia Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Paling ora sangang wong tiwas ing serangan teror Hotel Mogadishu Afrik

Paling ora sangang wong tiwas ing serangan teror Hotel Mogadishu Afrik
Paling ora sangang wong tiwas ing serangan teror Hotel Mogadishu Afrik
ditulis dening Harry S. Johnson

Al-Shabab, klompok bersenjata sing ana gandhengane karo al-Qaeda, ngaku tanggung jawab kanggo serangan kasebut

Print Friendly, PDF & Email

Polisi Mogadishu ngumumake manawa klompok bersenjata al-Shabab Somalia ngluncurake serangan teror bom mobil ing dina Minggu ing hotel ing ibukota Somalia, Mogadishu, paling ora tiwas sangang wong.

Miturut laporan paling anyar, paling ora sangang wong kalebu papat penyerang tiwas lan luwih saka 10 warga sipil sing cilaka.

Perdana Menteri Mohamed Hussein Roble ujar manawa ana sing tiwas yaiku mantan jenderal militer, Mohamed Nur Galal.

"Aku ngukum serangan barbar. Muga-muga Allah welas asih marang kabeh wong sing wis tilar donya. Jenderal Mohamed Nur Galal, bakal dikenang amarga 50 taun luwih mbela negara kasebut, "ujare Perdana Menteri.

Kendaraan sing ngemot bahan peledak nabrak gerbang mlebu Hotel Afrik, cedhak persimpangan strategis K-4 Mogadishu, lan njeblug, juru bicara polisi Sadiq Adan Ali dikonfirmasi sadurunge.

Sawetara wong bersenjata banjur nyerang hotel kasebut kanthi cepet, nembaki staf lan pelindung ing njero, jarene.

Pasukan pamrentah nanggapi serangan kasebut lan tembakan bisa uga dirungokake teka saka hotel kasebut. Polisi nylametake akeh wong saka hotel kasebut, kalebu sing duwe lan jenderal tentara.

Al-Shabab, sawijining klompok bersenjata sing ana gandhengane karo al-Qaeda sing pengin nggulingake pamrentah sing didukung internasional negara kasebut, ngaku tanggung jawab kanggo serangan kasebut liwat stasiun radio Andalus.

Al-Shabab asring nindakake pengeboman nalika perang nglawan pamrentah Somalia, sing didhukung karo pasukan pengaman PBB lan Persatuan Afrika (AU).

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.