24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
News

Nuwun sewu, Vancouver salah!

0a11
0a11
ditulis dening editor

Sallie Reavey njupuk telpon ing Briar Rose Inn sing nengsemake lan panelpon takon babagan kamar ing pertengahan Februari.

Print Friendly, PDF & Email

Sallie Reavey njupuk telpon ing Briar Rose Inn sing nengsemake lan panelpon takon babagan kamar ing pertengahan Februari. "Kita duwe pilihan kamar kanggo tanggal kasebut," wangsulane, sing ngundang: "Sampeyan isih duwe kamar nalika Olimpiade?"

Reavey kudu ngandhani: salah sawijining Vancouver.

Briar Rose ana ing Vancouver, Washington, dudu Vancouver, British Columbia, kutha Kanada sing bakal dadi tuan rumah Olimpiade Musim Dingin 2010 wiwit tanggal 12 Februari.

"Vancouver Amerika", minangka tilas walikota kutha seneng nggambarake, udakara 400 km ing sisih kidul host Olimpiade Vancouver lan nduwe pedunung udakara 165,000 wong - luwih endhek tinimbang kutha Kanada.

Hilton Vancouver Washington uga wis ngirim pitakon Olimpiade lan nglatih staf reservasi supaya peka karo kesalahan sing bisa ditindakake, lan biasane dadi kesempatan pemasaran.

"Kita pancen pengin dheweke teka ing kene," ujare Gerry Link, manajer umum hotel, lan nambahake campuran Vancouver: "Nganti saiki kabeh wis apik."

Kanggo ngindhari masalah, Hilton uga nggoleki reservasi pertengahan Februari lan nelpon wong sing dikhawatirake bisa uga wis memesan kamar ing negara sing salah.

“Kita ora pengin ana sing kuciwa. Kita pengin Olimpiade dadi pengalaman sing apik kanggo kabeh wong, ”ujare Link.

Vancouver, Washington, biasane main rebab kaping pindho. Wis suwe dibayangke karo tangga teparo sing luwih gedhe ing Portland, sing lenggah ing sebrang Kali Columbia ing Oregon.

Kebingungan karo kutha Kanada kedadeyan sadurunge Olimpiade, nanging walikota Amerika Vancouver anyar mikirake manawa Game kasebut mbukak komunitase.

"Kita mikir iki minangka kesempatan medali emas kanggo Vancouver kanggo tampil ... Iki menehi kesempatan kanggo ngerti sapa sejatine kita lan apa sing bakal ditawakake," ujare Tim Leavitt.

Loro-lorone Vancouver bisa nglacak jenenge menyang Kapten George Vancouver, sing njelajah pesisir Pasifik kanggo Angkatan Laut Inggris ing taun 1790an.

Vancouver Amerika wiwit dadi markas kulon Perusahaan Teluk Hudson - ikon Kanada lan sponsor Olimpiade 2010 - lan duwe pos tentara sing berkembang, Benteng Vancouver - saiki dadi salah sawijining obyek wisata paling gedhe ing kutha kasebut.

"Yen wong saya bingung, kita bakal menehi kesempatan kanggo ngobrol babagan Vancouver pisanan," ujare Jennifer Kirby saka Southwest Washington Convention and Visitors Bureau kanthi apik.

Kutha iki digabung ing taun 1857, sadurunge Johnny-Come-Akhir-akhir iki ing Kanada taun 1886.

Kebingungan Vancouver nggawe ide sing umure wis puluhan taun kanggo ngganti jeneng kutha Amerika dadi Benteng Vancouver.

Umume wong, kalebu Walikota Leavitt, mikir manawa gerakan pangowahan jeneng ora duwe daya tarik nyata. Warga wis milih pangowahan jeneng kasebut wis tikel kaping telu, nanging sawetara uga nganggep saiki wayahe.

"Aku mikir iki ide sing apik," ujare Reavey. "Mesthi bakal ngatasi sawetara kebingungan."

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.